FILMHUIS GOUDA

Le grand bain

Succesvolle en sympathieke komedie over een groepje onfortuinlijke mannen in midlifecrisis. Dankzij waterballet komen ze er weer fris bovenop.
Synchroonzwemmen is toch een typische vrouwensport? Niet helemaal: ergens in Noord-Frankrijk beoefent een gezelschap mannen van middelbare leeftijd deze sport in het lokale zwembad, weliswaar zonder veel aspiraties. Bertrand (Mathieu Amalric), al twee jaar depressief, meldt zich spontaan aan en wordt opgenomen in de zwem- annex praatclub. Hij blijkt niet de enige te zijn die worstelt met zijn levensfase – het voelt als thuiskomen. Ze worden begeleid door de zachtaardige Delphine (Virginie Elfira uit UN AMOUR IMPOSSIBLE), een voormalig schoonzwemkampioene met een gebroken carrière. Zij leest de mannen vanaf de duikplank poëzie voor. Zo niet haar vroegere sport-partner, die later het stokje – meer de zweep eigenlijk – van haar overneemt. Al snel heeft zij er bij de mannen flink de wind onder. Ondanks de laatdunkende reacties van familie en omgeving krijgen de heren dankzij de wekelijkse trainingen langzaam maar zeker hun zelfvertrouwen terug. En dan krijgen ze wind van een heus wereldkampioenschap synchroonzwemmen voor mannen in Noorwegen. Ze moeten er tegenaan! Regisseur Gilles Lellouche (te zien in NOUS FINIRONS ENSEMBLE) heeft dé jet set aan Franse acteurs zo gek gekregen om mee te werken aan zijn film. Ze vervullen hun rol met verve en wekken met hun aanstekelijke gestuntel en minder fraaie uiterlijk begrip, sympathie én een hartelijke lach – wat zullen die een plezier hebben gehad tijdens de opnames! LE GRAND BAIN, op ware gebeurtenissen gebaseerd, was met bijna 4,5 miljoen bezoekers een enorm kassasucces in Frankrijk.

cast
Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

duur
122 min.

  • dinsdag 23 juli 2019, om: 20:30

Wild Rose

Rose-Lynn is een countryzangeres uit Glasgow die droomt van een carrière in Nashville. Maar vers uit de gevangenis met twee kleine kinderen thuis lijkt dat nogal ambitieus.
‘Country is drie akkoorden en de waarheid’ staat er op de arm van Rose-Lynn (Jessie Buckley). Muziek is haar leven. Het mekka van de country ligt echter niet in haar thuisstad Glasgow, maar in Nashville, Tennessee. Toch droomt ze van een doorbraak in deze heilige countrystad. Maar na een mislukt drugstransport heeft de brutale en soms nogal harde Rose-Lynn tien maanden in de bak gezeten. Ze is net weer vrij, weliswaar met een enkelband. Haar bezorgde moeder Marion (Julie Walters) wacht thuis op haar met de twee jonge kinderen van Rose-Lynn en wil helemaal niks weten van die carrière in de VS. Rose-Lynn vindt als schoonmaakster werk in het huis van de welgestelde Susannah die, als ze haar gouden stem hoort, enthousiast contact legt met de BBC. Komt haar droom alsnog uit? WILD ROSE is een optimistische film over passie en doorzettingsvermogen van een jonge vrouw, én over vrouwen die ooit hun dromen doorkruist zagen door de maatschappij. De rol van Rose-Lynn wordt geweldig gespeeld en gezongen door de Ierse Jessie Buckley (BEAST ). Een film vol liefde voor countrymuziek.

cast
Julie Walters, Jessie Buckley, Craig Parkinson

duur
101 min.

  • dinsdag 23 juli 2019, om: 14:00
  • zaterdag 27 juli 2019, om: 21:15
  • zondag 4 augustus 2019, om: 20:00
  • maandag 12 augustus 2019, om: 20:30
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.