Bram Ladage Gouda

Bij Bram Ladage kun je gewoon je patatje blijven halen

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om het virus tegen te gaan. De impact brengt ons allemaal in de war en in de problemen. Zo ook de (horeca)ondernemers. Maar die gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Neem Bram Ladage op de Markt. Eigenaars Lindsay en Raymond van der Zalm zijn in en met al hun creativiteit een afhaalservice met stringente regels gestart. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de heerlijke verse patat van Bram Ladage.

Op zondag 15 maart werd bekend dat onder meer de horeca moet sluiten. En wel tot 6 april. Voor Bram Ladage op de Markt is een uitzondering gemaakt. De bekendste patatzaak van Gouda mag open blijven, maar alleen voor het afhalen. Verder mag er maar één klant tegelijk naar binnen en moeten andere klanten buiten wachten. Er mag alleen met pin betaald worden.

Alle zeilen
Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het de komende tijd moeilijk. Raymond verwacht ook de nodige inkomsten mis te lopen. “We moeten alle zeilen bijzetten. Met de afhaalservice verwachten we de schade zo beperkt mogelijk te houden…”

Raymond heeft daarvoor in zijn zaak en voor zijn zaak de nodige maatregelen getroffen. “Uiteraard nemen we de 1,5 meter afstand in acht. We attenderen onze klanten erop zich daaraan te houden. We hebben daartoe met tape strepen gezet in de zaak en voor de zaak. Verder wijzen we onze klanten met een bord voor de zaak op de regels die in verband met het coronavirus gelden…”

Goed te doen
Het werkt volgens Raymond omslachtig, maar het is goed te doen. ‘’Er mag maar één klant in de winkel binnen zijn om zijn of haar bestelling te doen. Die moet weer naar buiten en dan pas kan de volgende naar binnen. In de tussentijd maken wij de bestelling klaar en brengen we die desgewenst naar buiten. De markt is groot genoeg om even te wachten. Dit alles voeren we uit met zo min mogelijk contactmomenten…”

Betalingen gebeuren alleen met de PIN en de pinpas. “Contant geld is even taboe. Dat accepteren we even niet. We houden het pinapparaat schoon met alcoholdoekjes. En we werken met handschoentjes. We werken per slot van rekening met mensen en etenswaren. Daar is bij ons sowieso de grootste zorg voor…”

De (afhaal)service van Bram Ladage blijft overigens niet beperkt tot de eigen zaak. “We hebben bankjes voor de zaak staan. Die zijn niet van ons, maar van de gemeente. De afgelopen dagen zien we dat mensen daar toch regelmatig bij elkaar gaan zitten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling…”

Bram Ladage Gouda
Wijdstraat 24 (0,11 km)
2801 KC Gouda

Routebeschrijving

Highlights info row image 0182 523 198

Highlights info row image Bericht sturen

Highlights info row image www.bramladage.nl

Highlights info row image Fastfoodrestaurant

FILMHUIS GOUDA

Little women

Een ware sterrencast bevolkt Greta Gerwig’s weelderige nieuwe verfilming van de klassieke roman over vier opgroeiende zussen. Het winnen van de Oscar voor kostuumontwerp was daarbij niet te vermijden.
Jo, Meg, Amy en Beth zijn de vier dochters van de middenklasse-familie March, in Massachusetts ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Breed hebben ze het niet, maar ze worden buitengewoon liefdevol opgevoed. De levendige zussen bouwen een stevige onderlinge band op en elk van hen barst van de ambities: de een wil succes oogsten als schrijfster, de ander als actrice, pianist of schilder. Maar de vier leven in een tijd waarin van vrouwen vooral verwacht wordt dat ze mooi zijn en dienstbaar aan een man. Snel en goed trouwen is het motto: ‘save your family, marry rich’, zoals dat heet. De zussen verzetten zich elk op eigen wijze tegen deze maatschappelijke conventie en dat heeft zo zijn consequenties. Het beroemde boek uit 1868 van Louisa May Alcott wordt nog steeds veel gelezen en is al vaker overgezet naar het grote doek. Deze zevende verfilming onderscheidt zich door de gebeurtenissen niet-chronologisch te presenteren via Jo’s terugblikken op haar jeugd. In LITTLE WOMEN spelen niet de minsten: Saoirse Ronin, Emma Watson vertolken twee van de vrolijk door het leven dartelende zussen, Laura Dern is hun sociaal-bewogen moeder Marmee en Meryl Streep de rijke, zuinige tante die de dames nog enigszins op het goede pad probeert te krijgen. Een heerlijke rol is daarnaast weggelegd voor Timothée Chalamet als de rijke en tegendraadse buurjongen, die menig hart steelt. Regisseur Greta Gerwig (LADY BIRD) maakte een sprankelende en liefdevolle boekverfilming met een historische enscenering om van te smullen.

cast
Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

duur
135 min.

