FILMHUIS GOUDA

Zaatari Djinn Openingsfilm Amnesty

Zaatari is een vluchtelingenkamp met 80.000 bewoners in Jordanië. In deze poëtische documentaire volgen we vier Syrische kinderen, die ieder op hun eigen manier overleven in deze kleine maatschappij.
Zaatari is in korte tijd uitgegroeid van vluchtelingenkamp tot een kleine stad met prefab woningen, straten, scholen, een ziekenhuis en vele kleine winkels. Zo’n tachtig procent van de inwoners is kind en regisseur Catherine van Campen (GARAGE 2.0) koos er vier uit om te volgen en een vijfde als muze. Fatma (13) draagt graag lippenstift en heeft een haan als beste vriend. Ferras (9) verkoopt op straat snoepjes die zijn vader maakt. Hij heeft het moeilijk met de nieuwe vrouw die zijn vader kiest. Hammoudi (8) komt uit een rijke familie en is veel op zijn fiets aan het crossen. Maryam (15) speelt toneel en voetbalt, maar haar vader keurt dat niet goed. Tenslotte is er Nour, opvallend door haar weelderige haardos en prachtige kleren. Zij is de goede geest of engel, de djinn, die telkens op de achtergrond filmt met haar roze telefoontje. Als muze is ze de gids die de kijkers stilletjes naar de volgende scene leidt.De nadruk in ZAATARI DJINN ligt op de eigen wereld van het kind, er wordt geen informatie gegeven over hun achtergrond. We zien ook weinig van het kamp, cijfers en feiten blijven achterwege. De observerende film met veel close-ups levert niet alleen een authentieke weergave op van de belevingswereld van de hoofdpersonen, maar laat ook zien dat de kinderen positief tegen de werkelijkheid aankijken.

duur
90 min.

CINEMA GOUDA

Cinema Gouda

Ga voor alle te verwachten films, het actuele filmaanbod, uitgebreide filmbeschrijvingen en voor de juiste aanvangstijden naar:WWW.CINEMAGOUDA.NL
E-TICKETS VIA WWW.CINEMAGOUDA.NL 
TELEFONISCH 0182-527773

50+ BIOS

50 Plus Bios!

Cinema Gouda heeft een 50 Plus Bios. Wekelijks wordt er een speciaal geselecteerde film vertoond voor slechts € 7,50 inclusief een kopje koffie/thee met iets lekkers. Voor iedereen die écht kan genieten van bijzondere films, en graag op een wat rustiger moment naar de bioscoop gaat, is de 50 Plus Bios het ideale uitje! Overdag is het dus ook hartstikke gezellig om naar de bioscoop te gaan. De geselecteerde films staan steeds weer garant voor een bijzonder filmuitje en bovendien kunt u voor aanvang van de film genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers. 

DE HOLLANDSCHE MAAGD
t/m 23 sept.

MOVING ART: TOSCA SCHELTENS EN ANITA GAASBEEK

Een expositie met als thema mensen, dans en beweging. Een thema dat zowel Anita Gaasbeek. (schilderijen) als Tosca Scheltens (bronzen) aanspreekt. Tosca Scheltens is gefascineerd door de schoonheid en expressiemogelijkheden van het menselijk lichaam. Dansers die de grenzen  van hun fysieke mogelijkheden verkennen en de emoties die daarbij opgeroepen worden. Maar ook alledaagse momenten inspireren haar. Anita Gaasbeek laat recente schilderijen zien die zij in Italië gemaakt heeft. Ook nieuw in de galerie zijn de sieraden van Moniek Molenaar. Openingstijden do. en vr. 13-17u00 en za. 11-17u00.

Voor meer info zie www.dehollandschemaagd.nl

KUNSTUITLEEN GOUDA
te zien t/m 28 okt.

KUNSTUITLEEN GOUDA GAAT INTERNATIONAAL!

In de loop der jaren hebben bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars hun weg naar Kunstuitleen Gouda gevonden. In september en oktober exposeert de kunstuitleen werken van onder meer Pierre Alechinsky, Joseph Beuys, Louise Bourgeois, Enzo Cucchi, Cole Morgan, Pablo Picasso, Roger Raveel en Roland Topor.

Speciale aandacht vragen we voor de Britse kunstenaar David Hockney (1937), die één van de bekendste kunstenaars van de wereld is. Thema's in zijn werk zijn zwembaden, portretten en landschappen. Hockney is gefascineerd door de manier waarop wij kijken en probeert de ruimtelijkheid van wat we zien, bijvoorbeeld een landschap, te vangen door het in meerdere schilderijen naast elkaar vast te leggen. Hiermee probeert hij de beperking van het lineair perspectief te ontstijgen. De kunstenaar gebruikt altijd heldere lijnen en frisse kleuren. Zijn werk is dan ook een feest om naar te kijken. Overigens is hij niet alleen schilder, maar ook graficus. In het verleden maakte hij etsen en litho’s, maar tegenwoordig maakt hij fotocollages en digitale prenten met de iPad. In de tentoonstelling is ‘A Bigger Book’ te zien, de gesigneerde Limited Collector’s Edition met een boekstandaard van ontwerper Marc Newson.  Bovendien kunt u één van de iPad tekeningen bewonderen die David Hockney voor deze editie liet maken (oplage 250).

Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. U kunt uw auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

Foto: David Hockney, Zonder titel, iPadprint, 100 x 80 cm., 2016. 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.