FILMHUIS GOUDA

Mitra

Pakkend, thriller-achtig drama van de Nederlands-Iraanse Kaweh Modiri, is een mix van feit en fictie waarin zijn moeder binnendringt in het leven van de mogelijke verraadster van haar dochter, 37 jaar later. Een verhaal over vrijheid, trauma en wrok, verspreid over verschillende generaties, van het Iran ten tijde van de turbulente revolutie tot in hedendaags Europa. Kan je ooit het verleden achter je laten?
------Volkskrant â??â??â??“Mitra is een gewichtig drama, slim in het jasje van een thriller gestoken.” ------Trouw â??â??â??“Je ziet dat Naleh na al die jaren nog steeds wordt verteerd door woede en verdriet. Hoe ver zal ze gaan?”------NRC â??â??â??“De film van Kaweh Modiri toont treffend hoe onwetend we soms zijn over de geschiedenis die nieuwe Nederlanders meedragen.”------VPRO Cinema â??â??â??“Stemmig drama over schuld, wraak en vergeving.”

cast
Sallie Harmsen, Jasmin Tabatabai, Mohsen Namjoo, Shabnam Toloue

duur
107 min.

  • woensdag 29 september 2021, om: 20:00

Le meilleur reste à venir

Ontroerende Franse buddy-komedie over vriendschap en het leven, steunt op de enorme tegenstelling tussen twee vijftigers – toch beste maatjes sinds hun jeugd – en een groot misverstand. Goed voor een lach en een traan, mede dankzij de aanstekelijke chemie tussen hoofdrolspelers Patrick Bruel en Fabrice Luchini.
Botsende personages (die elkaar desalniettemin nodig hebben) en misverstanden zijn beproefde bouwstenen voor schrijvers van zowel komedies als drama's. Dat blijkt maar weer in deze komedie met een serieuze ondertoon, rond jeugdvrienden Arthur en César, die werkelijk niks gemeen lijken te hebben: de eerste een neurotische scheikundeleraar, betweterige zenuwpees en nog steeds het braafste jongetje van de klas – logisch dat z'n vrouw hem verlaten heeft. De ander de vrijgevochten, charismatische flierefluiter die alle regels aan zijn laars lapt – natuurlijk hoort settelen niet tot het vocabulaire van deze womanizer. Het 'vruchtbare' misverstand in deze vertelling bestaat eruit dat beiden ervan overtuigd raken dat de ander nog maar kort te leven heeft – hoogste tijd dus om ervoor zorg te dragen dat die alsnog het onderste uit de kan van het leven weet te halen, voordat het te laat is. Het levert een even tedere als grappige film op, vertolkt door twee ervaren oude rotten van de Franse komische cinema.

cast
Patrick Bruel, Fabrice Luchini

duur
118 min.

  • dinsdag 28 september 2021, om: 20:00

Supernova

Indrukwekkende acteerprestaties van Colin Firth en Stanley Tucci dragen dit ingetogen, aangrijpende drama over twee mannen die elkaar van haver tot gort kennen, op een laatste reis door het Engelse platteland. Machteloos en tegelijk vol liefde zien zij hun gezamenlijke leven door dementie uit hun handen glijden.
-------Volkskrant â??â??â??“In het schitterend geacteerde drama Supernova worstelt een liefdeskoppel met dementie.”“Supernova is het portret van twee geliefden die hun angsten voor elkaar verbergen, tot dat niet meer gaat.” ------Variety “De Britse schrijver-regisseur Harry Macqueen weet precies de juiste toon te raken in zijn subtiel hartverscheurende film, niet in de laatste plaats dankzij het perfect op elkaar afgestemde sterrenduo Colin Firth en Stanley Tucci.”------Trouw â??â??â??â??“Tucci en Firth leveren als Tusker en Sam twee masterclasses acteren. Alleen al het gebruik van de stilte om emoties en vertrouwdheid te communiceren, verdient een prijs op zich.”“Elke scène voelt doordesemd met een geschiedenis die twintig jaar teruggaat. En daarom doet het ook echt pijn als je voelt dat die geschiedenis binnenkort ten einde komt.” ------the Guardian â??â??â??â??“Een oprecht en aangrijpend portret van twee mensen die stoïcijns de sterfelijkheid accepteren.”

cast
Colin Firth, Stanley Tucci

duur
94 min.

  • maandag 27 september 2021, om: 20:00

The Father

Twee topacteurs in een aangrijpend dementie-portret ‘in een appartement’, waarin de ziekte met de werkelijkheid en psyche van weduwnaar Anthony aan de haal gaat. De kijker wordt daarin meegezogen, mede dankzij Anthony Hopkins’ vertolking vol onzekerheid, drift en broosheid, die hem zijn tweede Oscar opleverde.
De intelligente bewerking van regisseur Zeller's eigen stuk Le Père werd eveneens met die prijs beloond. En dat had best ook gemogen voor Olivia Colman's magnifieke, gelaagde spel als favoriete dochter aan het eind van haar latijn. ------The Guardian â??â??â??â??â??“Anthony Hopkins superb in unbearably heartbreaking film”------De Volkskrant â??â??â??â??â??“Ster van The Father is Anthony Hopkins, die zijn fenomenale rol terecht bekroond zag met een Oscar op 83-jarige leeftijd.”------AD â??â??â??â??â??“Alzheimerdrama met Anthony Hopkins gaat door merg en been.”

cast
Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell

duur
97 min.

  • woensdag 29 september 2021, om: 11:00

Filmtitel volgt ...

U ziet in ons programma films tot maximaal twee filmweken vooruit. Van sommige voorstellingen is nog niet bekend welke film er zal draaien. Dat wordt dan de eerstvolgende maandag alsnog bepaald.
Net als bijna alle bioscopen en filmtheaters, maken ook wij elke maandag een programma voor de aanstaande filmweek (die van donderdag t/m woensdag loopt). Ook voor de daarop volgende filmweek kiezen we dan alvast een groot deel van de voorstellingen. Daardoor kunt u meestal tot wel twee weken vooruit kijken. Sommige plekken in het programma laten we echter open voor de nieuwe, nog onbekende films die later starten. In die gevallen ziet u op onze website een voorstelling zonder titel en in plaats daarvan de vermelding Filmtitel volgt ….

cast
xxx

duur
100 min.

  • maandag 27 september 2021, om: 14:30
  • dinsdag 28 september 2021, om: 14:30
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.