DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen is in volle gang. Zo ook in De Goudse Schouwburg. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.

Agenda De Goudse Schouwburg

VRIJDAG 1 DECEMBER MOZARTS ZAUBERFLÖTE THE NEXT GENERATION – Theateralliantie
20u00 Grote Zaal Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte.

VRIJDAG 1 DECEMBER JEROENS CLAN – Korte Metten (try out)
20u30 Kleine Zaal Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ vol snelle scènes, rauwe nummers en nietsontziende grappen komt het cabarettrio Jeroens Clan nu met hun tweede programma Korte metten. Nóg sneller, nóg rauwer, en nóg nietsontzienderderder.

ZATERDAG 2 DECEMBER HAPPY CAMPER – Around The Campfire
20u30 Kleine Zaal Around the Campfire is een caleidoscopische muzikale theatervoorstelling, waarin Happy Camper met diverse zangers het publiek door een achtbaan van emoties zal leiden. Happy Camper is het muziekproject van Job Roggeveen.

DONDERDAG 7 DECEMBER CLUB SALVADOR 18+
20u00 Grote Zaal Club Salvador neemt je mee naar een wereld van burlesque, cabaret, acrobatics, comedy en livemuziek. Deze avond wordt het theater omgetoverd tot een plek die je doet vergeten waar je bent. Waar je deel uitmaakt van een bont gezelschap aan artiesten uit alle uithoeken van de wereld.

DONDERDAG 7 DECEMBER MUSA – Schaakmat
20u30 Kleine Zaal Na een succesvolle Cameretten finalistentour, heeft Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling gezet: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij.

VRIJDAG 8 DECEMBER OP VERHAAL – Aan tafel met Charles Dickens
20u30 Kleine Zaal Aan de hand van Dickens’ verhalen struin je mee door Londen. Je voelt je samen met Oliver Twist ongemakkelijk in het donkere rovershol van Fagin en ruikt de geurige thee in de porseleinen kopjes van de rijke dames. Je hoort hoe men smult van een warme kom vol pens op een koude winterdag en hoe hoog boven je een klokkenspel zijn klanken over de straten laat stromen.

ZATERDAG 9 DECEMBER LEBBIS & JANSEN – SUBLIEM – Oudejaars 2023
20u00 Grote Zaal SUBLIEM is de Oudejaars 2023 van Hans Sibbel, veelvuldig bekroond cabaretier en kinderboekenschrijver, en Dolf Jansen, liefhebber van rauwe groente en verdwalen. Voor Dolf wordt het zo ongeveer zijn 35e oudejaars, voor Hans is het een terugkeer naar zijn jeugdliefde. En in de voorstelling heeft hij ook heel veel zin!

ZATERDAG 9 DECEMBER OLGA ZUIDERHOEK EN GERARD BOUWHUIS – Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek
20u30 Grote Zaal Het refrein van haar lievelingslied werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa. Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek!

ZONDAG 10 DECEMBER 1000 + 1 NACHT – De Toneelmakerij en Sadettin K
20u00 Grote Zaal De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin K?rm?z?yüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen.

WOENSDAG 13 DECEMBER WENDE – Wende
20u00 Grote Zaal In 2020 vertrok Wende naar London en ging ze in The Royal Court Theatre aan de slag met vijf vrouwelijke schrijverstalenten. Het resultaat werd een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en het vrouw zijn. Sommige dingen in het leven kunnen alleen gezongen worden. Met dit uitgangspunt ontstond deze kolkende, pijnlijk eerlijke, intieme en tegelijk strijdlustige show.

DONDERDAG 14 DECEMBER SJAAK BRAL – Vaarwel 2023
20u00 Grote Zaal Ieder jaar krijgt de oudejaarsconference die het verdient. Maar dan wel van de meester zelf: Sjaak Bral. Hij fileert voor alweer de 27e keer ditmaal het jaar 2023. Hij scheidt het nieuws van echt en nep, knipt de hoofd- van de bijzaken los en verpakt het grote én kleine leed in een heerlijke theateravond volop humor, muziek en snedige analyses.

DONDERDAG 14 DECEMBER STAND-UP IN CAFÉ – Comedy Café
20u30 Kleine Zaal Een ongedwongen avond met een drankje en een hapje binnen handbereik, muziek, vrienden én goede comedians. De line-up volgt!

VRIJDAG 15 DECEMBER DE GOUDSE X-MAS SING-ALONG – Met dampende live band én te gekke solisten
21u00 Kleine Zaal Zing en swing mee met onze succesvolle Kerst Sing-a-Long tijdens Gouda bij Kaarslicht! De toegang is gratis, maar voor de beste plekken kun je nu al een stoel reserveren. Trek je meest foute kersttrui uit de kast, haal een glühwein bij de bar en zing uit volle borst mee in de grote zaal!

