GOUDA
tot en met 30 augustus

Ga op vakantie met SPORT•GOUDA

Ga op vakantie met SPORT•GOUDA. De Goudse sportorganisatie heeft een zomerprogramma vol activiteiten voor jong en oud!

Het zomerprogramma ziet er iets anders uit dan andere jaren, maar niet te min hoef je je niet te vervelen bij SPORT•GOUDA! Deze zomervakantie kun je elke dag lekker komen zwemmen in het Groenhovenbad. Het animatieteam staat op maandag, woensdag en vrijdag voor je klaar voor sport & spel, in of naast het bad. Ook zijn er deze zomervakantie verschillende Buurtsport-activiteiten door heel Gouda voor kinderen tot en met 12 jaar én voor de jeugd vanaf 13 jaar! Daarnaast wandelen we deze zomer lekker door met de Stap Mee-groepen in de wijken Kort Haarlem, Goverwelle en Korte Akkeren. Tenslotte kunnen de 55+ groepen twee keer per week aan de bak met de 55+ Sportactiviteiten! Kortom een zomer vol beweging, sport en plezier voor jong en oud!

Zwemmen in het Groenhovenbad
In het Groenhovenbad kun je deze zomervakantie naast een aantal zwemactiviteiten, zoals banen zwemmen en Aquajoggen, ook dagelijks tussen 13u00-17u00 recreatief zwemmen. Afhankelijk van het weer wordt per dag bepaald of het buitenbad of de binnenbaden worden opengesteld. Op maandag, woensdag en vrijdag is het animatieteam van 13u30-16u00 in het Groenhovenbad aanwezig voor sport & spel activiteiten. Ze bedenken iedere keer weer wat leuks! Houd daarom de social media kanalen in de gaten voor aankondigingen. Daarnaast is het voor de leskinderen van SPORT•GOUDA mogelijk om zomerzwemlessen te volgen. Voor alle activiteiten in het zwembad dien je vooraf via de webshop te reserveren, en moet je je houden aan de coronamaatregelen. Op www.sportpuntgouda.nl staan de regels en hoe je in drie stappen goed voorbereid naar het Groenhovenbad komt.

SPORT•GOUDA beweegactiviteiten zomervakantie
Naast de activiteiten in het Groenhovenbad zijn er nog een hoop andere activiteiten voor jong en oud in Gouda. De vaste activiteiten tijdens deze 6 weken zomervakantie zijn:

• Buurtsport 12-

o dinsdagochtend 10u30-11u30 wisselende locaties, zie website

o dinsdagmiddag 13u00-14u00 wisselende locaties, zie website

o donderdagochtend 10u30-11u30 wisselende locaties, zie website

o donderdagmiddag 13u00-14u00 wisselende locaties, zie website

 

• Buurtsport 13+

o donderdag 16u30-18u00 wisselende locaties, zie website

o vrijdag 16u30-18u00 wijkveld Achterwillens (Aschpotpad)

 

• (Aqua) bootcamp – bootcamp in de buitenlucht en in het zwembad

o maandagochtend 7u00-8u00

o dinsdagavond 19u00-20u00

 

• Stap Mee - wandelactiviteit

o maandagavond 19u00-20u00 Kort Haarlem

o dinsdagochtend 10u30-11u30 Goverwelle

o dinsdagavond 19u00-20u00 Korte Akkeren

 

• 55+ Sportactiviteiten

o maandagochtend 10u30-11u30 Parkeerplaats Groenhovenbad

o donderdagmiddag 13u30-14u30 Baden Powell Plantsoen

Voor deze activiteiten (behalve de Aqua Bootcamp) is vooraf inschrijven niet nodig, maar uiteraard gelden wel de algemene gezondheidsregels omtrent corona. Meer informatie en het volledige zomerprogramma is ook te lezen op de website www.sportpuntgouda.nl Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit!

