SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor dit jaar weer mooie concertreeksen geprogrammeerd. 

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

14+15 dec. WINTERFAIR GOUDA
Wandel binnen in onze prachtige Sint-Jan en proef de sfeer van winterse gezelligheid! ‘Proeven, ruiken, kopen en doen!’ Van brocante, food, wijn, sfeerartikelen, proeverijen, workshops tot voorstellingen. De openingstijden tijdens de Goudse Winterfair zijn afwijkend, tw: vr. 14 dec. van 11-22u00 (Gouda bij Kaarslicht) en za. 15 dec. van 10-16u00.

za. 15 dec. DE MANNENKOREN VAN MARTIN MANS I Stille nacht in de Sint-Jan
20u00  De mannenkoren van Martin Mans zingen op zaterdag 15 december  in de Goudse Sint Jan. Ze worden bijgestaan door de gemengde Vocalgroup VOICE en The Martin Mans Formation die ook door Martin gedirigeerd worden. Martin Zonnenberg bespeelt het orgel terwijl Mark Brandwijk achter de vleugel plaatsneemt.

Programma
Het programma is samengesteld rond het thema ‘200 jaar Stille Nacht..’ Deze overbekende en in 300 talen vertaalde klassieker wordt in de originele bewerking van Gruber ten gehore gebracht. In 1818 klonk het lied voor het eerst in het Oostenrijkse Obendorf. De taaloverstijgende boodschap van vrede en heil wordt nog steeds gebracht. In de Sint Jan brengen 400 stemmen het originele Stille Nacht ten gehore van fluisterzacht naar overweldigend hard. Een waar kippenvelmoment. VOICE vormt een aanvulling op de sonore mannenstemmen en brengt authentieke christmas carols ten gehore zoals: ‘The first Nowell, In the bleak midwinter, In Dulci Jubilo, Three Kings en Hark, the herald Angels sing.’ De instrumentalisten laten ook solistisch van zich horen op het orgel en de vleugel. Binnen VOICE en The Martin Mans Formation bevinden zich solisten die de solopartijen voor hun rekening nemen.

Mannenkoren van Martin Mans
De mannenkoren die onder het hoofdorgel staan opgesteld zijn het Chr. Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’ het Chr. Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe’ en The Martin Mans Formation. Van de eerste twee is Martin Mans al 25 jaar dirigent. Hij leidt ze met grote gedrevenheid en weet het beste uit de zangers te halen. Hij is steeds op zoek naar de juiste samenstelling en verhouding en arrangementen die daarbij passen. Inspiratie doet hij onder andere op in het buitenland waarvandaan hij weer nieuwe composities meeneemt. VOICE is de enige gemengde zanggroep die Martin Mans onder zijn hoede heeft. Het gaat om 30 jonge personen die auditie hebben gedaan en een hoog niveau aankunnen. Binnen de gelederen van VOICE bevinden zich enkele solisten die zich in de Sint Jan laten horen: Jacqueline Meijer sopraan, Gerco Blom tenor en Jan Scheper bas.

‘200 jaar Stille Nacht..’
Datum: zaterdag 15 december 2018
Locatie: Sint Jan, Achter de Kerk, Gouda
Aanvang: 20u00
Toegang: € 15,-. Online € 12,50.
Leden PCOB, KBO en ANBO € 11,=
Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Reserveren en online bestellen kan op www.martinmans.nl of t. 06-25391903.
Voorverkoop van kaarten bij Boekhandel Smit, Korte Tiedeweg 19, Gouda.

19,20+21 dec. STEFFEN MORRISON & G-ROOTS I BLACK GOSPEL NIGHT
20u00  Op wo. 19, do. 20 en vr. 21 dec. maakt de Sint-Jan zich op voor een Jubileum editie van Black Gospel NIght’s in Gouda. Het is de 5e editie van dit sfeervolle event in de prachtige ambiance van de monumentale Sint-Janskerk. We komen in die fijne sfeer, die kerst tot kerst maakt. Saamhorigheid en verbondenheid zijn tastbaar. Liefhebbers uit het hele land komen deze avonden graag naar Gouda voor die unieke, muzikale kerstbelevenis in een historische en bovenal sfeervolle kerstambiance. Eigenwijze Evenementen presenteert met trots  rasartiest Steffen Morrison, die 19 en 20 december optreedt met Edsilia Rombley en op 21 december met Do. Ondersteunt met live muzikanten staan zij garant voor een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken. Prijs € 29,-, inclusief koffie, thee of warme chocolademelk. Kaarten te bestellen via: www.eventbrite.nl

za. 22 dec. GOUDS JONG VOCAAL I KERSTCONCERT
16u00  Bij Gouds Jong Vocaal (voorheen Gouds Kinderkoor) leren jongens en meisjes vanaf zes jaar hoe leuk het is om goed te leren zingen! Gouds Jong Vocaal onder leiding van Daniëlle van Laar bestaat uit koren voor verschillende leeftijdsgroepen. Sinds 2017 is er ook een jongerenkoor voor  zangeressen vanaf 16 jaar. Tijdens dit jaarlijkse Kerstconcert worden in het eerste deel carols gezongen van onder meer Benjamin Britten, John Rutter en David Willcocks, maar ook  liederen uit Scandinavische landen staan op het programma. In het tweede deel doen alle leden mee aan een sfeervol gezongen kerstspel met Oud-Nederlandse kerstliederen. Een hartverwarmend muzikaal kerstconcert! Prijs € 10,-. Vrienden van de Sint Jan € 9,-, kinderen € 5,-.

