GOUDA

Agenda Gouda

18 nov.-5 dec. SINTERKLAASFEEST in Gouda
Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in aantocht en op weg naar Gouda. Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 18 november rond de klok van 10u15 weer voet aan de wal op Nederlandse bodem. Dan is de intocht. Zo staat het immers in de agenda van de Goedheiligman. Voor het verdere voorlopige programma, zie hieronder.

Mocht Sinterklaas een activiteit zijn vergeten en die niet in zijn agenda hebben opgeschreven en daarmee de kans lopen die te missen, waarschuw ons dan even: parole@planet.nl

za. 18 nov. INTOCHT SINTERKLAAS
vanaf 10u15 Om kwart over 10 komt de stoomboot aan bij het Regentesseplantsoen. De intocht start om 11u00. Daarna volgt een ronde door de stad: Herpstraat, Kleiweg, Turfmarkt, Lange Groenendaal,  Korte Groenendaal, Markt, Wijdstraat, Korte Tiendeweg, Zeugstraat, Nieuwe Marktpassage en om 12u30 ontvangst op het bordes van het stadhuis. Kijk op www.sinterklaasgouda.nl voor meer informatie.
ACTIVITEITEN
In de stad zijn uiteenlopende activiteiten en festiviteiten. Behalen Pietendiploma: van 11u00-15u00 op de omgeving Waag. Het Pietendiploma is te behalen met onder meer Ponyrijden, Koorddansen, Pakjes gooien en Pepernoten mikken. Als beloning mag er worden gevaren in een echte Pietenboot die vlak bij de Kleiwegbrug ligt! Meer informatie op www.sinterklaasgouda.nl.

za. 25 nov. OPA PIET’S TALENTENSHOW
Opa Piet wil nu eindelijk wel eens echt met pensioen en zoekt daarom nieuw talent.

za. 25 nov. SINTERKLAAS in winkelcentrum Bloemendaal
10u30-14u30 Sinterklaas komt met zijn Pieten op zaterdag 25 november naar Winkelcentrum Bloemendaal.
De intocht in het winkelcentrum is op zaterdag 25 november om 10u30. Om 14u30 zijn de Sinterklaas-activiteiten afgelopen. Mensen kunnen langs de route staan tijdens de intocht om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. De route start vanaf Ruigenburg en gaat via de Plaswijckweg, Ridder van Catsweg verder, waarna ze via de parkeerplaats Swadenburg het winkelcentrum ingaan.
Ze lopen rond en delen natuurlijk lekkers uit! Verspreid door het winkelcentrum kunnen kinderen deelnemen aan verschillende leuke spelletjes waarbij ze kunnen bewijzen net zo goed te zijn als Piet; ‘rijden op een echte pony’ (buitenactiviteit), ‘daklopen’ en ‘pakjes stapelen’ zijn zomaar wat voorbeelden van activiteiten die kinderen zelf kunnen doen. Als ze alles hebben gedaan, ontvangen ze een echt Pietendiploma!
Sinterklaas zal ook een wens inleveren in het kader van de Magische Wensweken, die 25 november van start gaat in het winkelcentrum (flyers hierover zijn verkrijgbaar in de
winkels).

za. 2 dec. SINTERKLAAS BRENGT BLIKSEMBEZOEK aan Winkelcentrum Bloemendaal.
Sinterklaas komt zaterdag 2 december tussen 10u30 en 12u00 nog een keer langs in winkelcentrum Bloemendaal voor een bliksembezoek! Voor meer informatie: www.winkelcentrumbloemendaal.nl en/of www.facebook.com/winkelcentrumbloemendaal

za. 2 dec. SCHOENTJE ZETTEN bij aantal winkel in Goudse binnenstad
Vanaf 12u00 tot 18u00 mogen alle kinderen hun schoen zetten bij een aantal winkels in de Goudse binnenstad. De winkels zijn herkenbaar door een postertje met een schoentje in de etalage.

zo. 3 dec. HET CADEAU VOOR SINTERKLAAS in de Goudse Schouwburg


15u00 Dit Sinterklaasfeest wordt anders dan alle andere, want Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Franciscus hebben een verrassing voor de Sint: een prachtig cadeau, speciaal voor zijn verjaardag! De laatste voorbereidingen worden getroffen. Karel kookt een heerlijk diner, Frandolien schudt de bedden op en Franciscus doet, zoals gewoonlijk, erg weinig. Dan arriveren Sinterklaas en zijn pieten op het kasteel. Niets staat een prachtige pakjesavond nog in de weg, totdat… het cadeau voor Sinterklaas blijkt te zijn verdwenen! Karel en zijn vrienden zetten alles op alles om het mysterie op te lossen, maar of dat gaat lukken…? 
Te zien op zondag 3 december vanaf 15u00.
Na afloop van de voorstelling komen de acteurs, de Pieten en Sinterklaas naar de foyer voor een Meet & Greet.
Klucht voor kinderen vanaf 3 jaar!
Zie ook www.goudseschouwburg.nl/Het_Cadeau_voor_Sinterklaas/

zo. 3 dec. SCHOENOPHAALFEEST
Op zondag 3 dec. is het koopzondag en de kinderen kunnen dan vanaf 15u00 tot 19u00 hun schoentjes weer op komen halen, natuurlijk met een cadeautje van de Sint erin! En zijn heel veel winkels geopend tot 17u00 uur. Wees Welkom in Gouda, stad van Sinterklaas.

