FILMHUIS GOUDA

Working woman

Orna vindt een baan bij een projectontwikkelaar. Al gauw blijkt haar baas meer van haar te willen. Een psychologische thriller over hoe seksuele intimidatie langzaam het leven van een vrouw overneemt.
Dertiger Orna (Liron Ben-Shlush) woont met haar man Ofer en drie jonge kinderen in Jeruzalem. Omdat zijn nieuwe restaurant geen succes is gaat Orna op zoek naar een baan. Na een succesvol sollicitatiegesprek neemt projectontwikkelaar Benny – tijdens de diensttijd was hij haar officier – Orna aan als persoonlijke assistente. Het is een uitgelezen kans voor haar en ze blijkt bovendien een kei in haar werk. Het duurt echter niet lang voordat Benny zich van een andere kant laat zien. Complimenten over haar voorkomen gaan al gauw over in avances en een kus. Ze wijst dat af maar als feitelijke kostwinner van het gezin wil ze verder geen problemen maken en zwijgt erover tegen haar man. Hoewel Benny zijn excuses aanbiedt, is duidelijk dat dit voor hem pas een eerste begin is.Een gespannen kat-en-muis-spel volgt waarin Benny zich ook op slinkse wijze in Orna’s priveéleven mengt. Op een zakenreis naar Parijs, waar Orna niet onderuit weet te komen, overschrijdt Benny alle grenzen. Verward en niet geholpen door de reacties van haar omgeving, duurt het even voordat Orna uiteindelijk haar eigen weg weet te kiezen en aan haar toekomst kan denken.Regisseur Michal Aviad maakte eerder vooral documentaires (altijd over vrouwen). WORKING WOMAN is haar tweede speelfilm, waaraan ze overigens al ruim voor de onthullingen over Harvey Weinstein en de MeToo-beweging begon. Ze toont Benny niet als toevallige uitzondering, maar als een man die – doodnormaal – zijn natuurlijk instinct volgt om zijn macht te laten gelden.

cast
Liron Ben-Shlush, Menashe Noy, Oshri Cohen

duur
93 min.

  • woensdag 18 september 2019, om: 20:30
  • vrijdag 27 september 2019, om: 18:45
  • zondag 6 oktober 2019, om: 20:00
  • donderdag 10 oktober 2019, om: 20:30

Qui m’aime me suive!

Dat geluk alleen is voorbehouden aan jonge mensen, daar weigert zestiger Simone zich bij neer te leggen. Catherine Frot is de spil in dit komische drama dat tegelijk een ode aan de vrijheid is.
De jaren zeventig in een Zuid-Frans dorpje. Simone (Catherine Frot) en haar echtgenoot Gilbert (Daniel Auteuil) slijten hun dagen op het door de jeugd verlaten platteland. Ze komen nauwelijks rond van hun pensioentje. Gilbert rest een failliete garage en ook als vader heeft hij het behoorlijk verbruid. Genoeg redenen voor frustraties. Wanneer zijn handjes weer eens wat los zitten, verzucht Simone: ‘Waar is toch die mooie jonge man gebleven die ik 35 jaar geleden ontmoette en die de wereld wilde veranderen?’ Geldgebrek en Gilbert’s cynisme doen hun huwelijk geen goed. Simone houdt er dan ook een geheime liefde op na, hun goede vriend en buurman Étienne (Bernard le Coq). Die heeft zijn zaken een stuk beter op orde. Wanneer haar minnaar onverwacht zijn huis verkoopt om zijn levensavond aan zee te genieten, is voor Simone de maat vol. Ze verlaat Gilbert en trekt in bij Étienne, hopend op een nieuwe jeugd. Dat blijkt al snel een illusie. Ondertussen wil Gilbert niets liever dan zijn grote liefde terugwinnen, zeker nadat zijn leven onverwacht verrijkt wordt door de komst van zijn 10-jarige kleinzoon (een heerlijke debuutrol van Solam Dejean Lacréole). In QUI M’AIME ME SUIVE vinden drie zestigers zichzelf en elkaar op hartverwarmende wijze opnieuw uit. Regisseur José Alcala laat zien dat geluk van alle leeftijden is.

cast
Daniel Auteuil, Catherine Frot, Bernard Le Coq

duur
104 min.

DE HOLLANDSCHE MAAGD
t/m za. 3 augustus

ZOMERS GENIETEN

Kom zomers genieten bij De Hollandsche Maagd van zeegezichten van Pauline Bakker, bloemschilderijen van Tilly Wils, ezelschilderijen van Jasper Hulshoff Pol, tekeningen van Pim Leefsma en dierenschilderijen van Anita Gaasbeek en Koos ten Kate. Daarnaast zijn er glasobjecten van Richard Price en Monika Rubanuik, bronzen beelden van Joep Verheijden en Frans Gort, vrolijk nieuw keramiek van Dieuwertje Verhagen en sieraden (met porselein) van Suus&Mela. Ook nieuw in de galerie is de Armeense kunstenaar Alik met zijn, bijna gebeeldhouwde, schilderijen op paneel en doek.

OPENINGSTIJDEN do. en vr. 13-17u00, za. 11-17u00.

Meer info op: www.dehollandschemaagd.nl.

GALERIE DE HOLLANDSCHE MAAGD Oosthaven 28 tel. 06-15386063.

KUNSTUITLEEN GOUDA
te zien van 1 juni tot en met 24 augustus

THEMA-EXPOSITIE 'LICHT'

Omdat Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden overleed, worden er dit jaar tal van activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Rembrandt en de Gouden Eeuw. De meester wordt onder de loep genomen als kunstenaar, persoon en inspirator. Eén van de opmerkelijkste kenmerken is zijn toepassing van licht- en donkercontrasten, waarmee hij dramatiek in zijn werk bracht. Kunstuitleen Gouda toont in het kader van het Rembrandtjaar een aantal werken waarin licht een belangrijke rol speelt. Er is werk te zien van onder andere Hiroë Okubo, Jeroen Henneman (zie foto), Arthur Martin en C.K. Wouters.

OPENINGSTIJDEN KUNSTUITLEEN
Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-18u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Je kunt je auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

MUSEUM GOUDA

Geschiedenis van Gouda komt tot leven

In Museum Gouda komt de geschiedenis van Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm hebben overleefd, met ontwerptekeningen voor de Goudse Glazen en met schuttersstukken uit de 17e eeuw. De bezoeker ontmoet Erasmus, die in Gouda opgroeide, en Dirck Crabeth, die in opdracht van Willem van Oranje en Philips II werkte. De bezoeker staat oog in oog met schilderijen van Daubigny, Redon, Fantin-Latour, Weissenbruch en Tholen. Topstukken! Museum Gouda is gespecialiseerd in religieuze kunst uit de 16e eeuw, Haagse School uit de 19e eeuw en Gouds Plateel uit de 20e eeuw.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.