 

Algemene informatie over SPORT•GOUDA
SPORT•GOUDA is dé organisatie die het sportbeleid voor de gemeente Gouda uitvoert, met als belangrijkste doel Gouwenaars aan het bewegen krijgen én houden; van jong tot oud. Als exploitant biedt SPORT•GOUDA iedereen in Gouda dagelijks de gelegenheid om in inspirerende sportaccommodaties (het Groenhovenbad, sporthallen, -zalen, -parken) plezier te hebben in sport en bewegen, andere mensen te ontmoeten en aan de gezondheid te werken.

SPORT•GOUDA biedt een uitgebreid beweegaanbod. Vakdocenten die op basisscholen gymles geven, buurtsportactiviteiten met kinderen in de wijken, zwem(les)activiteiten voor heel Gouda. Ook valpreventietrainingen voor ouderen, sporten met statushouders, projecten voor aangepast sporten en activiteiten in de schoolvakanties voor de jeugd zijn voorbeelden van het uitgebreide aanbod.

SPORT•GOUDA zoekt continu actief naar samenwerkingen met andere partijen waaronder de zorg, het sociaal domein en het onderwijs, om daarmee de maatschappelijke waarde van sport en bewegen te vergroten. Met Gouda Goed Bezig stimuleert SPORT•GOUDA tevens een gezonde eet- en leefstijl bij jongeren. Daarnaast faciliteert en adviseert SPORT•GOUDA sportverenigingen door de inzet van verenigingsondersteuning, informatiebijeenkomsten en het online kenniscentrum. Tenslotte is SPORT•GOUDA uitvoerder van het Gouds Sportakkoord.

Adres: Tobbepad 4, 2803 WH Gouda
Telefoon: 0182 510910
E-mail: info@sportpuntgouda.nl
Website: www.sportpuntgouda.nl
Facebook: www.facebook.com/SPORT.GOUDA/
Twitter: https://twitter.com/SportpuntGouda

MONKEY TOWN KINDERSPEELPARADIJS

Ravotten in apenland

Een doolhof met veel obstakels, een leesmuur en verder veel klim-, spring- en glijmateriaal.

Indoor Kinderspeelparadijs Monkey Town is gehuisvest binnen Sportcity in het Groenhovenpark 1. Met de Auto? Volg de borden Sportcity.  

Monkey Town is de hele week geopend van 10-19u00. Locatie: Groenhovenpark 1, 2803 PH Gouda. Telefoon: 06-43128962.

 

Zoet & Zalig
taartjes en koekjes bakken

Bakkerijtje waar kinderen zelf koekjes en taartjes bakken

Waar in Gouda vind je een plek waar je als moeder, vader of opa & oma heerlijk kan zitten en genieten van thee met taart, ongestoord een krantje of tijdschrift kan lezen, terwijl je kinderen ongestoord aan het spelen zijn!? Bij Zoet & Zalig krijgen kinderen de ruimte! Ze hebben een kinderhoek met een klein bakkerijtje waar kinderen zelf koekjes en taartjes kunnen 'bakken' en met elkaar koffie kunnen drinken aan kindertafeltjes.

DIERENWEIDE GOVERWELLE

Dierenweide Goverwelle

Kinderboerderij aan Dethpad 1, Gouda-Goverwelle. Met dieren, een speeltuin en informatie- en expositieruimte.

Openingstijden: dinsdag 09u30-11u30, woensdag 14u00-16u00, donderdag 13u30-14u30, zaterdag 14u00-16u00, zondag 14u00-16u00.

KRIMPENERWAARD

Speelpolder in de Krimpenerwaard

Het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard opende oktober 2012 de eerste speelpolder in recreatiegebied Krimpenerhout. Inmiddels zijn er vier in de Krimpenerwaard. En wel in Stolwijk, Bergambacht en Ouderkerk aan de IJssel.

Speelpolders zijn natuurspeelplekken voor kinderen van ongeveer 4-12 jaar in de polder waar ze vrij kunnen spelen en waar er altijd wat te beleven is. Je kunt er slootje springen, vlotten en hutten bouwen, klauteren over boomstammen, beestjes bestuderen, in modder roeren, vissen en nog veel meer. Ouders en grootouders kunnen er lekker bij gaan zitten of meespelen met de kinderen.

Meer informatie op www.speelpolders.nl. en kom vooral lekker buiten spelen in de natuur bij de speelpolder!

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.