FILMHUIS GOUDA

Vincent

Vincent is zeventien en wil zelfmoord plegen uit protest tegen de opwarming van de aarde. Ziedaar het uitgangspunt van deze tragikomische roadmovie, waarin Vincent met zijn tante meereist naar de Klimaattop in Parijs voor een nieuw plan.
Vincent (Spencer Bogaert) is een milieuactivist, maar vindt de acties van zijn vriendengroep niet ver genoeg gaan. Hij heeft al diverse keren geprobeerd zelfmoord te plegen om aandacht te vragen voor de Groene Revolutie. We zien een disfunctionele familie die bestaat uit een jongeman met duidelijke identiteitsproblemen, zijn zwangere halfzus, een halfzus met blauw haar en beugel en een overspannen moeder Marianne (Barbara Sarafian, Persprijs voor Beste Actrice in Locarno). Stiefvader Raf is een zachtaardige, drukke aannemer en valt nauwelijks op, maar is van onschatbare waarde binnen dit bijzondere gezin. Op dat moment voelt VINCENT aan als een ernstig drama. Deze serieuze ondertoon verdwijnt evenwel als sneeuw voor de zon bij de introductie van tante Nicole (Alexandra Lamy), liefkozend Nikki genoemd. Zij komt uit Parijs en is de tegenpool van de moeder: flamboyant, druk pratend, stevig rokend en drinkend. Vincent voelt zich met haar verbonden en samen gaan ze stiekem in haar auto op weg naar Parijs. Zijn plan is om een gewaagde actie te realiseren tijdens de komende Klimaattop. De rest van de familie maakt zich zorgen om deze ontvoering en reist achter ze aan. Zo ontwikkelt de film zich tot een mix van roadmovie en coming-of-age drama met een komische ondertoon. Regisseur Christophe van Rompaey liet al in het ook bij ons vertoonde AANRIJDING IN MOSCOU zien dat hij dit terrein goed beheerst. De goede acteurs dragen ertoe bij dat de vaart er goed in zit tijdens deze doldwaze rit en zorgen voor een vermakelijke tragikomedie.

cast
Alexandra Lamy, Geert van Rampelberg, Barbara Sarafian

duur
118 min.

  • maandag 25 september 2017, om: 20:30
  • vrijdag 29 september 2017, om: 21:45
  • zondag 1 oktober 2017, om: 11:00
CINEMA GOUDA

Cinema Gouda

Ga voor alle te verwachten films, het actuele filmaanbod, uitgebreide filmbeschrijvingen en voor de juiste aanvangstijden naar:WWW.CINEMAGOUDA.NL
E-TICKETS VIA WWW.CINEMAGOUDA.NL 
TELEFONISCH 0182-527773

50+ BIOS

50 Plus Bios!

Cinema Gouda heeft een 50 Plus Bios. Wekelijks wordt er een speciaal geselecteerde film vertoond voor slechts € 7,50 inclusief een kopje koffie/thee met iets lekkers. Voor iedereen die écht kan genieten van bijzondere films, en graag op een wat rustiger moment naar de bioscoop gaat, is de 50 Plus Bios het ideale uitje! Overdag is het dus ook hartstikke gezellig om naar de bioscoop te gaan. De geselecteerde films staan steeds weer garant voor een bijzonder filmuitje en bovendien kunt u voor aanvang van de film genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers. 

KUNSTUITLEEN GOUDA
te zien t/m 28 okt.

KUNSTUITLEEN GOUDA GAAT INTERNATIONAAL!

In de loop der jaren hebben bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars hun weg naar Kunstuitleen Gouda gevonden. In september en oktober exposeert de kunstuitleen werken van onder meer Pierre Alechinsky, Joseph Beuys, Louise Bourgeois, Enzo Cucchi, Cole Morgan, Pablo Picasso, Roger Raveel en Roland Topor.

Speciale aandacht vragen we voor de Britse kunstenaar David Hockney (1937), die één van de bekendste kunstenaars van de wereld is. Thema's in zijn werk zijn zwembaden, portretten en landschappen. Hockney is gefascineerd door de manier waarop wij kijken en probeert de ruimtelijkheid van wat we zien, bijvoorbeeld een landschap, te vangen door het in meerdere schilderijen naast elkaar vast te leggen. Hiermee probeert hij de beperking van het lineair perspectief te ontstijgen. De kunstenaar gebruikt altijd heldere lijnen en frisse kleuren. Zijn werk is dan ook een feest om naar te kijken. Overigens is hij niet alleen schilder, maar ook graficus. In het verleden maakte hij etsen en litho’s, maar tegenwoordig maakt hij fotocollages en digitale prenten met de iPad. In de tentoonstelling is ‘A Bigger Book’ te zien, de gesigneerde Limited Collector’s Edition met een boekstandaard van ontwerper Marc Newson.  Bovendien kunt u één van de iPad tekeningen bewonderen die David Hockney voor deze editie liet maken (oplage 250).

Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. U kunt uw auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

Foto: David Hockney, Zonder titel, iPadprint, 100 x 80 cm., 2016. 

MUSEUM GOUDA
t/m 22 oktober

OP SCHERP

‘Op Scherp’ zet deze zomer vier Goudse kunstenaars in de spotlight. Vier fijnschilders, kunstenaars die ernaar streven de werkelijkheid zo scherp, liefst zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dat geldt zeker voor Natascha van den Berg, Ruud Verkerk en ‘scherpschilder’ John Wassenaar. Fereshteh Salehi schildert ook figuratief, maar haar werk heeft een wat meer mysterieuze uitstraling. Alle vier de kunstenaars kozen één of meerdere objecten uit de collectie van Museum Gouda en ‘verwerkten’ die in enkele schilderijen speciaal voor deze expositie, meestal stillevens maar ook enkele landschappen. Daarnaast exposeren zij elk ook vrij, ongebonden werk.

Museum Gouda | Achter de Kerk 14 | Gouda | 0182 331 000 | www.museumgouda.nl | Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur | Entree volwassenen: € 9, kinderen 5 t/m 17: € 3 | Museumkaart gratis.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.