DE GOUDSE SCHOUWBURG

maandprogramma De Goudse Schouwburg

MAANDAGENDA NOVEMBERwww.goudseschouwburg.nl

di. 21 nov. Vastgoed B.V.: Huub Stapel, Jörgen Raymann e.a.
20u00 Deze Nederlandse bewerking van David Mamet’s Glengarry Glen Ross neemt ons hoog mee de apenrots op. Waar de alfamannetjes het beste in zichzelf naar boven halen. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken.

wo. 22 nov. La Traviata van Charkov Staats Opera Theater
20u00 ‘La Traviata’, een opera in drie bedrijven van de Italiaanse grootmeester Verdi, vertelt het levensechte liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo. Amor e morte (liefde en dood), zoals dit beroemde en tragische operaverhaal oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera’s ter wereld.

wo. 22 nov. Kees van Amstel: De man die ik niet wilde worden
20u30 Kees van Amstel is veranderd. Hij merkte op feestjes dat hij steeds vaker werd gemeden vanwege zijn cynische blik op de wereld. Maar nu is hij ‘super relaxed’. Hij ziet van alles de zonnige kant in. Onrecht, geweld of een bitterbal die van binnen nog bevroren is: Kees is helemaal zen.

do. 23 nov. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag: TETRIS Mon Amour
20u00 Het computerspel Tetris veroverde in 1984 razendsnel de wereld. Ook choreografe Roni Haver was er ooit aan verslingerd. Nu maakt ze een explosieve voorstelling waarin de prijswinnende dansers van Club Guy & Roni en de ijzersterke musici van Slagwerk Den Haag zich verliezen in het spel.

vr. 24 nov. Checkpoint (8+)
16 en 19u30 Doe mee met de presentator en het testteam. Misschien ben jij wel één van de velen die wordt uitgenodigd om mee te doen op het toneel.

za. 25 nov. The Basily Gipsy Band: Ga mee in ons leven
20u30 The Basily Gipsy Band bestaat uit leden van de Sinti-zigeunerfamilie Basily. In deze voorstelling laten zij u voor het eerst kennis maken met hun geschiedenis, cultuur en levensstijl.

zo. 26 nov. Matangi Quartet: Koffieconcert
12u00 Met ‘La Bella Italia’ verklanken de Matangi’s de muzikale poëzie van Italië. Het Matangi Quartet bestaat uit Maria-Paula Majoor (viool), Daniel Torrico (viool), Karsten Kleijer (altviool) en Arno van der Vuurst (cello).

di. 28 nov. F*ck the Police (14+)
19u30 Zes Nederlanders met verschillende achtergronden vertellen over het leven in de grote stad. Gewone jongens en meisjes, maar toch worden zij vaak op straat door de politie aangehouden. Soms voor de kleinste dingen. Waarom zij wel en anderen niet?

do. 30 nov. Henk Poort: Ik ben mijn lied (Donderdag Matinee)
14u30 Henk zingt nummers uit zijn omvangrijke repertoire. Hij vertelt van het leven in de Jordaan, waar de opera’s luidkeels werden meegezongen. Hij laat u kennismaken met de Jordaanse ‘omes’ en gunt u een kijkje achter de schermen van de wereld van de musical en de opera. Ga zitten en geniet van zijn levenslied!

 

MAANDAGENDA NOVEMBERwww.goudseschouwburg.nl

za. 2 dec. Marijn Brouwers: The Chet Baker Room
20u30    Jazzlegende Chet Baker overleed in 1988 na een val uit het raam van een Amsterdams Hotel. Marijn Brouwers brengt in aanloop naar Chet’s dertigste sterfjaar ‘The Chet Baker Room’ en wordt begeleid door topmuzikanten Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Reyer Zwart.

