GoStores Gouda
zaterdag 27 augustus, van 12 tot 16u00

F1 event op GoStores Gouda

Het terrein van GoStores Gouda staat op zaterdag 27 augustus van 12u00 tot 16u00 in het teken van Formule 1. In de Grand Prix van Gouda kan jong en oud het tegen elkaar opnemen in een F1 racesimulator. Zet jij de snelste tijd neer?   

Om alvast in de stemming te komen voor hét event van het jaar: De GP van Zandvoort, houdt ondernemersvereniging GoStores Gouda een Formule 1 event. Op de parkeerplaats voor lunchroom Go In staan een Fullsize F1 race simulator waarin je kan racen en een Racing Room on Wheels met twee race simulators. 1,2,3 GO! 

gostores gouda formule 1.png

Win de GP van Gouda

Kan jij racen als Max? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar woonboulevard GoStores Gouda! Zet de snelste tijd neer en win de GP van Gouda. Maak jij een ook (pit)stop op dé woonboulevard van Gouda? Met ruim 1000 gratis parkeerplekken is er altijd wel een plekje vrij.

Dé winkelboulevard van Gouda

Bij GoStores Gouda vind je alles voor wonen, klussen, eten en outdoor. Hier zijn gevestigd: Auping Plaza, Beter Bed, Bruynzeel Keukens, CarpetRight, Goudse Vloeren, Gamma, Henders & Hazel, Kwantum, Lunchroom Go-in, Profijt Meubel, Prominent, Pronto Wonen, Sani4all, SuperKeukens, Swiss Sense, Vrijbuiter, Xooon,  Wereldrestaurant Atlantis.

Parkeren is gratis!

Meer informatie: www.gouda.gostores.nl I www.facebook.com/gostoresgouda I www.instagram.com/gostoresgouda

Groenhovenbad
van 9 juli tot en met 21 augustus

Geniet van Goudse zomer bomvol sportieve activiteiten

Een sportzomer voor iedereen! Dat is waar SPORT•GOUDA voor gaat tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Na twee jaar waarin de zomer in het teken stond van Corona, mag nu alles weer. En dat biedt kansen! Met een uiteenlopend programma voor jong en oud helpen zij heel Gouda sportief de zomer door.

Ook de afgelopen twee jaar heeft SPORT•GOUDA hard haar best gedaan om, binnen de toen geldende maatregelen, een mooi programma samen te stellen. En dat is gelukkig goed gelukt. “Doordat op vakantie gaan er voor veel mensen niet in zat de afgelopen jaren, was het mooi dat wij toch vermaak konden aanbieden aan de Gouwenaar. Ondanks dat het toen lastig was om in te schatten welke aantallen we konden verwachten, kregen we veel positieve reacties. Mensen waren blij weer wat buiten huis te kunnen doen”, aldus Jelle Melkert, Buurtsportcoach+ en Projectleider zomervakantie bij SPORT•GOUDA.

Bomvol programma

Maar dit jaar kan alles weer. En daar kijkt de organisatie ontzettend naar uit. Jelle: “Onze doelstelling is om voor jong tot oud een mooi programma aan te bieden, zes weken lang. In beweging zijn én plezier hebben. Hierbij zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen, maar ook activiteiten waarbij we extra uitpakken, zoals Gouda van ons gewend is.”

sport.gouda springkussens.jpg

In week 1 was er direct groots van start gegaan met een Blacklight tournament én het Gouds Springkussen Festival in Sportcentrum de Mammoet. Hierbij stonden er meer dan 15 springkussens opgesteld, springplezier voor het hele gezin.

Maar ook voor de oudere doelgroep zijn er genoeg 55+ activiteiten, zoals vitaal 55+ of yoga. Liever lekker zwemmen? Het Groenhovenbad (binnen- en buitenbad) biedt een 6-weken recreatief zwemmen Zomerabonnement en iedere woensdag vindt het Waterspektakel plaats.

groenhovenbad buitenbad zomerse dag.jpg

Voor iedereen

“Wanneer we zeggen een sportzomer voor iedereen, bedoelen we ook voor iedereen. Zo zijn er gratis activiteiten waar de Gouwenaar aan mee kan doen, denk aan de Buurtsport of de welbekende spellenkermis. Ook bieden we bij geselecteerde activiteiten korting voor pashouders van de Rotterdampas en/of Volwassenfonds”, aldus Jelle.

