SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor dit jaar weer mooie concertreeksen geprogrammeerd. 

vr. 18 mei MIKHAIL ZEMTSOV & ALFREDO OYAGUEZ I Schubert en Piazzolla
20u00  Franz Schubert heeft zijn Sonata voor zo genaamde ‘arpeggione’ geschreven – een strijkinstrument die in 1823 werd uitgevonden, maar kort daarna was het volledig verdwenen van de concertpodia. Sindsdien werd het stuk op altviool of cello gespeeld. Deze muziek, die aarzelend tussen de heldere melancholie en de schuwe vreugde pendelt, behoort tot de mooiste late werken van Schubert en de ultieme juwelen van de kamermuziek.150 jaar later heeft Astor Piazzolla zijn Gran Tango gecomponeerd voor de legendarische Russische cellist Rostropovich. Het stuk begint en eindigt energiek en stoer, maar in de lyrische passages zijn er wonderbaarlijke overeenkomsten tussen Piazzolla en Schubert voelbaar. De uitvoerenden zijn Mikhail Zemtsov, altviool en Alfredo Oyaguez, piano. Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk.

za. 19 mei STUDENTENKOOR DRIESTAR EDUCATIEF | Cantatedienst met J.S. Bach
16u00  Cantatedienst met J.S. Bach, cantate 150 ‘Nach dir Herr, verlanget mich’. Het studentenkoor met Pabo 3 studenten van Hogeschool De Driestar verzorgen de cantatedienst o.l.v. Mariëlle Heidekamp. Het Delphi Consort zal de begeleiding verzorgen, met als organist Christiaan Ingelse. In de dienst wordt een cantate van Johann Sebastiaan Bach uitgevoerd in de originele setting van een kerkdienst met samenzang, gebeden, Bijbelteksten en een overweging.Vrij toegankelijk.

za. 26 mei FIORI MUSICALI I Bach, Messiaen en Pärt
16u00  FioriMusicali staat al 15 jaar onder leiding van Sietse van Wijgerden. Zuiverheid, expressie en stemontwikkeling staan hoog in het vaandel, evenals originele programmeringen met bijvoorbeeld het Te Deum van Pärt, het Psalmenrequiem van D. Manneke en andere hedendaagse muziek. Maar ook werken als de Hohe Messe van Bach en veel oude muziek. Sietse van Wijgerden heeft orgel (Bachelor en Master) en kerkmuziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Bernard Winsemius en muziekwetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Hij voerde alle orgelwerken van J.S. Bach en C. Franck uit en is speelt in het barokensemble Maintenu. Het werken met zangers, en zelf als solozanger is vooral zijn passie. Hij heeft een veelzijdige lespraktijk in Werkendam. Op het programma staat onder meer Arvo Pärt, Magnificat Antiphonen; Bach, Der Geist hilft unsrer schwachheit auf en Messiaen, O sacrum convivium. Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk

za. 2 juni JAMES HEWITT I ‘The ‘Fantastic’ tradition of J.S Bach’
16u00  James Hewitt (viool), Christina Edelen (piano), Lucy Smith (sopraan) en Jacob Gramit (bas) brengen een programma met werken kort voor de tijd van J.S. Bach, genaamd ‘The Fantastic Tradition’. De directe voorgangers van Bach laten een nieuwe benadering zien van teksten, fantasierijk gebruik van instrumentale kleuren en improvisatie, gekoppeld aan het idee van ‘Musicus Fantasticus’, dat Bach diep zou beïnvloeden. Het programma bevat muziek van Buxtehude, zijn student Bruhns, Bach’s oudere neef J. Cristian Bach, en Pisendel, een violist die met Bach werkte. Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk.

TOEGANG
De aanvangstijden van de uitvoeringen van de vrijdagavondconcerten zijn 20u00, die van de zaterdagmiddagconcerten tussen 16 en 17u00. De toegang tot de concerten is gratis. Wel wordt er na afloop gecollecteerd. Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 11 mei  Dioxide 1 year anniversary (Dance)

vr. 18 mei  Muzine.nl presents Ten Years Today + Standup '69 + Nova Wilde (Concert)

za. 19 mei Stadsleven #3 (Dance)

za. 26 mei Riverdale X Dierentuin Afterparty (Dance)

vr. 1 juni GHC #25 Break Away (USA) + Belief (GER) + 2 T.B.A. (Concert)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN

za. 5 mei RiddimLAB presents - Tribes & Vibes, Bevrijdingsdag special

vr. 11 mei Guns of the East, Guns n' Roses Tribute Band

za. 12 mei Mark Foggo + Rude Radiation, Ska

vr. 18 mei  RaSH + Palmer, Pop / Rock

za. 19 mei Deterrent + Onkt + Faith Ablaze, Metalavond

zo. 20 mei Spinning Jazz Sessions, i.s.m. Cultuurhuis & de Kleischuur, Gratis

vr. 25 mei  Deathtrap EP Release Party + 4 more bands

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.