SINT JANSKERK
donderdag 21 maart, 20u00

Concert leerlingen Driestar College

De leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van de Havo en het Lyceum van het Driestar College verzorgen op donderdagavond 21 maart een concert in de Sint Janskerk in Gouda.

Op het programma staan koorstukken uit verschillende tijden; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Bijzonder is de bijdrage van het Hongarije-koor. Dit koor van muzikaal begaafde leerlingen uit de onderbouw werkt een jaar lang aan een muzikaal uitwisselingsproject met een school in Hongarije en treedt tijdens deze avond voor het eerst op.

Tijdens de avond zal ook het bovenbouworkest een bijdrage leveren. Verder zal ook de finale van het driestarconcours een plek in het programma krijgen. Luuk Torn (piano), Ruth Duifhuizen (blokfluit) en Karinke Grandia (altviool) die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Daarnaast zal de beste leerlingencompositie van het afgelopen jaar worden uitgevoerd. We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond!

Uitvoerenden:
Onderbouwprojectkoor o.l.v. Leendert Verduijn
Bovenbouwkoor en –orkest o.l.v. Cornelis van Dis
Zang: Anne-Marie Kortleven en Nienke van Winkelen
Piano: Angela van Dis en Mieke Verduijn
Blokfluit: Cornelis van Dis
Finalisten van het Driestarconcours

Met muziek van Händel, Mozart, Verdi, Holst, Rutter, Tavener, en enkele spirituals.

Aanvang: 20u00. Kerk open om 19u30.

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd. 

za. 30 mrt. COV LAUS DEO | Johannes Passion van J.S. Bach
20u00  Het is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. Bach schreef de Johannes Passion in 1724 in drie maanden tijd. Op 7 april van dat jaar, Goede Vrijdag, werd de Johannes Passion voor het eerst uitgevoerd in de Nicolaïkirche in Leipzig. Dit oratorium hoort bij COV Laus Deo en werd tot 9 jaar geleden om het jaar uitgevoerd. Het zal u daarom ook niet verwonderen dat deze prachtige muziek een speciale plek heeft gekregen in de harten van vele leden. Dit gegeven heeft nadrukkelijk meegespeeld om te kiezen voor deze Passion, als afscheidsconcert. Tickets € 15,-. Kaarten zijn te bestellen bij: de koorleden van Laus Deo en Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19, Gouda. Meer informatie vind u op: www.lausdeo.nl

vr. 5 april VOX JUBILANS EN SOLI DEO GLORIA | Passieconcert
19u00  Passieconcert Hervormde Zangvereniging ‘Vox Jubilans’ o.l.v. André van Vliet met medewerking van Soli Deo Gloria uit Urk o.l.v. Jaap Kramer. Tickets € 15,-, kinderen € 5,-. Meer informatie vind u op: www.voxjubilans.nl

za. 6 april HET INGUZ-KWARTET
16u00  Het programma is opgebouwd in contrasten en biedt twee keer een volledig strijk kwartet en een kleine verrassing. Een van de kwartetten is C. Debussy kwartet. Het werk van Debussy kan worden vergeleken met impressionisten als Monet, Pissarro en Renoir. De muziek van Debussy is de impressie van het landschap en de natuur doordrenkt met reflecterend licht en water. Een ander kwartet is ‘De Leeuwerik’ van J. Haydn. Haydn wordt beschouwd als de koning van het kwartet genre, en ‘De Leeuwerik’ is een van zijn vele mooie composities. Het INGUZ-kwartet bestaat uit 4 professionele musici, met verschillende nationaliteiten, maar die elkaar in Nederland ontmoet hebben en medio 2018 het strijkkwartet hebben opgericht. Juliya Belyanevich – viool, Francisca Simonis – viool en Estela Briceno Mezquita – alt. Programma: C. Debussy Quartet No.1 Op.10,  J. Haydn – Quartet No.5 Op.64 ‘De Leeuwerik’, S. Barber – Adagio van Quartet No.1 Op.11.

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 15 mrt. PEER, aanstekelijke Britpop

za. 16 mrt. ST. PATRICKSDAY

zo. 17 mrt. PUBQUIZ EN FOOD

vr. 22 mrt. SCRAM C BABY + SUPPORT (Concert), heerlijke indierockliedjes

vr. 29 mrt. KNARS (Concert)

za. 30 mrt. PAPI CHULO (Dance, het heetste Latin feest van dit moment)

vr. 5 april  HAUSMAGGER

za. 6 april KAMERPLANTFEEST met Kees van Hondt (Special)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

vr. 15 mrt. YASGUR, 60's/70’s Music

za. 16 mrt. PUNCH! + ALVAREZ Punk/punkrock

vr. 22 mrt. KATIE KRUEL - Album presentatie

za. 23 mrt. AFTERPARTY FESTIVAL DOOR ELKAAR

vr. 29 mrt. THE HOUSE FABRIQUE #5 ‘B2B Special’

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.