Natuurlijk kan SPORT•GOUDA dit niet alleen. Zij werken daarom samen met verschillende samenwerkingspartners zoals Albert Heijn Bloemendaal, voor het leveren van fruit tijdens de activiteiten. Maar ook met de Brede School, Gro-Up Buurtwerk Gouda, het Bruisnest en nog vele anderen.

Verbinding door beweging

Jelle: “Wat mijn werk mooi maakt, is dat ik mensen kan verbinden door middel van beweging. En dit hopen we deze zomer ook weer voor elkaar te krijgen. Wij hebben er in ieder geval zin in! En extra leuk. Er zijn stempels te verdienen. Wanneer er in week 1 tot en met 5 drie keer een activiteit wordt bezocht, mogen ze in week 6 gratis komen lasergamen! Zien we jullie daar?”

sportpuntgouda beweegspektakel sport attributen.jpg

Het complete programma

Kijk voor het complete programma op de website van SPORT•GOUDA.

https://www.sportpuntgouda.nl/over-ons/nieuws/208/goudse-sportzomer-9-juli-tm-21-augustus-2022

GOUDA en REGIO

Prachtige fietsroutes in de Goudse regio

In de regio van Gouda zijn genoeg fietsroutes te vinden waarbij je je ogen uit zult kijken. De binnenstad heeft gebouwen met een prachtige architectuur om te bezichtigen, waarna je ook naar Schoonhoven kunt fietsen, de zilverstad van Nederland. Natuurliefhebbers hebben ook genoeg te zien in de omliggende polders of rond de Reeuwijkse Plassen.

De Reeuwijkse plassen en Gouda (26 km)

De route begint bij de Reeuwijkse plassen, en laat je een prachtig rondje rijden met veel natuur en door de binnenstad van Gouda. Bij de Reeuwijkse plassen zijn veel parkeerplaatsen, waardoor het een ideale plek is om een fietsroute te beginnen.

 • Het eerste stuk van de route fiets je midden door de Reeuwijkse plassen door, tot je uitkomt bij Goudse Hout.
 • Je fietst om Goudse Hout heen, maar je kunt er ook voor kiezen hier door het bos te fietsen.
 • Je fietst langs de rand van Gouda naar het zuiden, tot je op de Steinsedijk rechtsaf slaat.
 • Bij de eerstvolgende brug steek je het water over en sla je rechtsaf, tot je na een aantal kilometer bij een rotonde komt.
 • Hier steek je wederom de brug over, waarna je meteen linksaf slaat.
 • Je volgt de weg tot je aan de rechterkant een molen zien, hier steek je de weg over om via Oosthaven naar de binnenstad te fietsen.
 • Je fietst door het centrum, onder het spoor door, naar het noorden.
 • Over de Bloemendaalseweg fiets je helemaal de stad uit naar knooppunt 44, waar je rechtsaf slaat.
 • Net voor de snelweg sla je linksaf, waar je na een paar minuten fietsen onder de snelweg door kunt.
 • Je komt nu uit in Reeuwijk, en slaat in het centrum linksaf, om helemaal terug naar de Reeuwijkse plassen te fietsen.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 29, 49, 48, 47, 50, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 21 en 20.

Bastideroute (46 km)

Deze route is weer totaal anders dan die langs de Reeuwijkse plassen, omdat je juist door de polder fietst. Je komt ook door Schoonhoven, de stad van de zilversmeden, waar je o.a. het zilvermuseum kunt bezoeken.

 • Je begint de route in het centrum van Gouda, en fietst via Goverwelle naar Haastrecht.
 • Op de kruising bij Haastrecht sla je rechtsaf richting de Vlist.
 • Je fietst heel wat kilometers door, tot je bij een afslag komt, ter hoogte van Café De Vlist.
 • Hier ga je rechtdoor om de Bonnepas richting Schoonhoven te volgen.
 • Je komt nu door het centrum van Schoonhoven, waar je rechtdoor blijft fietsen tot je uitkomt bij de Lek.
 • Hier sla je rechtsaf om over de Hogedijk naar Ammerstol te fietsen.
 • Bij Ammerstol sla je rechtsaf, waarna je na een paar minuten fietsen linksaf slaat de Kadijksche Vliet op.
 • Je fietst vervolgens door Benedenberg, Zuidbroek, Berkenwoude en Achterhoek naar Gouderak.
 • In Gouderak steek je het water over naar Moordrecht, waarna je meteen rechtsaf slaat om langs het water terug naar Gouda te fietsen.
 • In Gouda fiets je via Korte Akkeren terug naar het centrum.