za. 22 dec. HOSANNA I KERSTCONCERT met Saejeong Kim & Jeanette Jelier
20u00  Sopraan Saejeong Kim voltooide haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Saejeong Kim werkt regelmatig samen met het Nederlands Kamerkoor en is een veelgevraagd soliste bij koren. Jeanette Jelier, dwarsfluit, heeft haar studie gevolgd bij o.a. Anneke Drijver, Jan Baggerman, en Karin Bijl. Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses. Jeanette is een veelgevraagde fluitiste bij koren en geeft ook solistische concerten. Verdere medewerking wordt verleend door Omnia Cum Deo uit Nieuw-Lekkerland en het Alphens Kozakkenkoor. In voorverkoop € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Vrienden € 11,-. Aan de deur € 15,-.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

19, 20 en 21 dec.20u00

EERSTE JUBILEUMEDITIE BLACK GOSPEL NIGHTS

Swingend Black Gospel kerstconcert in de St. Jan. Gouda krijgt wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. In een winterse setting houdt Eigenwijze Evenementen voor een vijfde  jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Jan. Na het succes van de afgelopen jaren belooft deze muzikale happening dit jaar wellicht het grootste muzikale spektakel tot op heden. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen. Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 december krijgt de St. Jan in Gouda een winterse entourage. U wordt verwelkomd met vuurkorven en een glaasje Glühwein buiten bij het haardvuur, terwijl binnen het kaarslicht flakkert in een prachtige St. Jan. Daar treedt deze avond(en) één van de beste Black Gospel koren van Nederland op: G-Roots begeleid door enkele live muzikanten. Deze professionele 15 koppige formatie zal garant staan voor een wervelende avond Black Gospel Night(s). Heel trots is organisator Hans Peter van den Bosch van

Eigenwijze Evenementen op de komst van Edsilia Rombley, Steffen Morrison op woensdag en donderdag naar Gouda. Vrijdag staat Do & Steffen Morrison geprogrammeerd. Zij staan garant voor Soul, R&B en Gospel en zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. Deze prachtige stemmen, en dan nog versterkt door de akoestiek van dit monumentale gebouw, belooft ons een bijzondere decemberavond. Dit Gospelconcert biedt u de gelegenheid om de kersperiode op een unieke manier in te luiden met relaties, personeel, vrienden en familie, onder het genot van heerlijke wijnen en een smakelijke Goudse kaasplank. Jong en oud zijn dus van harte welkom om te komen genieten van een concert waarbij het niet nodig is om stil te blijven zitten!

Voor het complete programma per avond en bestellen van kaarten. Kijk op de website www.blackgospelnight.nl of via de Primera winkels in Gouda Gildenburgh en De Markt, evenals bij de St. Jan en bij Primera Raadhuisplein in Bodegraven. Voor zakelijke arrangementen kunt u contact opnemen via miranda@eigenwijze-evenementen.nl

Zie ook www.sintjan.com.

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 14 dec. CLAW BOYS CLAW (Concert)

za. 15 dec. TAPPERSCURSUS (Food)
Wil jij snel en makkelijk leren tappen of wil jij je tapkunsten verbeteren? Kom dan naar So What! voor een gratis tapcursus.

vr. 21 dec. HIBAKUSHA (Concert)

zo. 23 dec. KERSTDINER (Food)

wo. 26 dec. CHRISTMAS PARTY (Dance)

do. 27 dec. DAG VAN DE POPQUIZ (Concert)

di. 1 jan.  OUD & NIEUW (Dance)
Het is het meest chaotische, drank geconsumeerde, swingende, maar vooral het gezelligste feest van het jaar: Oud en nieuw!

vr. 18 jan. POSTMEN (Concert)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN

vr. 14 dec. BLEACH (IT) - WORLD WIDE NIRVANA TRIBUTE BAND
Dé Nirvana Tribute band van Italië! - Voorprogramma: Mudguard

za. 15 dec. 22AD + BLACK MONSOON, Post Grunge Pop / Grunge

vr. 21 dec. IRISH FRIDAY MET THE COINCIDENCES, Iers bier is aanwezig!

za. 22 dec. STUDIOGONZ KARAOKE, Kerst Editie

vr. 28 dec. SANTAKLAUS MEDEDEWERKERSPARTY
Speciaal voor StudioGonz medewerkers Uitverkocht

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.