SINT JANSKERK
za. 20 april, 20u00-21u00

Passion Gouda in de Sint Janskerk

Op zaterdagavond 20 april van 20u00 tot 21u00 wordt de zesde editie van de zogeheten Passion Gouda opgevoerd, voorheen PaasNachtdienst genoemd. Dit unieke event wordt uitgevoerd op de zaterdag in de PaasNacht in aanloop naar Pasen.

‘LEEF HET LEVEN TEGEMOET. Het intrigerende gebeuren van de dood én de opstanding van Jezus wordt door eigentijdse seculiere muziek in beeld gebracht. De Passion Gouda plaatst dit unieke gebeuren, dat de loop van de geschiedenis bepaalde, in het hier en nu met de impact voor ons dagelijks leven! Een unieke beleving van het Paasverhaal’. The Passion Gouda neemt ons mee naar het ingrijpende verhaal over de laatste dagen van Jezus hier op aarde, vertelt door verschillende van zijn beste vrienden; Petrus, Judas, Thomas. Ze komen allemaal voorbij, geven hun kijk op wat er gebeurde en nemen je mee in hun perspectief en hoe het uitpakte. De speciaal samengestelde ‘Sint Jan huisband’ o.l.v. Bente de Leede heeft in eerdere edities van The Passion Gouda bewezen muzikaal zeer veelzijdig te zijn en in staat de emoties bijzonder weer te geven. Zij openen de avond met de themasong ‘Shallow’ als opening van een unieke setlist voor deze Passion. 

De avond is gericht op twintigers en dertigers en toegankelijk voor iedereen; of je nu wel of niet vertrouwd bent met het christelijk geloof. Neem vrienden en bekenden mee om Pasen 2019 nieuw en hoopvol te beleven! Na afloop is er geruime tijd voor ontmoeting, gesprek, gebed en een hapje en drankje. Entree is gratis,

Er is een collecte voor de onkosten. Mocht je vragen hebben of willen meewerken aan deze unieke dienst, neem dan contact op met Walter Bioch via wbioch@hotmail.om.

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

za. 20 april HET NIEUWE LELIE STRIJKKWARTET | Haydn
16u00  Het Nieuwe Lelie Strijkkwartet speelt sinds kort onder deze naam met elkaar. Ze hebben elkaar leren kennen in diverse begeleidingsorkesten waaronder het Promenade Orkest. Het strijkkwartet bestaat uit Iris van de Laar (viool), Elfriede Kooreman (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Magrita Rondeel (cello). Stans Jeurissen spreekt de door haar verzamelde teksten in. ‘Die Sieben Letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ schreef Joseph Haydn voor Goede Vrijdag voor een klooster in Cadiz. De verschillende delen worden voorafgegaan door de zeven laatste woorden van Christus en de preek van toen wordt vervangen door teksten en gedichten van o.a. Nijhoff, Vasalis en Andreus. Muziek en dichtkunst vormen op deze manier een bijzonder en indringend geheel waarbij de luisteraar naar de essentie van deze muziek wordt gevoerd.

ma. 22 april GERBEN BUDDING, STADSORGANIST | Paasconcert
16u00  Op tweede Paasdag 2 geeft de hoofdorganist van de Goudse Sint Janskerk en Stadsorganist van Gouda, Gerben Budding, een Paasconcert op het Moreau-orgel (1736) van de Sint-Jan. U krijgt een programma aangeboden met orgelwerken rond Pasen. Voor de pauze klinkt muziek van onder meer de componisten Johann Sebastian Bach en Johann Ludwig Krebs. Na de pauze, waarin u koffie krijgt aangeboden, speelt Gerben de integrale eerste symfonie van Louis Vierne, in leven organist van de Notre Dame te Parijs. Tijdens het concert krijgt u het Moreau-orgel in al haar facetten te horen. De concertgever zal het programma mondeling toelichten. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Meer info op www.gerbenbudding.nl

za. 27 april SIETZE VAN WIJGERDEN & ANDREW CLARKE | Schubert’s Winterreise
16u00  ‘In Winterreise kan een zanger levenslang dwalen’. In vierentwintig gedichten van Wilhelm Müller, verklankt door Franz Schubert, probeert een naamloze jongeling gedurende een eenzame en ijzige zwerftocht een verloren liefde te verwerken. ‘Hij doolt met bevroren tranen langs witte akkers en gestorven bloemen, over harde ijskorsten waaronder gevaarlijke stromen bruisen en door diepe rotskloven – een fascinerende reis bezaaid met dwaallichten, kraaiende hanen, krijsende raven, grommende honden en rammelende ketens.’ Winterreise is ongetwijfeld de meest duistere en fascinerende liederencyclus uit de klassieke muziek: voer voor psychologen, literatuurcritici en musici. Het concert wordt uitgevoerd door Sietze van Wijgerden, bas- bariton, en Andrew Clarke, pianist.

za. 4 mei KETEVAN SHARUMASHVILI | Bach, Liszt & Piazolla
16u00  De Georgische muzikante Ketevan Sharumashvili heeft zich onlangs in ons land gevestigd, na een grootse carriere in haar geboorteland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar. Voor haar concert in de Sint-Jan heeft zij een aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle aspecten van haar meesterschap aan bod zullen komen. U gaat luisteren naar werken van onder andere: Bach, Liszt, Ginastera, Piazzolla en Schubert. Meer info op www.ketisharu.com.

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 12 april DRUNKEN DOLLY + STENNIS (Concert)

vr. 19 april GHC #28 No Turning Back + Jesus Piece + Hawser (Concert)

ma. 22 april PAASLUNCH (Food)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

wo. 10 april ASHES + CLENCH YOUR FIST + VOIDCRAWLER, hardcore.

do. 11 april Donderdag Donderslag BYOB night, BRING YOUR OWN BORDSPEL

vr. 12 april FRANK DEMIAN + BIG AL, Singer-songwriter

za. 13 april JubiLeo Gala, Lustrum Leo Club Gouda

zo. 14 april  Workshop Presentatie STEVIE WONDER olv Ferdi Schukking Gratis

do. 18 april Donderdag Donderslag PUB QUIZ

vr. 19 april  RHINORINO + THE HEROES, Sexy Stoner Rock 'n Roll

za. 20 april  BORDERLINE, Alternative Rock Coverband

vr. 26 april  ORANJENACHT MET DE FOUTE DJ!

za. 27 april  KONINGSDAG 2019 OP HET ERASMUSPLEIN
11u30-17u30  Koningsdag 2019 op het Erasmusplein met Cultuurfestival middag 11u30-17u30. Gratis.

za. 27 april  AVOND GESLOTEN - AFTERKONINGSNACHT BREAK

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.