Leg deze route af met een goede fiets. Ga je de route met je partner afleggen? Bekijk dan eens een transportfiets dames of heren bij Fietsenopfietsen. Hier vind je de beste fiets voor jouw fietstocht!

Fietsen door Gouda en omgeving (36 km)

Deze route begint in het centrum van Gouda, en brengt je eerst langs verschillende bezienswaardigheden en vervolgens langs de Reeuwijkse plassen.

 • Je verlaat eerst de stad in het zuiden, waarna je om Gouda heen fietst naar Goudse Hout.
 • Hier sla je rechtsaf om via Driebruggen om de Reeuwijkse plassen heen te fietsen.
 • Daarna fiets je via Reeuwijk weer terug naar Gouda.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 42, 41, 11, 10, 9, 41, 12, 34, 35, 50, 37, 36, 49, 20, 21, 45, 46 en 42.

Rayer HealthCenter Gouda

Blijf bewegen bij Rayer Healthcare

We horen, zien en lezen het maar al te vaak: het is belangrijk om te bewegen. Dat geldt zeker voor ouderen. De meeste ouderen krijgen last van de spieren en gewrichten. Voor deze doelgroep is het dus extra belangrijk om in beweging te blijven. Rayer Healthcare biedt daartoe voor verschillende doelgroepen uiteenlopende mogelijkheden.

Gym en fitness voor ouderen is goed voor de bloeddoorstroming en de lenigheid. Ook de spieren en gewrichten worden soepeler door te bewegen. Met eenvoudige stap- en spier verstevigende oefeningen of spelvormen houdt men de spieren en gewrichten in conditie.

Bekijk de trailer

Senioren-fitness wordt op muziek gedaan, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Vaak wordt er ook tijdens de opwarming gebruik gemaakt van aerobic om de spieren op te warmen. Dit zijn eenvoudige stapcombinaties op muziek.

Spier verstevigende oefeningen komen vooral aan bod in lessen seniorengymnastiek. De deelnemers voeren oefeningen uit die ervoor zorgen dat de spieren op latere leeftijd niet afzwakken, maar goed blijven functioneren bij het uitoefenen van dagelijkse handelingen.

Wanneer er mensen met beperkingen zijn in de groep, werken deze personen op hun eigen niveau. Voor vele senioren is het motiverend dat ze in groep kunnen bewegen. Vooral het sociale aspect speelt hier een enorme rol.

Blijf bewegen en wordt met vreugde en plezier een dagje ouder.

Geïnteresseerd? Bel of mail dan naar Rayer Healthcare Gouda of ga even langs bij het centrum.

Voor meer informatie:
Rayer HealthCenter Gouda
Ronsseweg 7 . 2803 ZA Gouda . 0182 533 159
info@rayerhealthcare.nl
www.rayerhealthcare.nl

Sportcentrum Doets
in een ongedwongen sfeer werken aan het lichaam, geest en de gezondheid

Fitness, budosporten en groepslessen

Sportcentrum Doets is een gezellige, betaalbare sportschool voor het hele gezin. Jong en oud kunnen bij Doets in ongedwongen sfeer aan het lichaam en de gezondheid werken. Geen health center met loungehoek en sauna’s in de kleedkamers, maar een gezellige club met veel persoonlijke aandacht en eerlijke prijzen, want bij Doets kun je al sporten vanaf 20 euro per maand. Doe mee met diverse groepslessen, of ga (onder begeleiding) aan de slag in de (cardio-) fitness zaal. Of misschien heb je altijd al aan een budo-sport willen doen? Dit alles is bij Doets mogelijk. Dus kijk op de sitewww.sportcentrumdoets.itbull.org of kom langs, om meer te weten te komen over de mogelijkheden van het sportcentrum aan de Oudeweg 1d in Reeuwijk.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.