SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2020 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2020

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

De Theaterbakkerheij

Programma De Theaterbakkerheij

Maandag 1 juni heropende de Theaterbakkerheij haar deuren. Vanaf komend weekend staat er een spetterend programma op de agenda. De theaterzaal is omgetoverd tot een gezellig intiem Theatercafé. De foyer en het terras zijn eveneens geopend.

“Vanaf 5 juni hebben we een line up zoals je van ons gewend bent, maar dan net even in een andere (corona veilige) setting. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je weer genieten van muziek, cabaret, poëzie en Tribute bandjes, kortom.. wat je van ons gewend bent! Naast bekende concepten als Young Talent en ‘Grensgeval’ introduceren we nieuwe gezellige activiteiten als ‘De TBH Live Popquiz’ en ‘Pianobar Singalong Sessies’,” aldus Ruud Bakker – eigenaar van de Theaterbakkerheij.

Ook zijn er weer muziek optredens. Zo komt er een geweldige Santana Tribute band naar de Theaterbakkerheij. Op zondag 14 Juni gaat de bekende artiest Niels Geusebroek optreden voor max 30 personen.

De bekende Goudse dichter en taal virtuoos Ruud Broekhuizen komt twee keer langs. Eerst met zijn eigen boeiende programma en daarna met een speciale Late Night Show samen met de bekende cabaretier Pieter Jouke. Normaal voor volle zalen… nu in de Theaterbakkerheij.

Per voorstelling zijn er in juni helaas maar 30 kaartjes beschikbaar. Tickets zijn nu te koop. Kijk voor het volledige programma op de website: www.theaterbakkerheij.nl. Of kom eens langs in het Theatercafé of terras.

Bakker: “We mogen weer, we doen het veilig en maken het gezellig… tot snel in de Theaterbakkerheij.”

Hieronder het gehele programma:

PROGRAMMA DE THEATERBAKKERHEIJ

Theatercafé – Theater terras : Iedere dinsdagavond, zaterdag en zondag middag in juni abnormaal gezellig!

Dinsdagen vanaf 20.00 uur

Zaterdag middagen van 15.00 tot 18.00

Zondag middagen van 15.00 tot 19.00

Entree gratis

Eindelijk!! We zijn weer open! Iedere dinsdagavond openen we de deuren van ons sfeervolle Theatercafé met stoelen en tafels waar iedereen gezellig en veilig kan zitten. Geheel corona-proof op 1,5 meter afstand… Niks persoonlijks Met mooi weer is ook het terras geopend. Abnormaal gezellig!

Het enige wat je vooraf moet doen is even reserveren voor een plekje binnen via de mail. Stuur je naam, aantal per

sonen en mobiele nummer naar info@theaterbakkerheij.nl. Dan zorgen wij voor een gezellig plekje in ons café! Tot snel!

Reserveren voor het terras is niet nodig en vrij toegankelijk

Vrijdag 5 juni & Zondag(middag) 7 juni

The Best of Young Talent - Editie 1/3

Aanvang: 20:00 uur / 15:00 uur | Zaal open 19:30 uur / 14:30 uur

Entree: €11,-

Vanaf juni komen we terug met maar liefst 3 nieuwe edities van The Best of Young Talent, hét muzikale concept van de Theaterbakkerheij waarbij jonge talenten een podium krijgen. Maar liefst 15 grootse jonge zangtalenten treden in de komende weken op in de Theaterbakkerheij.

Natuurlijk op 1,5 meter afstand. Onze theaterzaal is omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met tafels en stoelen waar iedereen veilig kan zitten en onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de muziek. Kom langs en laat je verrassen!

De eerste editie (5 en 7 juni) met: – Kyana Dama – Francesca & Daan – Kaya Vitalis – Silke Weeber – Sanne Maas

Tweede editie (24 en 26 juli) met: – Jopke van Dobbenburgh – Manouk Hogebrug – Marieke Naus – Suus Luyken

Derde editie (14 en 16 augustus) met: – Sofie de Bruijn – Tirza de Bruijn – Noya Geurts Tijhuis – Tjomme & Nano – Daan Kock & Slava

6 juni: De Theaterbakkerheij Pianobar Singalong Sessies

Categorie: Muziek, Pianobar, Singalong

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €13,50

Zaterdag 6 juni gaan we van start met een nieuw concept van de Theaterbakkerheij: de Pianobar Singalong Sessies! Intiem, veilig en gezellig komen we samen in ons theatercafé waar we meezingen met de grootste hits. Elke maand een avond met een ander muzikaal thema. Zaterdag 6 juni is het thema ‘Soul Classics’ met special guest Marvin Kneefel achter de piano!

