FILMHUIS GOUDA

Elvis

Baz Luhrmann bewees zich eerder met STRICTLY BALLROOM, ROMEO + JULIET en MOULIN ROUGE als meester van grootse en overdadige muziekfilms: met ELVIS levert hij een wervelende biopic af over de grootste rocklegende aller tijden. Verwacht geen exacte geschiedenisles, maar een dynamische vertelling waarin goed naar voren komt hoe Elvis’ muziekliefde (noem het gerust verslaving!) geworteld is in zijn jonge jaren in het Amerikaanse Zuiden en contacten met zwarte muzikanten als Big Mama Thornton, Little Richard, Mahalia Jackson en Sister Rosetta Tharpe. Met opwindende optredens van Austin Butler als Elvis, naast Tom Hanks als dubieuze (Nederlandse) manager ‘Kolonel Parker’.
------VPRO Cinema â??â??â??“Spectaculair, over the top en vol energie”------The Guardian â??â??â??â??â??“Zinderende, superkrachtige kroniek van ‘The King’.”------de Volkskrant â??â??â??“De Elvis-film van Baz Luhrmann maakt de mythe nog groter.”

cast
Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

duur
159 min.

  • vrijdag 19 augustus 2022, om: 15:00
  • maandag 22 augustus 2022, om: 20:00
  • donderdag 25 augustus 2022, om: 20:00
  • zaterdag 27 augustus 2022, om: 15:00

Supereroi

Zomers Italiaans drama rond kunstenares Anna en haar vriend, wetenschapper Marco. Zij maakt een strip over de ups en downs van het moderne (liefdes)leven, gebaseerd op hun eigen relatie. Regisseur Genovese (van PERFETTI SCONOSCIUTI, de vaakst geremakete film aller tijden!) maakt er een bonte en ontroerende, in de tijd heen en weer springende puzzel van. Zo geeft hij betekenis aan de gebeurtenissen in het leven van deze ‘superhelden’, zoals Anna haar cartoon heeft gedoopt: dat moet je namelijk zijn om twintig jaar lang met elkaar te leven, laverend tussen pijn, spijt, liefde en geluk.
------NRC â??â??â??“Een liefdesrelatie volhouden vereist superheldenkrachten in Paolo Genoveses aanstekelijke romantische drama ‘Supereroi’ ” -- “Ogenschijnlijk onbeduidende voorvalletjes worden groot, doordat ze dramatische gevolgen kunnen hebben.”------De Filmkrant“Een tragische liefdesgeschiedenis die mooi begint met een toevallige ontmoeting, schuilend voor een zomerse regenbui.” -- “Aan het eind van Supereroi zit je met een brok in je keel.”------TROUW â??â??â??“Een bovengemiddeld romantisch drama.” -- “Romantische Italiaanse film krijgt een ziel dankzij Anna’s onzekerheid.”

cast
Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Greta Scarano

duur
122 min.

  • vrijdag 19 augustus 2022, om: 20:30
  • woensdag 24 augustus 2022, om: 14:30
  • vrijdag 26 augustus 2022, om: 15:00
  • maandag 29 augustus 2022, om: 20:00
CINEMA GOUDA
Vanaf 12 mei in Cinema Gouda

Van Gogh’s Zonnebloemen in Cinema Gouda

Cinema Gouda vertoont al een aantal seizoenen Arts in Cinema: prachtige kunstdocumentaires over internationale top-exposities en hun passievolle kunstenaars. Vanaf 12 mei is de bijzondere documentaire Sunflowers te zien. Een unieke mogelijkheid om Van Gogh’s reeks spectaculaire schilderijen, als nooit tevoren, te zien.

De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de vijf openbare versies van Zonnebloemen in een vaas.

cinema sunflowers lang.jpg

Ze zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringt. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.

Eigen unieke verhaal

Elk schilderij is anders en heeft zijn eigen unieke verhaal, over een van de beroemdste en turbulentste periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen worden nu ook geacht in zo’n delicate staat te verkeren dat er nooit meer een tentoonstelling zal zijn met alle vijf naast elkaar. Deze documentaire biedt de unieke kans om dat nog eenmaal te zien in een virtuele tentoonstelling.

Fenomenale beeldkwaliteit

De kunstdocumentaires van Arts in Cinema worden vertoond in een fenomenale beeldkwaliteit en bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. En kom je naar een film van Arts in Cinema, krijg je een kop koffie of thee met cake bij ontvangst.

Dit seizoen kun je naast Sunflowers ook nog genieten van Raphael Revealed (vanaf 14 juli), Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (vanaf 15 september) en Pissarro: Father Of Impressionism (vanaf 13 oktober).

Tickets zijn te krijgen aan de kassa op de Burgemeester Jamessingel of via www.cinemagouda.nl

VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.