GOUDA BLOEMENDAAL
Dit item ligt helaas in het verleden.

FLUITIST UIT ITALIË BIJ GOUDS SYMFONIE ORKEST

Het Gouds Symfonie Orkest geeft op 14 april zijn voorjaarsconcert, met op het programma onder andere een concert voor twee fluiten en orkest van Domenico Cimarosa.

De ene solopartij wordt gespeeld door de Goudse fluitiste Anke van der Bijl, terwijl de andere solist, Eugenio Termine, is komen overvliegen uit Italië. Bijzonder is ook dat hier lerares en leerling naast elkaar staan: Anke geeft overal in Europa les aan fluitisten in opleiding  en Eugenio was een van haar studenten.

Ook verder is het programma Italiaans getint, geopend als het wordt met de Ouverture in Italiaanse stijl van Franz Schubert en de vierde symfonie (beter bekend als de Italiaanse) van Felix Mendelssohn Bartholdy. Het orkest staat onder de beproefde leiding van zijn vaste dirigent Aad van der Velde; ook het Gouds Jeugd Orkest onder leiding van Anke van der Bijl verzorgt een bijdrage. 

Locatie: DE VESTE, Ridder van Catsweg 300, Gouda. Kaarten € 12,-, jongeren € 9,-. Telefonisch bestellen: 06-81073244. Info: www.gouds-symfonieorkest.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.