DE GOUDSE SCHOUWBURG

maandprogramma De Goudse Schouwburg

MAANDAGENDA FEBRUARI www.goudseschouwburg.nl

vr. 16 feb. Romeo en Julia: Toneelgroep Oostpool
20u30    Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. Regisseur Marcus Azzini laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren.

za. 17 feb. 10 jaar de Règâhs
20u30 Het begon ooit als grap. Flamencogitarist Johan Frauenfelder hertaalde twee Spaanse liedjes naar het Haags en bracht ze op de markt. Nu, 10 jaar later, zijn ze een van de succesvolste theatergroepen uit Den Haag. De groep blikt terug en geeft een kijkje achter de schermen.

di. 20 feb. George & Eran lossen Wereldvrede op! : De Finale
20u30 In deze Oerol-hit, het slotstuk van hun bewierookte trilogie, hebben George en Eran de sleutel gevonden om de poorten naar Wereldvrede te openen.

wo. 21 feb. Orkater en Bijlmer  Parktheater: Woiski vs. Woiski
20u30 ‘Woiski vs. Woiski’ vertelt het levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkten met hun aanstekelijke muziek. Max sr. kwam in de jaren 30 als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende zijn eerste nachtclub.

do. 22 feb. Conny Janssen Danst: INSIDE OUT
20u00 Na een succestour in 2015 langs volle zalen, gevolgd door lovende recensies en een nominatie voor De Zwaan - dé dansvakprijs van Nederland - komt ‘INSIDE OUT’ terug naar Gouda!

do. 22 feb. Lieve Bertha: Prachtexemplaar
20u30 De lefgozers van Lieve Bertha maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef.

vr. 23 feb. Martijn Koning: Koning te rijk
20u00 Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water. Meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake oneliners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid.

za. 24 feb. Gerard van Maasakkers: 40 jaar liedjes
20u30 Voor ‘40 jaar liedjes’ maakt Gerard een keuze uit de veelkleurige nummers van de 13 platen die hij in totaal opnam. Dat gaat een mooie, intieme avond opleveren! Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug. Al 40 jaar lang. 

zo. 25 feb. The Simon & Garfunkel Story (EXTRA VOORSTELLING)
19u00 Wegens het grote succes van een paar jaar geleden komt ‘The Simon & Garfunkel Story’ terug naar Gouda! De voorstelling vertelt het meeslepende verhaal van het meest succesvolle duo aller tijden.

di. 27 feb. Opvliegers in New York!
20u00 De Opvliegers dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs. Nieuwe reis. Nieuw verhaal. Nieuwe muziek. Nieuwe gezichten. Net zo hilarisch! Met Antje Monteiro, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie.

di. 27 feb. Het Nationale Theater: Othello
20u30 In haar eerste regie bij Het Nationale Theater (voorheen Nationale Toneel) maakt Daria Bukvic een eigenzinnige bewerking van Shakespeares ‘Othello’. Confronterend en met een vleugje humor.

wo. 28 feb. Shirma Rouse: Aretha! The Queen of Soul
20u00 Op 25 maart 2017 werd Aretha Franklin 75 jaar. Een mooi moment voor Shirma Rouse om de theatervoorstelling ‘Aretha! The Queen of Soul’ weer op de planken te brengen en haar leven en muziek te vieren.

wo. 28 feb. Vivaldi Code Rood, met Esther Apituley, Charlie Chan Dagelet e.a.
20u30 Esther Apituley ontwikkelde samen met regisseur en schrijver Ko van den Bosch een theaterconcert naar aanleiding van De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Met actrices Annelinde Bruijs en Charlie Chan Dagelet en zeven topmusici!

Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

FLORATHEATER BOSKOOP
vr. 23 februari, 20u15

TESS ET LES MOUTONS: Franse Chansons in het theater

Magnifiques zijn geïnspireerd door de onverstaanbare eerste vakantieliefdes aan de Côte d’Azur. Door het oorverdovende geraas en gedonder van de Parijse metro. Door de zwoele smaak van Merlot en de geur van crêpes Nutella. Door Bouquinistes langs de Seine en de nostalgische klanken van een accordeonist op Pont Neuf. Door de naïviteit van Amélie Poulain. Maar vooral door de passie en de overgave waarmee grootheden als Piaf, Brel en nu ook Stromae de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek. Beïnvloed door de grote chansonartiesten van de afgelopen acht decennia, halen Tess en haar Moutons op bezielde wijze een klein stukje ‘Vie Parisienne’ naar Nederland.

Toegangsprijs 15 euro incl. consumptie, excl. servicekosten. Kaarten via www.floraboskoop.nl of bij Roos Eten & Drinken (Parklaan 4, Boskoop). FLORATHEATER BOSKOOP Parklaan 4, Boskoop, T 0172-766047, www.floraboskoop.nl

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

THEATER CONCORDIA   Concordiaplein, Haastecht

za. 17 feb 20u15
The Kik in concert
UITVERKOCHT!

De bekendste Neerlandstalige bietband ter wereld speelt een selectie uit hun repertoire aan hertaalde bekende hits. The Kik voerde deze vaak maar een keer eerder uit bij o.a. Giel Beelen (Schuilen Bij Jou, In Your Arms van Chef’ Special) en De Beste Zangers Van Nederland (Wat Je Achterliet, Rolling In The Deep van Adèle). Dave von Raven vertelt op humoristische wijze de achterliggende verhalen.

zo. 18 feb 14u00
De Reuze Dwerg

Na het succes van ‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet. ‘De Reuze Dwerg, die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski en Stravinsky.

do. 22 feb 20u15
Filmavond: Lion

Een vijfjarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, ver van huis. Hij overleeft verschillende uitdagingen waarna hij geadopteerd wordt door een stel in Australië. Vijfentwintig jaar later besluit hij naar zijn verloren familie op zoek te gaan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

za. 24 feb 20u15
Bluesfestival

Het Bluesfestival is inmiddels een begrip en dit jaar is de vijfde jubileumeditie! De hele avond kunnen bluesliefhebbers genieten van drie bands, op drie podia, in drie verschillende stijlen maar met onmiskenbaar 100% blues!

zo. 25 feb 15u00
Country Cafe

Country op de zondagmiddag met de vertrouwde huisband Change of Key. Plattelandsmuziek uit de USA met het authentieke gevoel. Ontdek zelf waarom ze zijn uitgeroepen tot ‘beste Country trio’ en geniet van een sfeervolle middag in het Grand Café?

wo. 28 feb 14u00
Familiefilm: LEGO BATMAN MOVIE

Batman is het liefst alleen in zijn Batcave maar nu moet Gotham City zien te redden uit de handen van de sluwe Joker. Ditmaal zal hij voor het eerst moeten samenwerken om het voor elkaar te krijgen, waaronder met zijn geadopteerde zoon.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.