DE GOUDSE SCHOUWBURG

maandprogramma De Goudse Schouwburg

MAANDAGENDA MAARTwww.goudseschouwburg.nl

vr. 16 mrt. MUSICAL YOU'RE THE TOP: Paul Groot, Marjolein Keuning e.a.
20u00  Een geestig en indringend portret van de legendarische songwriter Cole Porter. Hij schreef wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day en Ev’ry Time We Say Goodbye. Met live orkest!

vr. 16 mrt. SVEN RATZKE: FOR ONE NIGHT ONLY
20u30  Deze wereldster heeft een flinke dosis zelfspot en brengt iedereen in vervoering met zijn eigenzinnige stijl van hilarische verhalen, weergaloze muziek en interactie.

za. 17 mrt. SCAPINO BALLET MET COMBATTIMENTO: SCALA
20u00  Met ‘Scala’, op live uitgevoerde barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op muziek van o.a. Vivaldi en Händel.

za. 17 mrt. KARSU PLAYS ATLANTIC RECORDS
20u30  Edisonwinnares Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records! Samen met een ijzersterke band brengt zij liedjes ten gehore uit de tijd dat het platenlabel net begon en neemt zij u mee in de wereld van de jazz & blues.

di. 20 mrt. ANDROMACHE met Roeland Fernhout, Kirsten Mulder e.a.
20u30  ‘Andromache’ van Jean Racine is gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst gaat met een ijzersterke cast dit taalmonument uit 1667 te lijf.

wo. 21 mrt. DE HERENIGING VAN DE TWEE KOREA'S: 20 scènes over de liefde
20u00  In een wervelende en licht absurdistische aaneenschakeling van twintig korte en langere scènes neemt de Franse schrijver Joël Pommerat u mee langs de lusten en lasten van de liefde. In deze voorstelling spelen negen acteurs 51 rollen. Zij laten de voorstelling tintelen als een glas champagne!

wo. 21 mrt. LADY SINGS THE BLUES met BILLIE!
20u30  Na de succes voorstellingen ‘Miles!’, ‘Louis!’ en ‘I’m a Soulman’ presenteren ‘The Legends’ o.l.v. trompettist/zanger/verteller Michael Varekamp een nieuw programma over Billie Holiday en andere diva’s in de glorietijd van de jazz en soul.

zo. 25 mrt. KOFFIECONCERT:  Alexander Warenberg & Yang Yang Cai
12u00  Cellist Alexander Warenberg brengt samen met pianist Yang Yang Cai werken van o.a. Rachmaninov, Debussy en Bach.

zo. 25 mrt. GOUDS LITERAIR CAFÉ: NELLEKE NOORDERVLIET
15u30  Nelleke Noordervliet is te gast in het Gouds Literair Café! Ze is een van de meest productieve en veelzijdige schrijvers uit de moderne Nederlandse literatuur.

di. 27 mrt. THEATER UTRECHT: PLATONOV
20u00  Theater Utrecht presenteert Platonov (1881) van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt hij een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials.

di. 27 mrt. JOEP ONDERDELINDEN: OOIT
20u30  ‘OOIT’ is een nieuwe voorstelling van rasverteller en entertainer Joep Onderdelinden; meerdere malen geroemd om zijn beeldende, hilarische manier van vertellen en zelfs vergeleken met Toon Hermans.

wo. 28 mrt. JUNIOR COMPANY VAN HET NATIONALE BALLET: IN THE FUTURE
20u00  De Junior Company is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale danswereld. Na het grote succes van ‘Ballet Bubbles’ en ‘Juniors Go Dutch’ brengt het jongerengezelschap opnieuw een voorstelling vol verrassingen.

wo. 28 mrt. MIKE BODDE & MIKE DEL FERRO: MIKE KWADRAAT
20u30  Mike Boddé (Podium Witteman) en Mike del Ferro vonden elkaar in de muziek omdat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Zo kwamen de muzikale duizendpoten op het idee van dit uitzonderlijke concert vol improvisatie.

do. 29 mrt. BACHS MATTHEUS PASSIE door Camerata Amsterdam en Edwin Rutten| 8+
19u30 Edwin Rutten is trouw aan de muziek, trouw aan Bach en trouw aan het verhaal, een beknopte versie van de Mattheus Passion gemaakt. Speciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers!

Zie ook www.goudseschouwburg.nl

Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 16 mrt.  SPAANSE AVOND 20u15, €15,-

za. 17 mrt. FLEXIBLE SOUND 20u00, live koormuziek, €12,50

zo. 18 mrt. FLEXIBLE SOUND 15u00, live koormuziek, €12,50

vr. 23 mrt.  HOT CLUB DE FRANK 20u15, live muziek, €7,50

do. 29 mrt. BYOS FILMAVOND: WOODSTOCK 20u15, film, € 8,-

za. 31 mrt. CODARTS’ HOLLAND DANCE met Dansstudio Gouda,19u30, ballet €19,-

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.