zo. 3 dec. Het Cadeau voor Sinterklaas Kinderklucht  (3+)
15u00 Ook dit jaar brengt Sinterklaas een bezoek aan De Goudse Schouwburg! Hij komt met een doldwaas theateravontuur voor de hele familie, boordevol humor, hilariteit en muziek. Het béste Sinterklaascadeau van het jaar! Na afloop komen de acteurs, Pieten en Sinterklaas naar de foyer voor een Meet & Greet.

wo. 6 dec. Nederlands Dans Theater 2: Schubert
20u00 De muziek van Franz Schubert voert in dit programma de boventoon. Naast de poëtische duetten in ‘One on One’ van Johan Inger en het energieke groepswerk in Alexander Ekmans ‘Cacti’ trakteert NDT u op een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke.

wo. 6 dec. Ierse nachten: Leoni Jansen & Eric Vaarzon Morel
20u30    Na hun succesvolle programma 'Santiago' gaan Leoni en Eric naar Ierland. Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het oud-Keltische land. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij mythen en sagen.

do. 7 dec. Thrillermusical Shock: Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries (12+)
19u30    Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Maanden later komt de moordenaar terug. En dit keer voor jou...

vr. 8 dec. Nora Fischer & Ragazze Quartet: The Secret Diary of Nora Plain
20u30 ‘The Secret Diary of Nora Plain’ vertelt het verhaal van Nora Plain die een eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen, tot in haar diepste gedachten en gevoelens.

za. 9 dec. Mugmetdegoudentand: Gidsland
20u30    Een nieuwe actuele komedie van Nathan Vecht over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wél iets op het spel staat?

di. 12 dec. Chippendales: Best. Night. Ever.
20u00    Hou je vast, de enige echte Chippendales komen naar Gouda om jou de beste avond van je leven te geven. Hun nieuwe show ‘Best. Night. Ever.’ staat garant voor een avond vol onweerstaanbare verleiding. Een topavond uit met vriendinnen!

di. 12 dec. Dood en zo: Noord Nederlands Toneel
20u30    In deze intieme, persoonlijke voorstelling ontleden Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen het fenomeen doodgaan.

Wo. 13 dec. De man van je leven: Komedie vol liefde en wraak
20u00    Liz Snoijink, Susan Visser en Porgy Franssen zijn te zien in Arthur Japin’s ‘De man van je leven’. Deze sprankelende komedie gaat over de vrouw Tilly. Na 20 gelukkige jaren met haar man Marius wordt zij ernstig ziek en gaat op zoek naar een nieuwe liefde voor haar man.

wo. 13 dec. Mylou Frencken en…??  Leven in het lied
20u30    ‘Leven in het lied’ is een ode aan het kleinkunstlied. Begeleid door een topband speelt Mylou de favoriete liedjes van collega’s, liedjes van eigen hand en strooit ze met vermakelijke anekdotes. Bovendien geeft één van Mylou’s bekende collega’s acte de présence!

do. 14 dec. Rowwen Hèze: Drie Kier Alaaf!
20u11    Rowwen Hèze en carnaval. Het begon allemaal 33 jaar geleden met het carnavaleske protestlied ‘Niks stront niks’. Het kwam op nationale tv, het feest begon en hield niet meer op. Carnaval, A laaf you!

vr. 15 dec. Ballet & orkest Staatsopera Tatarstan: Romeo & Julia
20u00    Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal met succes tot leven. Hun weelderige kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek en de decors bieden een betoverende achtergrond. De passie van de dansers maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties!

vr. 15 dec. Debby Petter: In mijn hoofd
20u30    In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze u mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

Za. 16 dec. Dolf Jansen & Louise Korthals: Omdat we het waard zijn - Oudejaars 2017
20u00    Twee natuurrampen voor de prijs van één: Louise en Dolf. Omdat jullie het waard zijn. Vermoeden we. Laatste kaarten!

di. 19 dec. Achter het Huis: Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank
20u00    Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Met onder andere Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel en Marie Louise Stheins.

