SINT JANSKERK

Concertagenda Sint-Janskerk

za. 23 sept. JORINDE THILLART | Muziek met vrienden
16u00  Jorinde (1988) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen.  Zij volgde de vooropleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht bij Joyce Tan.  Na verscheidene succesvolle audities besloot ze om aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te studeren bij Theodora Geraets. Na haar Bachelor eindexamen in juni 2012 vervolgde Jorinde haar studie voor de Master of Performance bij professor Boris Brovtsyn aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze in 2013 met uitstekende beoordelingen haar diploma heeft behaald.

za. 23 sept. ORKEST VAN HET GROENE HART & VOCAMUZE | Prinsenconcert
20u00  In dit prinsenconcert laat het Orkest van het Groene Hart de tijd van Willem III met de Dubbelmonarchie herleven. Willem was tegelijkertijd stadhouder in de Nederlanden en Koning van Engeland en Ierland. Letterlijk gaat het orkest terug naar Willem door de muziek uit zijn tijd te spelen. Venetiaan Antonio Vivaldi bij voorbeeld vierde in heel Europa successen met onder andere dit Gloria in D. Johann Cristian Bach op zijn beurt was twintig jaar lang in Londen actief en kon op een enorme populariteit rekenen. Maar ook het orkest brengt figuurlijk een ode aan de tijd van Willem en Maria. Zo was Willem volgens de overlevering een verwoed danser, vandaar de dansen van Resphigi. Het werk Gloriana verwijst naar de Britse Troon.

za. 30 sept. MAGDA DE JONG & CHRISTIAAN INGELSE | Händel, Telemann en Bach
16u00  Magda de Jong studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Thera de Clerck en in 1995 voltooide ze haar studie bij Han Tol. Ze heeft een eigen lespraktijk. Ze  speelt daarnaast met verschillende begeleiders zoals Rien Donkersloot. Sinds 2012 neemt ze deel aan blokfluitkwartet het Lindeconsort. Christiaan Ingelse studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Hij is hoofdorganist van de Grote- of Sint-Janskerk in Gouda. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland en maakte vele cd’s. Christiaan speelt deze middag op klavecimbel, het kistorgel en het koororgel. Samen spelen Magda en Christiaan werken van onder andere Händel, Bach en Dunnen. Ze zullen ieder ook enkele stukken solo spelen.

Zie www.sintjan.com.

 

 

Zie voor nadere en andere info www.sintjan.com.

DE GOUDSE SCHOUWBURG
jaarprogramma

Bijzondere jubileumvoorstellingen in De Goudse Schouwburg

Menig Gouwenaar herinnert zich de oude schouwburg nog, maar ook de uiteindelijke sloop ervan en vervolgens de bouw en opening van het gloednieuwe gebouw in 1992. Dat is intussen alweer 25 jaar geleden! Directeur Nel Oskam, die van begin tot eind zeer nauw betrokken is geweest bij de bouw van het nieuwe pand en er nog altijd de scepter zwaait, heeft het komende theaterseizoen omgetoverd tot jubileumjaar. Daarbij heeft ze een aantal zeer bijzondere jubileumvoorstellingen geprogrammeerd, naast het altijd zeer uiteenlopende programma met voor iedere smaak wat wils.

Er zijn voor komend theaterseizoen 285 voorstellingen geprogrammeerd, waarvan 166 in de Grote zaal en 119 in de Kleine zaal. Zie ook de brochure.

Op maandag 24 april werd het nieuwe programma feestelijk gepresenteerd tijdens het ‘Tipje van de Sluier’ in de Grote zaal van de schouwburg. De presentatie was in handen van Erik van Muiswinkel. Hij komt op donderdag 31 mei 2018 met zijn cabaretvoorstelling ‘De Oplossing’ naar Gouda.

Tijdens het Tipje van de Sluier zag het publiek live optredens van:

Karin Bruers
Cabaretière Karin Bruers komt op woensdag 31 januari 2018 terug met haar solovoorstelling ‘Karin Bruers haalt uit’, na ja…solo, met Nol Havens (VOF de Kunst) samen dan, want die was er ook!

