GoStores Gouda
zaterdag 27 augustus, van 12 tot 16u00

F1 event op GoStores Gouda

Het terrein van GoStores Gouda staat op zaterdag 27 augustus van 12u00 tot 16u00 in het teken van Formule 1. In de Grand Prix van Gouda kan jong en oud het tegen elkaar opnemen in een F1 racesimulator. Zet jij de snelste tijd neer?   

Om alvast in de stemming te komen voor hét event van het jaar: De GP van Zandvoort, houdt ondernemersvereniging GoStores Gouda een Formule 1 event. Op de parkeerplaats voor lunchroom Go In staan een Fullsize F1 race simulator waarin je kan racen en een Racing Room on Wheels met twee race simulators. 1,2,3 GO! 

gostores gouda formule 1.png

Win de GP van Gouda

Kan jij racen als Max? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar woonboulevard GoStores Gouda! Zet de snelste tijd neer en win de GP van Gouda. Maak jij een ook (pit)stop op dé woonboulevard van Gouda? Met ruim 1000 gratis parkeerplekken is er altijd wel een plekje vrij.

Dé winkelboulevard van Gouda

Bij GoStores Gouda vind je alles voor wonen, klussen, eten en outdoor. Hier zijn gevestigd: Auping Plaza, Beter Bed, Bruynzeel Keukens, CarpetRight, Goudse Vloeren, Gamma, Henders & Hazel, Kwantum, Lunchroom Go-in, Profijt Meubel, Prominent, Pronto Wonen, Sani4all, SuperKeukens, Swiss Sense, Vrijbuiter, Xooon,  Wereldrestaurant Atlantis.

Parkeren is gratis!

Meer informatie: www.gouda.gostores.nl I www.facebook.com/gostoresgouda I www.instagram.com/gostoresgouda

Groenhovenbad
van 9 juli tot en met 21 augustus

Geniet van Goudse zomer bomvol sportieve activiteiten

Een sportzomer voor iedereen! Dat is waar SPORT•GOUDA voor gaat tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Na twee jaar waarin de zomer in het teken stond van Corona, mag nu alles weer. En dat biedt kansen! Met een uiteenlopend programma voor jong en oud helpen zij heel Gouda sportief de zomer door.

Ook de afgelopen twee jaar heeft SPORT•GOUDA hard haar best gedaan om, binnen de toen geldende maatregelen, een mooi programma samen te stellen. En dat is gelukkig goed gelukt. “Doordat op vakantie gaan er voor veel mensen niet in zat de afgelopen jaren, was het mooi dat wij toch vermaak konden aanbieden aan de Gouwenaar. Ondanks dat het toen lastig was om in te schatten welke aantallen we konden verwachten, kregen we veel positieve reacties. Mensen waren blij weer wat buiten huis te kunnen doen”, aldus Jelle Melkert, Buurtsportcoach+ en Projectleider zomervakantie bij SPORT•GOUDA.

Bomvol programma

Maar dit jaar kan alles weer. En daar kijkt de organisatie ontzettend naar uit. Jelle: “Onze doelstelling is om voor jong tot oud een mooi programma aan te bieden, zes weken lang. In beweging zijn én plezier hebben. Hierbij zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen, maar ook activiteiten waarbij we extra uitpakken, zoals Gouda van ons gewend is.”

sport.gouda springkussens.jpg

In week 1 was er direct groots van start gegaan met een Blacklight tournament én het Gouds Springkussen Festival in Sportcentrum de Mammoet. Hierbij stonden er meer dan 15 springkussens opgesteld, springplezier voor het hele gezin.

Maar ook voor de oudere doelgroep zijn er genoeg 55+ activiteiten, zoals vitaal 55+ of yoga. Liever lekker zwemmen? Het Groenhovenbad (binnen- en buitenbad) biedt een 6-weken recreatief zwemmen Zomerabonnement en iedere woensdag vindt het Waterspektakel plaats.

groenhovenbad buitenbad zomerse dag.jpg

Voor iedereen

“Wanneer we zeggen een sportzomer voor iedereen, bedoelen we ook voor iedereen. Zo zijn er gratis activiteiten waar de Gouwenaar aan mee kan doen, denk aan de Buurtsport of de welbekende spellenkermis. Ook bieden we bij geselecteerde activiteiten korting voor pashouders van de Rotterdampas en/of Volwassenfonds”, aldus Jelle.

Natuurlijk kan SPORT•GOUDA dit niet alleen. Zij werken daarom samen met verschillende samenwerkingspartners zoals Albert Heijn Bloemendaal, voor het leveren van fruit tijdens de activiteiten. Maar ook met de Brede School, Gro-Up Buurtwerk Gouda, het Bruisnest en nog vele anderen.