  • dinsdag 14 april 2020, om: 14:00

System crasher

Dit Duitse psychologische drama volgt de negenjarige Benni, die met extreem gedrag familie en hulpverleners tot wanhoop drijft.
Bernadette ‘Benni’ Klaaß valt in het moderne Duitse jeugdhulp-landschap uiterst moeilijk in een hokje te plaatsen. Duidelijk is dat ze een trauma heeft opgelopen in haar jonge jaren, waardoor ze het niet kan verdragen dat mensen haar hoofd aanraken. Ze heeft last van heftige woedeaanvallen en verliest daarbij alle controle over zichzelf, en contact met anderen mondt regelmatig uit in gewelddadige vechtpartijen. Haar moeder kan de zorg voor Benni, naast twee andere kinderen en een onbetrouwbare partner, niet meer opbrengen. Benni moet het huis uit en belandt na enkele pleeggezinnen in diverse instellingen. Niemand kan met haar extreme gedrag uit de voeten – ze botst constant met haar leeftijdsgenoten en opvoeders, die radeloos zijn en Benni als ‘onhandelbaar’ opgeven. Op dat moment in het verhaal komt agressietrainer Micha in beeld. Hij blijkt bereid nog een laatste poging te wagen om Benni te redden en neemt haar mee ‘op therapie’ naar een hut in het bos, ver weg van alle afleiding. Maar Benni’s levensloop van koers te doen veranderen zal ook in de wilde natuur nog knap lastig blijken. SYSTEM CRASHER (SYSTEMSPRENGER), de tweede lange film van Nora Fingscheidt, toont op overtuigende wijze de problematiek van een kind dat binnen ons westerse zorgstelsel volledig is ‘uitgeprocedeerd’. De film wordt gedragen door de jonge Helena Zengel. Zij is ‘machtig indrukwekkend en toont de natuurlijke diepgang van een geboren actrice’, aldus The Hollywood Reporter. De film was de Duitse inzending voor Oscars.

cast
Albr Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide

duur
119 min.

  • maandag 13 april 2020, om: 20:00
  • vrijdag 17 april 2020, om: 15:30

De beentjes van Sint-Hildegard

Een verrukkelijk droogkomisch Twents drama, in dialect gesproken, met Herman Finkers en Johanna ter Steege, over vastgeroeste patronen en hoe daarmee te breken.
‘Je bent 63 jaar getrouwd met oma Sien, maar nu heb je rust’, constateert een van de sprekers op de begrafenis van Arendt, Jans schoonvader. Arendt wilde gecremeerd en uitgestrooid worden, maar oma bepaalt anders. Jan (een geslaagde acteerdebuut van Herman Finkers) protesteert wel maar net als Arendt heeft hij niets in te brengen. Jan is al 35 jaar gelukkig getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). En als hij er goed over nadenkt, dan heeft hij ook in zijn eigen huwelijk eigenlijk heel weinig brood in de melk te brokkelen – Gedda weet immers altijd wat goed voor hem is. En dat begint langzamerhand toch te wringen. Hoewel hij het probeert, lukt het Jan maar niet om dit bij Gedda aan te kaarten. De enige uitweg die hij voor zich ziet is nogal onconventioneel – heel erg Finkers, dat wel. DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD, gebaseerd op een Tsjechisch script, is de eerste echt grote speelfilm uit Twente en geheel in dialect gesproken (met Nederlandse ondertitels). Herman Finkers’ hoofdrol garandeert een gortdroge komedie, die echter ook een serieuze ondertoon heeft, over het belang van keuzes maken in het leven. En over hoe het koken van eieren tot een familieruzie kan leiden. De Twentse filmmaker Johan Nijenhuis (bekend van publieksfilms als COSTA! en VERLIEFD OP IBIZA) liet zijn film (uiteraard) in première gaan in Enschede. DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD smaakt naar meer; de acteurs hebben er duidelijk plezier in en een lach is nooit ver weg, zelfs niet waar het over serieuzere zaken gaat.

cast
Johanna ter Steege, Ferdi Stofmeel, Herman Finkers

duur
103 min.

  • zondag 12 april 2020, om: 11:00
  • zaterdag 18 april 2020, om: 18:30

CORONA-VIRUS: FILMHUIS GOUDA VOORLOPIG GESLOTEN

Vooruitlopend op nadere maatregelen van de overheid tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus, heeft Filmhuis Gouda besloten om alle voorstellingen voorlopig te annuleren.
  
Vrijwillige sluiting
Er is op dit moment geen wettelijke verplichting om het Filmhuis (met minder dan 100 stoelen) te sluiten. De nog onvolledige kennis van dit nieuwe virus en de wijze van verspreiding baart ons, met een deel van publiek en medewerkers, echter zorgen.

Na zorgvuldige afweging heeft bestuur en directie van het Filmhuis besloten tot sluiting, in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en de mensen waarmee zij in aanraking komen.

Duur van de sluiting
Het betreft voorlopig alle voorstellingen t/m woensdag 28 april. Bij hervatting van de voorstellingen kun je deze website raadplegen.

Retourbeleid
Bezoekers met reeds gekochte kaarten krijgen hun geld terug. Als u online  of aan de kassa kaarten heeft gekocht voor deze periode, stuur dan een bericht via het webformulier [www.filmhuisgouda.nl/formulieren/contact.php] o.v.v. bestelnummer of kaartnummer(s) en IBAN.
  
Dank voor uw begrip. Wij hopen u op korte termijn weer te mogen verwelkomen in ons Filmhuis.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.