OPERA2DAY
Het gezelschap OPERA2DAY maakt een compacte versie van Hamlet, de grand opéra van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk. Een 15-koppig ensemble en 12 zangers dringen op woensdag 7 februari 2018 met een mix van opera en film diep door in Hamlets geesteswereld.

Rob & Emiel
Is het cabaret of illusie? In ‘Blow me Away’, die op donderdag 15 maart 2018 naar Gouda komt, worden succesnummers uit hun tienjarige carrière afgewisseld met nieuwe scènes, acts en verbazingwekkende verhalen.

Michael Varekamp & Joy Wielkens
Na de succesvoorstellingen Miles!, Louis! en I’m a Soulman volgt er nu het muzikale programma ‘Lady Sings The Blues’ over de diva’s in de glorietijd van de jazz en soul. Joy kruipt op woensdag 21 maart 2018 in de huid van legendes als Nina Simone en Billie Holiday, maar ook Amy Winehouse. Ze wordt begeleid door Michael Varekamp en een geweldige band!

Theu Boermans
Regisseur Theu Boermans van het Nationale Theater vertelde over de 5 toneelstukken die zij het komend seizoen in Gouda spelen: ‘De Oresteia’, ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare’, ‘20 Scènes over de Liefde’ (De Hereniging van de twee Korea’s), ‘Othello’ en de Theatermarathon van ‘The Nation’. Die laatste is een bijzondere; een deel van het publiek kan op zondag 7 januari 2018 namelijk plaatsnemen óp het toneel en de voorstelling duurt maar liefst 5 uur.

Deze bijzondere voorstellingen zijn speciaal geboekt voor het Jubileumjaar:
De eerste échte aftrap van het jubileumseizoen wordt gegeven door Het Grote BroerZus Festival en is speciaal voor de kleinste theaterfans. Op zondag 10 september kunnen kids vanaf 4 jaar naar twee voorstellingen gaan en zijn er diverse activiteiten in de foyers.

Extra speciaal: Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld geeft de schouwburg op dinsdag 12 en woensdag 13 september 2017 letterlijk vleugels met hun 100-koppige gezelschap, waaronder maar liefst 48 zwanen!

En op zaterdag 30 september 2017 is het dan écht zover: De Goudse Schouwburg bestaat precies 25 jaar! Aan Recirquel Company Budapest de eer om op deze bijzondere avond hun verbazingwekkende circuskunsten te vertonen. Na afloop is er uiteraard een gezellige afterparty!

De finale van het jubileumseizoen wordt gespeeld door The Backstage Comedy Tour; diverse kleine cabaretvoorstellingen vinden overal in het gebouw plaats: de kleedkamers, het zijtoneel, de orkestbak, de laad-en losruimte. Deze voorstelling, met onder andere Javier Guzman en Alex Ploeg, is dus een letterlijke tour achter de schermen!

Maar liefst 4 series met vroegboekvoordeel
Vorig theaterseizoen introduceerde De Goudse Schouwburg twee series die met vroegboekvoordeel geboekt konden worden. Daar komen dit seizoen maar liefst 2 series bij! Theaterliefhebbers kunnen kiezen voor de Serie Dans, Serie Donderdag Matinees, Serie Toneel en de Serie Cabaret. Tot zondag 14 mei 2017 kan er van dit voordeel gebruikt worden gemaakt.

Nieuw! Cursus Kijken naar Toneel
Speciaal voor iedereen die meer uit een toneelbezoek wil halen, introduceert De Goudse Schouwburg de cursus Kijken naar Toneel. In drie cursusavonden krijgt het publiek kennis en vaardigheden aangereikt waarmee het kijken naar toneel nog leuker en interessanter wordt.

Een goed seizoen voor de musicalliefhebber
Iedereen die van musicals houdt, kan zijn of haar hart het komende seizoen ophalen! Er komen er maar liefst 8: ‘De Marathon’, ‘My Fair Lady’, ‘Liesbeth List de Musical’, ‘Tina de Musical’ (vanaf 8 jaar), ‘VAMOS!’, ‘Was Getekend, Annie M.G.’, ‘You’re the top’ en ‘The Full Monty’.