ZATERDAG 16 DECEMBER SWINGIN’ CHRISTMAS – The Legends ft Michael Varekamp
20u00 Kleine Zaal Swingin’ Christmas zet je in de arrenslee voor een magisch tocht door ‘Winter Wonderland’. Een avond zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren. ‘Rudolph the Red-nosed Reindeer’, ‘Let it Snow’ en ‘Silent Night’ kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen. De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het afgelopen jaar van een gouden randje wordt voorzien.

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

Try Out Thursday 14 december vierkant.png.jpg

Knock-Out Comedy Crew | Try Out Thursday

Categorie: Comedy

Datum: Donderdag 14 december

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €10,- (+€1,50 servicekosten)


Stand-up comedy in De Theaterbakkerheij
Na een uitverkochte eerste editie komt de Knock Out Comedy Crew in december terug! We bouwen het theater om tot de gezelligste Comedyclub van Gouda voor een avond vol humor. Ervaren stand-up comedians en aanstormende talenten testen verse grappen, ontwikkelen nieuw materiaal en scherpen hun acts verder aan.

Voor slechts €10,- krijg je minstens vijf comedians voorgeschoteld. Een avond met de Knock Out Comedy Crew betekent heel veel lachen en onvervalste stand-up comedy, zonder rode draad. Reden genoeg om te komen dus!

Informatie
Aanvang: 20:30 uur / Deuren open: 20:00 uur
Verwacht einde: 22:30 uur (inclusief pauze)
Gezellige comedyclub sfeer
Heerlijke (speciaal)biertjes & snacks

Tickets bestellen

 

Peter Gabriel nieuwe datum

Undercoversessies: Peter Gabriel

Categorie: Undercoversessies

Datum: Zondag 17 december

Aanvang: 15:00 uur | Zaal open 14:30 uur

Entree: €16,- (+€1,50 servicekosten)


Voor de fijnproevers! Dé zingende drummer van de lage landen, Bauke Bakker (Bertolf, Her Majesty) heeft voor deze Undercoversessie een formidabele club musici verzameld om dit prachtige repertoire te eren. Peter Gabriel werd natuurlijk bekend met Genesis, maar heeft daarna een indrukwekkende solocarrière opgebouwd. Iedereen kent de hits ‘Sledgehammer’, ‘Solsbury Hill’ en het duet ‘Don’t Give Up’ (met Kate Bush), maar de echte liefhebbers weten dat er veel meer is: een zeer gevarieerd muzikaal oeuvre van sferisch tot opzwepend, maar alles met een onvergelijkbare originaliteit die de tand des tijds met gemak blijft doorstaan. Met leden van Marutyri, Golden Caves en Alex Roeka.

Undercoversessies
De Undercoversessies van de Zwarte Cross zijn uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk. Het geheim van de Undercoversessies is dat het geen tribute bands zijn, maar het zijn sessies waarbij het repertoire van de grote artiesten der aarde door topmuzikanten uit de Nederlandse muziekscene worden uitgevoerd. De Theaterbakkerheij brengt het beste van 15 jaar Undercoversessies naar Gouda.

Tickets bestellen

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen.

In de maand november heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld de volgende activiteiten op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

HET EVERTSHUIS
maand agenda

AGENDA HET EVERTSHUIS

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

 

APENNOTEN - Een kist vol Sintliedjes
ZA 25 NOV | 15.00 uur | € 12,50 met limo en lekkers
JEUGD & FAMILIE | Een vrolijke voorstelling vol met Sinterklaasliedjes. In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten bekend van NPO Zapp. Misschien zijn er ook nog wel pepernoten of pieten! TICKETS

 

Facebook

Website

Email

Instagram

 
 
 
 

RESERVEREN www.evertshuis.nl
De theaterkassa is een uur vóór aanvang geopend en op vrijdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur. Volg ons ook via facebook of instagram

 

 

 

Copyright © 2023 Evertshuis, Alle rechten voorbehouden. 

Reageren op deze nieuwsbrief kan per e-mail: communicatie@evertshuis.nl
Bent u niet langer geïnteresseerd in onze e-mailing: mailingvoorkeuren bijwerken.

 

 
 
 
 

KAARTEN
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via www.evertshuis.nl of bij de theaterkassa van  het Evertshuis in Bodegraven. Telefoon: 0172-618484.

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Agenda Concordia

 

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

za. 2 dec. Steely Fan
20u15 Op zaterdag 2 december om 20u15 treedt de Steely Dan tributeband Steely Fan op in Theater Concordia Haastrecht. Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij "the real thing" te zijn. Met grote hits van de albums Aja, The royal Scam en Gaucho, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature. Steely Fan neemt het publiek mee voor een "True Steely Dan Experience". Steely Fan is op 2 december om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à €25 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vr. 8 dec. Concordia’s pubquiz online
21u00
 Er staat weer een Pubquiz op het programma in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 33 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! Trek je december/kerst/kerstvakantieoutfit aan (van foute kersttrui of kerst-onesie tot smoking of glamourous galajurk). Er is een passende prijs voor het leukst/mooist verklede team! De Pubquiz begint om 20u30. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.