Verbinding door beweging

Jelle: “Wat mijn werk mooi maakt, is dat ik mensen kan verbinden door middel van beweging. En dit hopen we deze zomer ook weer voor elkaar te krijgen. Wij hebben er in ieder geval zin in! En extra leuk. Er zijn stempels te verdienen. Wanneer er in week 1 tot en met 5 drie keer een activiteit wordt bezocht, mogen ze in week 6 gratis komen lasergamen! Zien we jullie daar?”

sportpuntgouda beweegspektakel sport attributen.jpg

Het complete programma

Kijk voor het complete programma op de website van SPORT•GOUDA.

https://www.sportpuntgouda.nl/over-ons/nieuws/208/goudse-sportzomer-9-juli-tm-21-augustus-2022

Kinderboerderij Goudse Hofsteden
met veel dieren, speeltuin en kantine

Kinderboerderij Goudse Hofsteden

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is een unieke plek in Gouda, waar kinderen en volwassenen in contact kunnen komen met allerlei boerderijdieren. Daarnaast houdt de kinderboerderij veel leuke en leerzame activiteiten. Het is al met al een groene ontmoetingsplek voor inwoners uit Gouda en omgeving. Jaarlijks wordt de kinderboerderij 100.000 keer bezocht!

Op de kinderboerderij zijn de volgende voorzieningen: kantine met verkoop koffie/ thee, ijs en eenvoudige snacks, speeltuin, natuurspeelstrook en waterspeelplek, weerstation, moestuin en educatieve borders, bijen- en vlindertuin en natuurlijk vele verschillende diersoorten.

De dieren hebben het knuffelen ook gemist

Paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en cavia's. Ze kunnen weer geaaid en geknuffeld worden bij de kinderboerderij. Na vijf maanden mogen ze weer de deuren openen. Bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden zijn ze blij.

Het was de afgelopen maanden heel stil op de kinderboerderij. De boerderij is er om bezoekers te vermaken en kinderen kennis te laten maken met dieren. Een ieder vindt het fijn dat dat weer kan. Als het weer mee zit dan verwachten de medewerkers van De Goudse Hofsteden dat het druk wordt.

Voor de dieren zal dat weer even wennen zijn. Niet alleen voor de medewerkers van De Goudse Hofsteden, maar ook voor de dieren was het een stuk stiller. De aandacht die ze nu weer volop krijgen vinden ze leuk. Ze hebben dat gemist. 

Ook al was er geen bezoek, stil hebben ze niet gezeten op de kinderboerderij. De dierenverzorging gaat wel door, daar hebben ze altijd de handen vol aan. Verder hebben ze wat zaken opgeknapt en het erf en de boerderij bijgehouden.

Registreren is verplicht
Wie naar de kinderboerderij gaat moet zich aan de poort registreren. Daar wordt een gezondheidscheck gedaan en moeten mensen een formulier invullen.

Iedere dag open
De kinderboerderij is iedere dag geopend tussen 10u00 en 16u30. Op maandagen openen de medewerkers het hek om 13u00, tenzij het vakantie of een feestdag is, dan is iedereen vanaf 10u00 welkom.

Regels en richtlijnen
Op het terrein houdt een ieder zich aan de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit houdt het volgende in:

Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek dan uit en blijf thuis.

Houd altijd 1.5 meter afstand tot andere bezoekers (tenzij van hetzelfde huishouden) en medewerkers.

Was regelmatig je handen. Dit kan op meerdere plekken op het erf.

Kinderen mogen alleen naar de kinderboerderij komen onder begeleiding van een volwassene.

Om te zorgen dat iedereen genoeg afstand kan houden, hanteert de kinderboerderij een maximum aantal bezoekers. Bij het hek aan de Bloemendaalseweg plaatst De Goudse Hofsteden een stoplicht waarop te zien is hoe druk het is op het erf (groen = welkom; oranje = wil je even wachten?; rood = je kunt beter een andere keer terugkomen).

De ingang van de kinderboerderij is tijdelijk verplaatst naar het Kikkerpad. Fietsen kunnen wel op de gebruikelijke plek gestald worden. Bij de ingang vraagt de kinderboerderij iedereen zich te registreren (naam, contactgegevens, informatie over coronagerelateerde gezondheidsklachten). Iedere bezoeker (ook de kinderen) krijgt vervolgens een nummertje mee. Iedereen moet het nummertje bij de uitgang weer inleveren. Als het druk is, is het verzoek je bezoek te beperken tot 1,5 uur; zo krijgen anderen ook de kans om van de boerderij te genieten.

Op het erf volg je de aangegeven route. De binnenruimtes zijn gesloten, maar de toiletten zijn wel toegankelijk. Ook is horeca De Deel open voor afhaal.

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op, de medewerk(st)ers van kinderboederij De Goudse Hofsteden staan je graag te woord!

GOUDA BLOEMENDAAL
avontuurlijke plek waar je kunt ravotten

Natuurspeelplaats Noorderhout

De natuurspeelplaats Noorderhout is een avontuurlijke plek waar kinderen kunnen rondrennen, ravotten en spelen in een natuurlijke omgeving. De combinatie van speeltoestellen en natuur levert een bijzondere speelplaats op.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.