DE GOUDSE SCHOUWBURG

maandprogramma De Goudse Schouwburg

MAANDAGENDA SEPTEMBER www.goudseschouwburg.nl

vr. 22 sept. MOEDERS EN ZONEN: Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels
20u00 Deze lovend ontvangen voorstelling komt terug naar De Goudse Schouwburg! Moeder Katherine (Anne Wil Blankers) bezoekt de ex-partner Cal (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon.

wo. 27 sept. YENTL EN DE BOER IN CONCERT
20u00  Elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun mooiste en grappigste liedjes en trekken ze langs zomerfestivals en openluchttheaters. Dit jaar trekken ze de festivals mee de theaters in met hun mooiste werk en gloednieuwe nummers.

Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

jaarprogramma

Bijzondere jubileumvoorstellingen in De Goudse Schouwburg

Menig Gouwenaar herinnert zich de oude schouwburg nog, maar ook de uiteindelijke sloop ervan en vervolgens de bouw en opening van het gloednieuwe gebouw in 1992. Dat is intussen alweer 25 jaar geleden! Directeur Nel Oskam, die van begin tot eind zeer nauw betrokken is geweest bij de bouw van het nieuwe pand en er nog altijd de scepter zwaait, heeft het komende theaterseizoen omgetoverd tot jubileumjaar. Daarbij heeft ze een aantal zeer bijzondere jubileumvoorstellingen geprogrammeerd, naast het altijd zeer uiteenlopende programma met voor iedere smaak wat wils.

Er zijn voor komend theaterseizoen 285 voorstellingen geprogrammeerd, waarvan 166 in de Grote zaal en 119 in de Kleine zaal. Zie ook de brochure.

Op maandag 24 april werd het nieuwe programma feestelijk gepresenteerd tijdens het ‘Tipje van de Sluier’ in de Grote zaal van de schouwburg. De presentatie was in handen van Erik van Muiswinkel. Hij komt op donderdag 31 mei 2018 met zijn cabaretvoorstelling ‘De Oplossing’ naar Gouda.

Tijdens het Tipje van de Sluier zag het publiek live optredens van:

Karin Bruers
Cabaretière Karin Bruers komt op woensdag 31 januari 2018 terug met haar solovoorstelling ‘Karin Bruers haalt uit’, na ja…solo, met Nol Havens (VOF de Kunst) samen dan, want die was er ook!

OPERA2DAY
Het gezelschap OPERA2DAY maakt een compacte versie van Hamlet, de grand opéra van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk. Een 15-koppig ensemble en 12 zangers dringen op woensdag 7 februari 2018 met een mix van opera en film diep door in Hamlets geesteswereld.

Rob & Emiel
Is het cabaret of illusie? In ‘Blow me Away’, die op donderdag 15 maart 2018 naar Gouda komt, worden succesnummers uit hun tienjarige carrière afgewisseld met nieuwe scènes, acts en verbazingwekkende verhalen.

Michael Varekamp & Joy Wielkens
Na de succesvoorstellingen Miles!, Louis! en I’m a Soulman volgt er nu het muzikale programma ‘Lady Sings The Blues’ over de diva’s in de glorietijd van de jazz en soul. Joy kruipt op woensdag 21 maart 2018 in de huid van legendes als Nina Simone en Billie Holiday, maar ook Amy Winehouse. Ze wordt begeleid door Michael Varekamp en een geweldige band!

Theu Boermans
Regisseur Theu Boermans van het Nationale Theater vertelde over de 5 toneelstukken die zij het komend seizoen in Gouda spelen: ‘De Oresteia’, ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare’, ‘20 Scènes over de Liefde’ (De Hereniging van de twee Korea’s), ‘Othello’ en de Theatermarathon van ‘The Nation’. Die laatste is een bijzondere; een deel van het publiek kan op zondag 7 januari 2018 namelijk plaatsnemen óp het toneel en de voorstelling duurt maar liefst 5 uur.