Wat kun je verder verwachten? – Een fantastische pianist / zanger – Een sfeervolle theatercafé-setting – Een videoscherm – En heel veel liedjes!

Volgende edities: – Juli: Guilty Pleasures – Augustus: Hollandse avond

Vrijdag 12 juni : Ruud Broekhuizen: 'Een Lege Plek'

Categorie: Poezie, Theater

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €16,-

Na twee succesvolle shows in januari gaat ‘Een Lege Plek’ van dichter en spoken word artiest Ruud Broekhuizen op vrijdag 12 juni in reprise. Met poëzie, spoken word, zang, muziek en video neemt Ruud je mee in een zeer persoonlijke zoektocht naar de lege plekken die we allemaal wel eens ervaren in ons leven.

De zoektocht begint als Ruud in de vroege morgen zijn hotel ontvlucht en in een bijzonder bos een wel heel eigenaardige, oude man ontmoet. De twee mannen vertellen elkaar met anekdotes, poëzie, muziek en zang hun levensverhaal. Twee verhalen die uiteindelijk één ding gemeen hebben: ze proberen allebei een manier te vinden om de lege plek in hun leven te vullen. Of is het hebben van een lege plek soms ook een voorwaarde om weer door te kunnen gaan in het leven?

Met medewerking van: Hartini van Rijssel, Mariëlle Rijkaart, Sabien van Lommel en Pauline van der Stadt

Vrijdag 12 juni “late night edition: Pieter Jouke & Ruud Broekhuizen: Ongeloof, Hoop & Liefde

Categorie: Cabaret, Late Night Show, Poezie, Theater

Aanvang: 22:30 uur | Zaal open 22:00 uur

Entree: €13,50

Cabaretier Pieter Jouke en dichter Ruud Broekhuizen trakteren je op een Late Night avond met gedichten, spoken word en verhalen. In hun indringende teksten, recht uit het hart, geven Pieter en Ruud woorden aan momenten in het leven die we allemaal kennen: de liefde, de twijfel, de dood en de hoop. En ongelooflijk als het misschien klinkt: er zal ook best gelachen worden.

Pieter Jouke is cabaretier en tekstschrijver bij o.a. Zondag met Lubach. Het trekt al jaren door het land met uitverkochte shows waarin gedichten altijd al een rol hebben gespeeld. Nu draait hij het om: de poëzie voert de boventoon, maar de humor zal zeker niet ontbreken.

Ruud Broekhuizen is dichter en spoken word artiest. Hij was stadsdichter van Gouda, treedt door het hele land op met zijn verhalen en poëzie en bracht begin dit jaar zijn avondvullende programma Een Lege Plek op de planken.

De twee artiesten ontmoette elkaar een jaar geleden bij een optreden van Ruud en er was meteen sprake van een bijzondere chemie: de liefde voor de taal. Waar de één er het liefst een grap mee maakt en de ander het verpakt in prachtige poëzie was het onvermijdelijk dat dit programma er moest komen. Twee unieke karakters, Eén passie. Bereid u voor op een avond waar de liefde vanaf spat.

Zaterdag 13 juni De Theaterbakkerheij Popquiz Live... en online!

Categorie: Muziek, Quiz

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €16,- live / €8,- online

Na de twee succesvolle online edities van de Theaterbakkerheij Popquiz presenteren we de derde editie live vanuit het theater! En jij kunt er met 30 anderen bij zijn. We hebben 30 VIP plekken ingericht waar je onder het genot van een hapje en een drankje live de quiz kunt spelen, hoe leuk is

dat! Wil je liever vanuit huis meespelen? Dat kan ook! We streamen de show namelijk ook weer online via ZOOM.

Michelle Splietelhof en Robin van Beek zijn de energieke hosts van deze gezellige Popquiz met vragen over de muziek van vroeger en nu. Ook zingen ze live de grootste hits onder begeleiding van niemand minder dan René Baas. Mis het niet en bestel je tickets vandaag nog via onze website!