di. 19 dec. Speelman en Speelman: Het moet eruit
20u30    De behoefte is groot: ze houden niets meer in en kroppen niets meer op. Er is niets meer wat ze tegenhoudt. Het moet er gewoon allemaal uit! Na 10 jaar in het theater blikken Daan en Joost Speelman terug op hun carrière op de planken.

wo. 20 dec. 3JS: Acoustic Christmas
20u00    De 3JS geven een echt intiem kerstconcert in De Goudse Schouwburg! Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van onder andere Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats.

wo. 20 dec. Gouwe Pinda's
20u30    De bejaarde Indische zussen Nonni, Son en Titi slijten hun dagen in een serviceflat. Nonni komt al jaren niet buiten, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen en Titi gaat binnenkort trouwen met Andre, maar dan moet eerst zijn vrouw nog overlijden. Toneel met Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht.

do. 21 dec. Kerstrecital: Regina Albrink – DONDERDAGMATINEE
14u30    Traditiegetrouw geeft pianist Regina Albrink op Tweede Kerstdag een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Het kerstrecital is altijd uitverkocht en trekt bezoekers uit de hele wereld. Dit jaar komt ze ook naar Gouda met haar prachtige pianospel; mis het niet!

vr. 22 dec. Sjaak Bral: Vaarwel 2017
20u00    Sjaak Bral is de enige cabaretier die al twintig jaar een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2017 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend.

vr. 22 dec. In bed met Dietrich en Piaf
20u30    La Vie en Rose meets Von Kopf bis Fuss! U ziet Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte in deze nieuwe muziektheatervoorstelling over 2 hartsvriendinnen: zangeres Edith Piaf die het leven opdronk tot de laatste teug en filmster Marlene Dietrich die haar leven zorgvuldig plande. Waarom klapte hun relatie uit elkaar?

za. 23 dec. LIESBETH List, de Musical Heb het leven lief
20u00    Een ongelofelijk verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en haar grote liefde Rob. 'Binnen vijf minuten zit je met kippenvel. Vooral door de sublieme vertolking van Renée van Wegberg. De warme, lichthese stem, de strakke schouders, de schichtige onrust in het lijf, de grote gebaren, het ritme van spreken: alles klopt. Magie.' - Trouw

di. 26 dec. Vier Jaargetijden met Angela Schijf (6+)       
14u30    Ontdek samen met een van de meest geliefde actrices van ons land een hoogtepunt uit de klassieke muziek: De Vier Jaargetijden van Vivaldi, live uitgevoerd door het Vivaldi Consort. Laatste kaarten!

vr. 29 dec. The Play That Goes Wrong
20u00    Een hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie met Tina de Bruin, Rop Verheijen, Anne-Marie Jung e.a.! Het stuk veroverde West End, won de Best New Comedy Award en is sinds kort te zien op Broadway. Nu is Nederland aan de beurt met een frisse bewerking van Owen Schumacher en een topcast. 

Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

THEATER CONCORDIA   Concordiaplein, Haastecht

za. 11 nov.      De Schijnwerper: jubileumvoorstelling De dirigent van Opheusden, 20u15

zo. 12 nov.      De Schijnwerper: jubileumvoorstelling De dirigent van Opheusden, 14u30

vr. 17 nov.      De Schijnwerper: jubileumvoorstelling De dirigent van Opheusden, 20u15

za. 18 nov.      De schijnwerper: jubileumvoorstelling De dirigent van Opheusden, 20u15

            Reserveer je kaarten via www.deschijnwerper.nl/

zo. 19 nov.      The Oldtimers, 15u00, € 7,50

do. 23 nov.     Muzikaal theater aan huis: Rondje Europa, 14u30 uitverkocht!

za. 25 nov.      Frank Blueka: Tom Waits meets Neil Young,  20u15, € 12,50

zo. 26 nov.      Country Café, 15u00, gratis
di. 28 nov.      Vincent Bijlo: Eindejaarsconference (try out) 20u15 € 19,- >14 jaar

do. 30 nov.     Filmavond: Jackie, 20u15, € 8,-

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.