Muziek voor iedereen
En dan écht voor iedereen: Van Leo Blokhuis en Roel van Velzen die QUEEN eren tot de muzikale roots van Harrie Jekkers en Klein Orkest en van Forever Amy met de originele band van Amy Winehouse tot het vrolijke theaterconcert van Frans Bauer!

Grote namen
Er komen natuurlijk veel grote namen naar Gouda, zoals Bert Visscher, Sara Kroos, Guido Weijers, Claudia de Breij, Ali B, Nick & Simon, Tineke Schouten, Herman van Veen en Richard Groenendijk.

Kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen
Het volledige programma op de website www.goudseschouwburg.nl.

Daarnaast is de brochure verkrijgbaar bij de kassa van De Goudse Schouwburg.
Via de bestelbon, te vinden op de website en bij de brochure, kunnen alle voorstellingen besteld worden.

De losse kaartverkoop inclusief start verkoop van de zijbalkonplaatsen is ook al gestart.

Frontfoto van Nel Oskam is van Minke Faber - faberfilmt.nl

BODEGRAVEN
van 21 t/m 24 september

Bourgondisch genieten in het weiland !

 

Kaas & Koeien in ’t Weiland
Deze nazomer een nieuw bourgondisch initiatief in de uitgestrekte weilanden van natuurgebied De Meije.  Het initiatief en de organisatie van dit bourgondische event ligt in handen van Hans Peter van den Bosch van eventmarketingbureau Eigenwijze Evenementen. Kaas & Koeien in het Weiland is de smakelijke start van het najaar, met hierin een prominente rol voor de Koe. 

Succes Asperges in de Polder smaakt naar meer
De sfeer en referenties rondom ons eerdere event Asperges in de Polder te Woubrugge met meer dan 1.000 gasten zijn zo overweldigend, welke Eigenwijze Evenementen heeft doen besluiten te kijken naar nieuwe culinaire mogelijkheden aan de rand van Gemeente Bodegraven.  In de weilanden van Boer Vergeer, Melkveehouderij Zorgvliet  Meije 3, wordt gedurende 4 dagen een stoere stretch  bedoeïenentent opgezet, waar wij ca. 150 gasten per avond meenemen in een ultieme belevenis van Landleven, proeven, koeien, (h)eerlijk vlees, entertainment en gezelligheid.

Bourgondisch
Het zal de liefhebber van Kaas en (h)eerlijk vlees aan niets ontbreken. Vanaf 18.00u worden de Gasten welkom geheten in de Koeienstal. Van hieruit lopen om ca. 19.00u. wij naar de stoere tent waar een (h)eerlijk 4 gangen menu op ons wacht.  Een ode aan de koe, in een setting van strobalen, en een warme landleven setting.  In geval van een avond iets minder weer wordt dat ondervangen met fleecedekens en heaters in de tent.

Entertainment
Iedere avond een ander thema en live entertainment, donderdag is business night met de prachtige stem van Frederique van den Boomen, vrijdag gaan wij dansen in het weiland  op een avond welke inmiddels exclusief is geboekt. Zaterdag is het Jazz, Kaas & Wijn in het Weiland en Zondag 24 september staat een familiezondag op het programma, waarbij er ook vermaak is voor de kinderen  op en rond de boerderij.

Voor iedereen
Kaas & Koeien in ’t Weiland is hét moment om het najaar te verwelkomen, het liefst in goed gezelschap. Kom van 21 tot en met 24 september gezellig met familie en vrienden voor een bijzondere avond uit. Ook het bedrijfsleven is van harte welkom, met speciale bedrijfsarrangementen vanaf 10 personen. De luxe Bedoeïenentent is bovendien exclusief te reserveren voor een huwelijk, bedrijfsfeest of een andere feestelijke gelegenheid vanaf 125 personen. 

Kaas en Koeien in ’t Weiland

http://kaasenkoeieninhetweiland.nl/

https://www.youtube.com/watch?v=UpyW7UqkZfU

 

 

STUDIOGONZ

Maandprogramma StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.