zo. 3 dec. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00
zo. 3 dec. KOOPZONDAG in WC Bloemendaal, van 11-17u00
zo. 3 dec. KOOPZONDAG in WC Goverwelle, van 11-17u00

di. 5 dec. PAKJESAVOND

Dag Sinterklaasje, daaag, daaag...

vr. 1 dec. OPEN COFFEE, Gouds Ondernemershuis aan het Buurtje
vanaf 10u00 Een wijnhandelaar, een coach, een journalist, een organisatieadviseur… zomaar een greep uit de mensen die naar de Goudse Open Coffee komen. Iedere eerste vrijdag van de maand zijn ondernemende Gouwenaars welkom om ideeën te bespreken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen op te starten. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie. 

zo. 3 dec. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00.
zo. 3 dec. KOOPZONDAG  in WC Bloemendaal, van 11-17u00.
zo. 3 dec. KOOPZONDAG  in WC Goverwelle, van 11-17u00.

Let op!  KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

 

DOORLOPEND:

iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

Vergader- of congreslocatie

Op zoek naar een vergader- of congreslocatie midden in Nederland? Gouda biedt diverse locaties, centraal gelegen én vlakbij de Randstad.

Gouda, midden in Nederland, uitstekend bereikbaar én ook nog een gratis en gemakkelijk parkeren bij alle congres- en vergaderlocaties! Een vergadering, congres, personeelsfeest, receptie, presentatie of andere meeting. Er is voor ieder wat in elke stijl te vinden.

Gouda is centraal gelegen in het land en uitstekend bereikbaar vanaf elke plek. Binnen twintig minuten naar de Randstad, midden in het Groene Hart, 30 minuten vanaf Utrecht en goed aan te rijden vanuit het noorden of zuiden van het land. Ideaal voor een bijeenkomst waarbij ieder vanuit een andere plaats komt.

In Gouda vind je een uniek en divers aanbod van industriële, rustieke en hippe locaties, divers voor elke doelgroep. Gouda bied je een echte belevenis! Wil je er meer uithalen dan alleen een bijeenkomst? De locaties denken graag met je mee voor een leuk aanvullend programma in de historische vestingstad midden in het Groene Hart van Holland. Kwaliteit staat bij alle locaties hoog in het vaandel. Zij verwelkomen en ontzorgen je graag voorafgaand en tijdens de bijeenkomst voor een onvergetelijke meeting.

Persoonlijke aandacht en service staan voorop. De locaties zorgen voor een persoonlijke sfeer en geven de aandacht die je nodig hebt voor een succesvolle bijeenkomst. In Gouda vind je een gastvrije omgeving met een prachtige historische binnenstad. Gouda heeft haar eigen charme en hierdoor meer te bieden. Zakelijke groepen kunnen hier terecht voor het ‘totaalpakket’.

In Gouda vind je kwalitatief hoge gastronomie met vele locaties die werken met producten uit de streek. Van BIB-Gourmands tot duurzame Green Key locaties, alles om het jou en je gasten naar de zin te maken! Ook overnachtingsadressen van landelijke B&B’s tot luxe hotels in diverse prijsstellingen in een puur Hollands landelijke omgeving.

Diverse arrangementen in combinatie met horeca en recreatieve locaties zijn mogelijk. Arrangementen worden op maat gemaakt afhankelijk van je wensen.

Meer informatie over deze locaties is te vinden op www.vindingouda.nl/Horeca

CENTRUM GOUDA
aanbod van meer dan 400 winkels

Gouda: stad voor shop-a-holics

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen, maar ook voor shop-a-holics is Gouda een leuke stad. In het historische stadscentrum zijn vele leuke winkels te vinden. Het aanbod is zeer divers en loopt van kleding tot elektronica en van siroopwafels tot huishoudelijke artikelen. In het compacte centrum van Gouda vind je meer dan 400 winkels in vele soorten, maten en smaken. De meeste winkels zijn zes dagen per week open en op donderdagavond is het koopavond.

WINKELCENTRUM BLOEMENDAAL

AGENDA winkelcentrum Bloemendaal

 

Aangenaam overdekt winkelen en boodschappen doen in Winkelcentrum Bloemendaal!

Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt u hier alles onder 1 dak!  Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. U parkeert uw auto altijd gratis.

Vrijdagavond is onze vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20:00 uur geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21.00 uur geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn.

De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

WINKELCENTRUM GOVERWELLE GOUDA
iedere wo. 8u30-13u00

Warenmarkt Gouda-Goverwelle

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE nabij Winkelcentrum Goverwelle, Middenmolenplein, Gouda, van 8u30-13u00.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.