GOUDA

Agenda Gouda

 

zo. 5 dec. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00.
zo. 5 dec. KOOPZONDAG  in WC Bloemendaal, van 11-17u00.
zo. 5 dec. KOOPZONDAG  in WC Goverwelle, van 11-17u00.

Let op!            KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

Bijzondere dagen in december 2021

   
 December 2021  
 01 december  Wereld Gehandicaptendag
 07 december  Landelijke Vrijwilligersdag
 25 december  Eerste Kerstdag
 26 december  Tweede Kerstdag
 31 december  Oudejaarsdag

 

WINKELCENTRUM BLOEMENDAAL
1-ste + 3-de zo.week  OPEN HUIS ONDERNEMERS OP GOUDASFALT
12-17u00  Elke 1e en elke 3e zondag van de maand openen de ondernemers op GOUDasfalt hun deuren om u te laten zien wat ze in huis hebben, dus maak de oversteek met pontje GEIN en laat je verrassen. Bekijk boomstamtafels en -producten van lokaal hout bij Depot24, snuffel tussen de vintage meubels en typemachines in de blauwe loods van wievanZoetHout, kom proeven van vers gebakken desembrood bij Christina van de bakkerij, proef een biertje bij de Goudsche Leeuw, geniet van de mooie houtkunstwerken van Jan Mostert, maak je hoofd leeg met Action Painting, neem een kijkje bij de scouting, speel een deuntje bij het Ukulele paradijs, sluit de dag af bij paviljoen Rederij de Vrijheid. Een Beleef GOUDasfalt-dag is ook prima te combineren met een wandeling en ontdekkingstocht door het Veenweidepark, het gebied direct achter de Gouderaksedijk 32.

iedere do. FIETSTOUR GREEN COW BIKE TOURS
13-16u00 Stap met Green Cow Bike Tours op de fiets en verken de prachtige omgeving van Gouda! Tijdens deze tour met gids fiets je langs de hoogtepunten van de historische binnenstad. Wist je bijvoorbeeld dat  alle scheepvaart van Rotterdam naar Amsterdam vroeger dwars door Gouda ging? Bewonder onze molens en fiets tussen de koeien door het Hollandse landschap! Proef wat kaas bij een kaasboerderij en geniet van het weidse uitzicht over de Reeuwijkse Plassen! Iedere donderdagmiddag – na de Goudse Kaasmarkt – vertrek om 13u00, vanaf Nieuwehaven 147, info@green-cow.nl, tel. 06-38720789. Zie ook www.green-cow-bike-tours.nl

AANGENAAM OVERDEKT WINKELEN EN BOODSCHAPPEN DOEN
Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt je hier alles onder 1 dak! Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Je parkeert de auto altijd gratis. Vrijdagavond is de vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20u00 geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21u00 geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn. De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10 tot 18u00. Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

DOORLOPEND:

iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

SINT JANSKERK

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

FILMHUIS GOUDA

Here We Are

Dit tragikomische reisverslag draait om een hechte vader-zoon-relatie, om ouder worden en leren loslaten. In deze ontroerende film probeert vader Aharon te voorkomen dat zijn volwassen autistische zoon Uri het huis uit moet om in een instelling te gaan wonen. Onverhoeds beginnen de twee aan een chaotische tocht door Israel, die zowel verrijkend als confronterend uitpakt.
Al gauw blijken Uri's dagelijkse routines natuurlijk lastig te combineren met zo'n onvoorbereide reis zonder bestemming. Dat leidt menig keer tot stress en paniek, en vervolgens tot veel kunst en vliegwerk van Aharon om Uri telkens weer 'op de rails' te krijgen. Maar Uri krijgt ook de kans zich te verwonderen over nieuwe plekken. Hij komt dingen te ontdekken waarmee hij thuis nooit mee in aanraking zou zijn gekomen, zoals dansende leeftijdsgenoten in de disco. Aharon probeert ondertussen praktisch de ballen in de lucht te houden, bemoeilijkt door zijn ex, die voor Uri een andere toekomst in gedachten heeft.------de Volkskrant â??â??â??â?? “Een subtiel en empathisch drama dat afrekent met de clichés over autisme”------VPRO Cinema â??â??â??â?? “Een prachtig drama, met zeer realistisch acteerwerk en een subtiel scenario”------NRC â??â??â??“Fijnzinnige film die nergens vervalt in stereotypen”------Trouw â??â??â??“Bergman haalt veel moois naar boven in de jonge Noam Imber.” – “Een aandoenlijke roadmovie”------The Guardian â??â??â??â??“Moving but unsentimental, this Israeli drama is a perfect example of how a cinematic story becomes paradoxically more universal by being very specific about people and places.”

cast
Noam Imber, Smadi Wolfman, Shai Avivi

duur
94 min.

  • woensdag 8 december 2021, om: 20:00

Druk

Warm, levenslustig drama over vier uitgebluste docenten (o.a. Mads Mikkelsen) die zich laten inspireren door een theorie dat de mens ‘van nature’ pas goed functioneert met continu ½ promille alcohol in het bloed. Naast de Oscar voor beste buitenlandse film ook heel wat controverse – wordt hier alcoholgebruik gepromoot, om te lachen?! Of toch niet? Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) gaat serieuze zaken echter niet uit de weg.
Mikkelsen en Vinterberg werken al lang samen en laten in hun films maatschappelijke thema's graag schuren, zoals in FESTEN en JAGTEN. In DRUK, in het buitenland uitgebracht als ANOTHER ROUND, doen ze dat opnieuw met de ambivaltente rol die alcohol in de samenleving speelt, en onlosmakelijk ook met de individuen die het nuttigen. Het overlijden van Vinterberg's dochter bij de start van de opnames maakte niet alleen grote indruk, maar zorgde er volgens de regisseur ook voor dat DRUK rauwer en eerlijker werd – en een pleidooi om het bestaan te vieren. ------Trouw â??â??â??â??“Met DRUK voegt regisseur Thomas Vinterberg een van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre.” ------The Guardian â??â??â??â??â??“The performance of a lifetime from Mads Mikkelsen.” – “Mikkelsen blinkt uit in Thomas Vinterbergs diepzinnige en toch speelse midlifecrisis-vertelling over vier middelbare schoolleraren op zoek naar meer pit in hun leven.” ------NRC â??â??â??â??“Regisseur Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor.”

cast
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

duur
116 min.

  • maandag 6 december 2021, om: 14:00
  • zaterdag 11 december 2021, om: 14:00

The Truffle Hunters

Diep in de bossen van Piëmont in Noord-West Italië zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba-truffel. Een intrigerende ode aan levenslange, menselijke passie en aan een traditie met ook schimmige kanten.
.

duur
84 min.

  • zondag 5 december 2021, om: 11:00
  • dinsdag 7 december 2021, om: 14:00
  • zaterdag 11 december 2021, om: 11:00
  • woensdag 15 december 2021, om: 14:30
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.