SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd. 

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

DE ZALM
zondag 20 januari, vanaf 16u00

Reünie The Frog, The Butler en de Nip Club in Brasserie-Bar De Zalm

Ging jij vroeger wel eens naar The Frog, The Butler of The Nipclub?

Deze drie bekende Goudse horecabedrijven waren in de jaren ’80 en ’90 een begrip en dé uitgaansplekken in Gouda. Of zoals we nu zeggen: the places to be. Een beetje zoals De Zalm, Friends of de Swing dit nu zijn.

Vroeger berucht, inmiddels beroemd
Om de oude tijden te doen herleven, houdt De Zalm elk jaar een reünie, zodat oude herinneringen en wellicht sterke verhalen opgehaald kunnen worden.

Zondag 20 januari is het weer zover. Vanaf 16u00 tot in de late uurtjes.  Net zoals vroeger…

Dan is Brasserie-Bar De Zalm wederom het decor voor vroeger beruchte en nu inmiddels beroemde uitgaansgelegenheden The Frog, Butler en Nip Club Reünie.

Bekijk de trailer

Old friends
So, let’s go back in time! Kom gezellig langs en meet old friends. Met wie haal jij anekdotes op?

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, buiten en close-up

DJ’s
De dj’s Rens van Werkhoven en Sammy Anders van The Frog zullen samen met Johan Post voor de nodige nostalgische deuntjes zorgen.

De Zalm serveert bekende barhappen uit die tijd zoals pelpinda’s en kipvleugeltjes. Dus tussen de knabbel en babbel door kun je lekker dansen op de dansvloer.

Reünie The Frog, The Butler & The Nipclub 2018

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, strepen

Locatie: De Zalm Gouda
Datum: zondag 20 januari
Aanvang vanaf 16u00
Entree is gratis.
Dresscode: Nog iets in de kast uit de ’80 en ‘90s?

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 18 jan.  POSTMEN (Concert)

za. 19 jan.  SO WHAT! BEER REVIVAL (Special)

vr. 25 jan.  STREEKPRODUCTEN GRATIS! BAND EDITION (Concert)

vr. 8 feb.   DANSPALEIS VAN KOOTEN (Concert)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN

vr. 18 jan.  MISTER PRETTY + EL FATSO (alternative / indie / garage rock)

za. 19 jan. HARDLAND + Universe (D) (Old skool hardrock)

vr. 25 jan.  THE HOUSE FABRIQUE #4 / Karim Soliman

za. 26 jan. RADIATHOR + GRINDPAD (Death / Trash Metal)

vr. 1 feb.    DAAN BIRTHDAY BASH KARAOKE (Daan's dikke fissa)

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Het Kantoor van Nu
19 en 26 januari, 14-16u00

Lezingen in Het Kantoor van Nu

Reeks lezingen van Het Kantoor van Nu in Gouda door boeiende sprekers over betekenisvol werken, kunst en religie, onderwerpen die uitdagen, motiveren en uitnodigen tot reflectie. Zie ook www.hetkantoorvannu.nl

za. 19 jan. ZINGEVING HERVINDEN
14-16u00  Spreker: Rick Woolderink Lezing het verlies en hervinden van nieuwe waarde en doelen in het leven. Rick Woolderink spreekt vanuit zijn kennis en ervaring bij het de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils. Het Leger des Heils is er voor mensen voor wie het bestaansrecht in onze maatschappij geen vanzelfsprekendheid is. Omdat ze niet mee kunnen komen, of omdat ze in een situatie van gestapelde verliezen terecht komen waardoor ze hun zekerheden en vaardigheden verliezen. Maar binnen het Leger des Heils gaat het ook over bevlogenheid en zingeving. Bevlogenheid van medewerkers die bereid en in staat zijn om te doen wat nodig is om mensen te helpen die het niet meer weten. Zingeving in het samen optrekken naar het hervinden van nieuwe waarde en doelen in het leven. Rick Woolderink is relatiemanager bij het Leger des Heils, begeleider vrije zelfexpressie en coach. Vanuit zijn zeer diverse werkachtergrond kan hij vanuit verschillende perspectieven kijken naar de wereld.

za. 26 jan. KAIROS ALS BEZIELDE EN AANDACHTSVOLLE TIJD
14-16u00  Spreker: dr. J. Hermsen (Joke), schrijver en filosofe. Over zingeving en aandachtsvol leven en werken. In zijn boek Een seculiere tijd (2009) laat de Canadese filosoof Charles Taylor zien hoe de chronologische tijd te maken heeft met het begrip saeculum (eeuw of tijdperk), oftewel de ‘gewone of profane tijd’, die tijdens de middeleeuwen tegengesteld werd aan de eeuwige of ‘hogere’ tijd’, waar bijvoorbeeld kloosterlingen in leefden: ‘Mensen die in het saeculum verkeren, zijn ingebed in de gewone tijd, in tegenstelling tot degenen die
zich hiervan hebben afgekeerd om dichter bij de eeuwigheid te zijn. Vanaf de zeventiende eeuw verdween de sacrale tijd door de verwetenschappelijking van ons wereld- en mensbeeld steeds meer naar de achtergrond en bleef alleen de profane, seculiere tijd nog over. Hierdoor verdween ook de mythische dimensie, die niet alleen in het geloof tot uitdrukking kwam, maar alles om ons heen bezielde steeds meer uit ons bestaan. Ook Mircea Eliade heeft in Het heilige en het alledaagse bestaan (1957) reeds op dit verschil tussen sacrale, kwalitatieve en
zinvolle tijd enerzijds en profane, kwantitatieve en zinloze tijd anderzijds gewezen. Ook in deze seculiere tijden blijft de mens volgens Taylor altijd een verlangen naar die mythische, sacrale tijd behouden, maar zal hij daar op een andere, meer fragmentarische en individuele wijze naar op zoek gaan en uitdrukking aan proberen te geven.

HET KANTOOR VAN NU Peperstraat 20, Gouda, www.hetkantoorvannu.nl, 0182-748734

Zie ook www.hetkantoorvannu.nl

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.