Zondag 14 juni : Wat maakt een HIT en wanneer is het SHIT? Met o.a. Niels Geusebroek

Categorie:Muziek

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: Live: €28,50 (incl. servicekosten + drankje) | Online: €8,50

Wat maakt een HIT en wanneer is het SHIT? Niels Geusebroek, Jan Tekstra en Billy Joel zingen en sparren samen in deze theatershow vol live muziek en boeiende gesprekken over hits en flops. Wanneer is iets een hit en wanneer is het een flop? Hoe komt het schrijven van een hit tot stand en hoe doen andere liedjesschrijvers dat eigenlijk?

Tekstra is schrijver van liedjes van o.a. Marco Borsato en Maan (o.a. ´Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht´, ´Het Water´, ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’). Te gast zijn Niels Geusebroek (‘Year Of Summer’, ‘Take Your Time Girl’) en Alexander Broussard die de rol van Billy Joel speelt in theaters in Nederland. Ze spreken over hun hits, de artiesten waar ze voor schrijven en uiteraard over hun ´winkeldochters´. Winkeldochters zijn de flops, de producten die te lang achter de toonbank blijven liggen en onverkoopbaar lijken. In deze show onderzoekt Tekstra de hits en winkeldochters van zichzelf en van zijn gasten.

TICKETS ONLINE SHOW: Je kunt de show ook online bekijken! Tickets €8,50

Vrijdag 19 juni :Grensgeval Festival - Editie 1/4

Categorie: Monologen, Muziek, Theater, Theaterbakkerheij productie

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €13,50

Vanaf 19 juni gaan we van start met het Grensgeval Festival waar gedurende 4 edities maar liefst 18 mini-voorstellingen te zien zijn in de Theaterbakkerheij!

Bijna 2 jaar geleden begon de Theaterbakkerheij met de serie monologen ´Grensgeval´. Eén van de bijzondere concepten uit de eigen culturele keuken. Inmiddels zijn er 22 verschillende monologen gespeeld die door zo´n 750 mensen zijn bezocht en de reacties waren enthousiast: ´Wat een theatraal avontuur!´ ´Ik heb geweldige talenten gezien!´ ´Het is zo gevarieerd!´

Deze zomer worden deze monologen nogmaals gespeeld in ons Grensgeval Festival. Wat kun je verwachten? – Verschillende verhalen; soms poëtisch, soms verhalend, soms muzikaal, soms absurd – Verschillende stijlen; soms drama, soms muziektheater, soms cabaret/kleinkunst, soms bewegingstheater, soms authentiek en geschreven door de acteur zelf – Verschillende variaties; soms humoristisch, soms ontroerend, soms werkelijk, soms verzonnen

Alle monologen hebben één overeenkomst, de personages zijn ´grensgevallen´ en balanceren allen op hun eigen manier op de grens. Grensgeval is een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes hebben in het leven. Met humor, emotie, poëzie en live-muziek.

Editie 1 – Vrijdag 19 juni – Robert Spillenaar – Rolando Sanabria – Rositha Rikkers – Sanne Maas

Editie 2 – Vrijdag 10 juli – Daan Timmerman – Rik van den Heuvel – Lisa Beuk – Kirsty Correljé – Ruud Broekhuizen

Editie 3 – Vrijdag 31 juli – Frank Waroux – Mariska de Heer – Alice Bekkering – Laurens Vink – Daan Klijn

Editie 4 – Vrijdag 21 augustus – Johan Twigt – Jeanine de Boe – Ry Fiere – Samantha Braat

Nieuwe editie ´Grensgeval 4´ – Vrijdag 18 en zondag 20 september – Rolando Sanabria – Destiny Hukom – Robyn van Schaik – Drieske Steijl – David Knegjens – Lisa Beuk

Zaterdag 20 juni: Juicy - Funk & Soul band

Categorie: Funk, Muziek, Soul

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €13,50

De 4-koppige Soul & Funk band Juicy komt naar de Theaterbakkerheij! Op zaterdag 20 juni spelen ze de beste hits van o.a. Maze, Earth Wind and Fire, Average White Band, Maceo Parker, Marvin Gaye en vele anderen. Uitstapjes naar de R&B en Acid Jazz worden niet geschuwd.