Deze bijzondere voorstellingen zijn speciaal geboekt voor het Jubileumjaar:
De eerste échte aftrap van het jubileumseizoen wordt gegeven door Het Grote BroerZus Festival en is speciaal voor de kleinste theaterfans. Op zondag 10 september kunnen kids vanaf 4 jaar naar twee voorstellingen gaan en zijn er diverse activiteiten in de foyers.

Extra speciaal: Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld geeft de schouwburg op dinsdag 12 en woensdag 13 september 2017 letterlijk vleugels met hun 100-koppige gezelschap, waaronder maar liefst 48 zwanen!

En op zaterdag 30 september 2017 is het dan écht zover: De Goudse Schouwburg bestaat precies 25 jaar! Aan Recirquel Company Budapest de eer om op deze bijzondere avond hun verbazingwekkende circuskunsten te vertonen. Na afloop is er uiteraard een gezellige afterparty!

De finale van het jubileumseizoen wordt gespeeld door The Backstage Comedy Tour; diverse kleine cabaretvoorstellingen vinden overal in het gebouw plaats: de kleedkamers, het zijtoneel, de orkestbak, de laad-en losruimte. Deze voorstelling, met onder andere Javier Guzman en Alex Ploeg, is dus een letterlijke tour achter de schermen!

Maar liefst 4 series met vroegboekvoordeel
Vorig theaterseizoen introduceerde De Goudse Schouwburg twee series die met vroegboekvoordeel geboekt konden worden. Daar komen dit seizoen maar liefst 2 series bij! Theaterliefhebbers kunnen kiezen voor de Serie Dans, Serie Donderdag Matinees, Serie Toneel en de Serie Cabaret. Tot zondag 14 mei 2017 kan er van dit voordeel gebruikt worden gemaakt.

Nieuw! Cursus Kijken naar Toneel
Speciaal voor iedereen die meer uit een toneelbezoek wil halen, introduceert De Goudse Schouwburg de cursus Kijken naar Toneel. In drie cursusavonden krijgt het publiek kennis en vaardigheden aangereikt waarmee het kijken naar toneel nog leuker en interessanter wordt.

Een goed seizoen voor de musicalliefhebber
Iedereen die van musicals houdt, kan zijn of haar hart het komende seizoen ophalen! Er komen er maar liefst 8: ‘De Marathon’, ‘My Fair Lady’, ‘Liesbeth List de Musical’, ‘Tina de Musical’ (vanaf 8 jaar), ‘VAMOS!’, ‘Was Getekend, Annie M.G.’, ‘You’re the top’ en ‘The Full Monty’.

Muziek voor iedereen
En dan écht voor iedereen: Van Leo Blokhuis en Roel van Velzen die QUEEN eren tot de muzikale roots van Harrie Jekkers en Klein Orkest en van Forever Amy met de originele band van Amy Winehouse tot het vrolijke theaterconcert van Frans Bauer!

Grote namen
Er komen natuurlijk veel grote namen naar Gouda, zoals Bert Visscher, Sara Kroos, Guido Weijers, Claudia de Breij, Ali B, Nick & Simon, Tineke Schouten, Herman van Veen en Richard Groenendijk.

Kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen
Het volledige programma op de website www.goudseschouwburg.nl.

Daarnaast is de brochure verkrijgbaar bij de kassa van De Goudse Schouwburg.
Via de bestelbon, te vinden op de website en bij de brochure, kunnen alle voorstellingen besteld worden.

De losse kaartverkoop inclusief start verkoop van de zijbalkonplaatsen is ook al gestart.

Frontfoto van Nel Oskam is van Minke Faber - faberfilmt.nl

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

THEATER CONCORDIA   Concordiaplein, Haastecht

PROGRAMMA THEATER CONCORDIA SEPTEMBER 2017

za. 23 sept. Tribute to: ABBA, inloopconcert zonder tribune, 20u15, € 20,25.

zo. 24 sept. Country Café: Change of Key, 15u00, GRATIS

do. 28 sept. Filmavond: Beyond sleep, 20u15,  € 7,20, va. 12 jr.

za. 30 sept. Henry van Loon: Sleutelmoment, cabaret, 20u15, € 17,10, va. 14 jr.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.