GOUDA en REGIO
maken van klank zonder woorden

Stemexpressie: oerzang en helende stem

Stemexpressie is klank maken zonder woorden. Het is voor iedereen en het maakt niet uit of je zuiver kunt zingen of niet. Je klinkt jouw klank, jouw lied. Je stem is het doorgeefluik van je ziel naar de buitenwereld, blijdschap klinkt anders dan het bibbertje in je stem dat doorbreekt terwijl je je groot wilt houden.  Het is heerlijk jezelf onvoorwaardelijk te mogen laten horen. Samen klankmaken met de anderen voelt alsof je meedoet aan een feestje. Het is voor velen nieuw. Probeer het! 

Locatie: Basisschool de Ridderslag, Ridder van Catsweg 256a, Gouda. Geef je op: via mijn mail of bel me even, kikivoskamp@tiscali.nl  0182-535173 of www.kiki-stemexpressie.nl.

CHOCOLADEFABRIEK

Agenda Chocoladefabriek

DE BESTE BIBLIOTHEEK VAN NEDERLAND!
De Bibliotheek Gouda, de Chocoladefabriek is uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. De verkiezing werd georganiseerd door Bibliotheekblad waarbij de uitslag voor 50% is bepaald door een vakjury en voor 50% door publieksstemmen. 


De vakjury roemt het karakter en de sfeer van de Bibliotheek: “De Beste Bibliotheek van Nederland, naar oordeel van stemmers en de jury, is Gouda. De Bibliotheek Gouda, de Chocoladefabriek sprankelt en geeft werkelijk nieuwe betekenis aan het begrip Bibliotheek. De Chocoladefabriek vormt een ideale plek, voor inwoners van Gouda en voor andere Bibliotheken om inspiratie op te doen. Het is de unanieme winnaar naar oordeel van de vakjury met de meeste publieksstemmen (27,4%).”
De Bibliotheek nam in februari 2014 zijn intrek in de Chocoladefabriek. Sindsdien is hard gewerkt aan het ‘heruitvinden’ van de Bibliotheekfunctie. Directeur Nan van Schendel: “Het is meer dan fantastisch dat onze ommezwaai van de klassieke uitleenfunctie naar een ontmoetingsplek waar men KENNIS maakt, zo enthousiast ontvangen wordt. Daarbij is het een geweldige beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren, rondom de verhuizing en de realisatie van de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek.


AGENDA

iedere dinsdag
wekelijks inloopspreekuur voor senioren over computervragen.

Op www.bibliotheekgouda.nl kunt u terecht voor de kaartverkoop, meer informatie en het laatste nieuws. 

KIEK KERAMIEK

Cursussen, Kinderfeestjes, Workshops KERAMIEK

In mijn sfeervolle atelier, kun je allerlei creaties maken van klei of je leert draaien. In de Cursus werken beginners en gevorderden door elkaar in kleine groepen. Start september, later instromen is mogelijk en inhalen kan. Kosten ? 184,- voor een blok van 16 lessen.  

Kinderfeestjes: de leukste voorwerpen ontstaan, daarnaast draaien de kinderen een potje op de draaischijf. Kosten ? 85,-. 5 kind. Elk kind extra ? 10,-. Kindercursus: maandagmiddag 15u45-17u00. 

 Workshops voor groepen, ? 24,50 p.p. min. 4 personen. Grotere groep goedkoper p.p. Locatie: Werkruimte aan het Raaigras 90 in Gouda. Informatie en aanmelden:  kikivoskamp@tiscali.nl of kijk op www.kiekkeramiek.nl.

VOORMALIGE PRINS WILLEM ALEXANDER KAZERNE
Kom kennismaken met Biodanza

Biodanza voor beginners en gevorderden

De agenda van De Balzaal van de Prins Willem Alexander kazerne (De kazerne van liefde) ziet er voor de komende weken als volgt uit:

ELKE DI. AVOND: BIODANZA VOOR BEGINNERS 
20u00 Inloop 19u40. Einde ca. 22u00.  Jij bent van harte welkom om met ons mee te komen dansen. 10 kennismakings lessen € 90,- (of eerste 3 x voor € 25,- daarna € 10,- - € 15,- per les). Na deze lessen weet je wat Biodanza met je doet of kan doen. En dat is bij iedereen anders, maar wat we vaak horen is dit:

• Ik vind het zo fijn dat ik lekker vrij kan bewegen: het gaat niet over danspasjes en niemand let op je. Het gaat wel om lekker in je vel zitten en je gevoel uitdrukken via de beweging.

• Ik voel dat nu meer uit het leven kan halen. Ik ervaar verdieping, ontdek wat ik werkelijk wil en ervaar dat ik ten volle leef.

• Ik geniet van het diepere sociale contact: echte aandacht, en respect, en vrolijke en ontroerende ontmoetingen.

• Ik voel meer en leef meer vanuit mijn hart. Ik voel meer contact met mezelf, anderen en alles om me heen.

• Ik zit lekkerder in mijn vel. Ik ervaar een gevoel van welbevinden en tegelijk dat ik helemaal oké bent.

Dus houd je van muziek en bewegen? Wil je minder in je hoofd zitten, maar lekker in je lijf? Kom kennismaken met Biodanza. Wil je met Biodanza kennismaken, maar kun je niet op dinsdag? Wellicht kun je ook op woensdagochtend of donderdagavond terecht. 

Wat vinden 7 deelnemers uit de wekelijkse groepen van Biodanza met Geny?

Bekijk de trailer

 

IEDERE WEEK

elke di.avond  BIODANZA KENNISMAKINGSLESSEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00*

elke wo.ochtend BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
vanaf 9u15 Inloop 8u40. Einde: ca. 11u15*

elke wo.avond BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00

elke do.avond  BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00    Inloop 19u40. Einde ca. 22u00*

* m.u.v. de herfstvakantie

Locatie: De Balzaal, Groen van Prinsteresingel 44, Gouda, telefoon Geny Wuestman 06-50569383. Zie ook www.debalzaal.nl


Locatie: De Balzaal, Groen van Prinsteresingel 44, Gouda, telefoon Geny Wuestman 06-50569383. 

 

REGIO

Schildercursus onder leiding van ELLY KERN

Schilder cursus voor beginners en gevorderden iedereen werkt individueel. We werken met acryl/aquarel of pastel wat het beste bij je past. Lijkt het u wat om ook eens te leren schilderen? Of wilt u liever een workshop doen met vrienden of familie? Vraag naar de mogelijkheden of kijk op de website www.ellykern.nl. Bellen kan ook: 06-48155336.

Op diverse dagen en avonden in de week zijn er lessen. Ma/woe/dond avond van 19u30 t/m 21u20 en wo/do ochtend van 10u00 t/m 12u00. Cursus €130,- voor 10 lessen excl. Materiaal. Voor de jeugd vanaf 12 jaar op dinsdagavond van 19u00 t/m 21u00.

Het atelier van Elly zit aan het Hollandsch Diep 63x naast de metrohalte De Terp in Capelle aan den IJssel. Komt u met de auto dan is er voldoende parkeergelegenheid. Zie www.ellykern.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.