Het theater is omgetoverd tot sfeervol Theatercafé waar je veilig en intiem onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de muziek. Echt weer een gezellig avondje uit. Tickets zijn nu te koop!

Zondag 21 juni : Legacy of Santana (LOS)

Categorie:Latin-rock, Muziek

Aanvang: 15:00 uur | Zaal open 14:30 uur

Entree: €18,50

Zondag 21 juni staat LOS (Legacy of Santana) in de Theaterbakkerheij! LOS is een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben voor Santana. Zijn muzikale fusie tussen Zuid-Amerikaanse Salsa, Samba, Bossa en Rock zijn wereldwijd bekend. Laat je meenemen door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot nu. De Santana “evergreens” mogen uiteraard niet ontbreken. Nummers zoals Europa, Samba Pa Ti, Moonflower en Stormy zijn verplichte kost.

De Theaterbakkerheij staat bekend om haar top Tribute bands… ook in corona tijd .. op een gezellige en veilige manier… ook voor 30 gasten en tegen dezelfde ticket prijzen … boek nu.. op is op.

Vrijdag 26 juni: De Vloer OP Afstand

Categorie: Improvisatie, Theater, Toneel

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €11,-

De afgelopen weken hebben 8 deelnemers 3 improvisatie workshops gevolgd en vanavond staan zij op het podium met een improvisatie show! Niets is van tevoren vastgelegd. Humor, drama, tragedie, smartlappen, opera…alles is mogelijk. En jij als publiek mag je overal mee bemoeien! Met de scènes, de personages, de locaties, de gebeurtenissen, de muziek, de props en de tegenspelers. Uiteraard is de bar geopend!

Spelleider: John de Heij

Laat je verrassen! Een heerlijke spontane en onverwachte theateravond.

Zaterdag 27 juni :'The yellow magic flying bus' in het Theatercafé

Categorie: Muziek

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:30 uur

Entree: €11,-

Zaterdag 27 juni speelt Magic Bus in de Theaterbakkerheij. Ze spelen met liefde en een knipoog naar het heden muziek uit de sixties en seventies. In ons sfeervolle Theatercafé is ruimte voor 30 zitplaatsen waar je op intieme en unieke wijze onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van de muziek. Echt weer een gezellig avondje uit. Tickets zijn nu te koop.

Er wordt gefluisterd in de straten, maar niemand weet er echt het fijne van over 3 muzikanten, die in lockdown zaten, op zolder of in een caravan. Soms hoort men wel muzikale flarden, meegevoerd op de vleugels van de wind, maar wat men het meest verwarde is dat niemand de oorsprong vind. Maar nu is het geheim ontrafeld. We geven toe, het was een hele klus. Aanschouw hier het spektakel en kom luisteren naar ´The yellow magic flying Bus´. Voorheen bekend als ‘Boys R Back’.

Deze zomer: “Theater terras time ”

Ieder weekend een drankje doen op ons vernieuwde Theater terras!

We waren dan wel weken gesloten, maar we hebben zeker niet stil gezeten! Ons terras heeft een flinke opknapbeurt gehad.

Hier kun je met uitzicht op GOUDasfalt genieten van een drankje en een hapje van onze nieuwe borrelkaart.

Vaak met live muziek

JULI 2020

Ode aan Maarten van Roozendaal
Aanvang: 20u30. Entree: €13,50. Maarten van Roozendaal was een unieke theaterpersoonlijkheid. Zeven jaar geleden overleed hij en liet daarmee een rijkdom aan materiaal achter. Met dit materiaal gaan nu beginnende theatermakers aan de gang om uiteindelijk hun eigen versies te laten horen. Onder de bezielende leiding van de Goudse theatermaker en liedschrijver Alex van Holstein zullen onder andere Siebe Palmen (Finalist Nekka 2019), Tom Dicke (Winnaar Annie MG Schmidtprijs 2019), Jan van Piekeren (beroepsprotesteerder) en het Hedonistisch Verbond hun opwachting maken. Meer namen volgen later.

zo. 26 juli Gouds Geluk Festival 2020  
Gouds Geluk Festival keert terug op het GOUDasfalt terrein! Deze editie met méér muziek, kleinkunst, acts, food en cultuur. Meer informatie volgt snel.

Zie voor nadere informatie: www.theaterbakkerheij.nl

 

 

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.