GOUDA

Agenda Gouda

19 t/m 24 sept. KERMIS GOUDA
Ook dit jaar is de Goudse kermis neergestreken op haar vertrouwde locatie en stekje: op de Markt en Achter de Waag. Liefhebbers van snelheid en sensatie kunnen van 19 tot en met 24 september onder meer plaatsnemen in de Space Jam. Dat is een veertig meter hoge zweeftoren. Al draaiend ga je veertig meter omhoog en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gevaarte brengt per keer 24 bezoekers op grote hoogte. Op het hoogtepunt van de attractie blijven de stoeltjes zo’n drie minuten draaien, waardoor je een prachtig uitzicht over Gouda krijgt. Durf jij dat aan?

https://www.youtube.com/watch?v=xlaG7HvfsJI&feature=youtu.be

Natuurlijk zijn er de bekende attracties als het spookhuis, de botsauto’s, de jumbo en een funhouse. Voor de kleintjes is er het mini-reuzenrad. Voor hen is er op woensdagmiddag om 15.00 uur ook een meet & greet met Paw Patrol.

Prikkelarme kermis
Voor het eerst is er een prikkelarme kermis op zaterdag van 11u30 tot 13u00. Het geluid staat zachter, er is geen verlichting en de ritten zijn aangepast, alles om mensen voor wie de gebruikelijke kermis te druk is ook een leuke tijd te bezorgen.

Openingstijden kermis
Dinsdag van 16.00 tot 23.00 uur
Woensdag van 13.00 tot 23.00 uur
Donderdag van 13.00 tot 23.00 uur
Vrijdag van13.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 12.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 21.00 uur

Zie ook www.kermisgouda.nl

za. 23 sept. BURENDAG 2017
Vandaag wordt er in heel Nederland weer Burendag gevierd. Dit jaarlijks terugkerende feest is er om samen de buurt nog leuker te maken en om de buren dichter bij elkaar te brengen. Op Burendag worden alle bewoners van Nederland opgeroepen gezamenlijk hun straat nog leuker te maken. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! En organiseer een leuke, ontspannen activiteit in jouw eigen straat. Op www.burendag.nl of www.oranjefonds.nl kun je inspiratie opdoen voor een leuke activiteit.

zo. 1 okt. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00.
zo. 1 okt. KOOPZONDAG  in WC Bloemendaal, van 11-17u00.
zo. 1 okt. KOOPZONDAG  in WC Goverwelle, van 11-17u00.

Let op!  KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

vr. 6/10 + vr. 3 nov. OPEN COFFEE, Gouds Ondernemershuis aan het Buurtje
vanaf 10u00 Een wijnhandelaar, een coach, een journalist, een organisatieadviseur… zomaar een greep uit de mensen die naar de Goudse Open Coffee komen. Iedere eerste vrijdag van de maand zijn ondernemende Gouwenaars welkom om ideeën te bespreken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen op te starten. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie. 

 

DOORLOPEND:

iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

MARKT GOUDA
iedere za. van 20 tot 20u15

Stadslicht op de Markt

Het Stadslicht presenteert zich iedere week op zaterdagavond van 20-22u15 in de bus op de markt in Gouda (naast het oude stadhuis). Met iedere week een ander thema. Het Stadslicht is een evangelisatieproject georganiseerd vanuit de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt), Lekkenburg 148, Gouda (tegenover bibliotheek Bloemendaal).

iedere za. 8u30-17u00

Warenmarkt Gouda-Centrum

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM op de Markt van Gouda. Van 8u30-17u00.

CENTRUM GOUDA
aanbod van meer dan 400 winkels

Gouda: stad voor shop-a-holics

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen, maar ook voor shop-a-holics is Gouda een leuke stad. In het historische stadscentrum zijn vele leuke winkels te vinden. Het aanbod is zeer divers en loopt van kleding tot elektronica en van siroopwafels tot huishoudelijke artikelen. In het compacte centrum van Gouda vind je meer dan 400 winkels in vele soorten, maten en smaken. De meeste winkels zijn zes dagen per week open en op donderdagavond is het koopavond.

WINKELCENTRUM BLOEMENDAAL

AGENDA winkelcentrum Bloemendaal

 

Aangenaam overdekt winkelen en boodschappen doen in Winkelcentrum Bloemendaal!

Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt u hier alles onder 1 dak!  Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. U parkeert uw auto altijd gratis.

Vrijdagavond is onze vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20:00 uur geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21.00 uur geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn.

De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.