SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

vr. 17 mei TOONKUNST GOUDA | Requiem, J. Rutter
20u00 Het -nu ruim 100-jarige- Toonkunst Gouda geeft op 17 mei een eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Gilles Michels. Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy (anthem ‘Hear my prayer’), Leoš Janá?ek (‘Ot?e Náš’), Ralph Vaughan Williams (‘Lord, Thou hast been our refuge’) en John Rutter (‘Requiem’). Solisten zijn sopraan Bepke Keersemaekers en tenor Sebastian Brouwer, terwijl in de psalm van Vaughan Williams ook kleine solo’s gezongen worden door Sabine Dijkshoorn (alt) en Remmert Velthuis (bas). De begeleiding wordt verzorgd door het Holland Kamer Orkest en -heel bijzonder- de nieuwe organist van de Goudse Sint Jan: Gerben Budding! Hij zal het programma aanvullen met een solowerk van Felix Mendelssohn-Bartholdy: het Allegro Maestoso (‘Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir’) uit diens 3e Orgelsonate opus 65. Tickets € 25,00 inclusief programmaboekje en koffie  Vrienden van de Sint-Jan € 22,50. Kaarten te bestellen via: www.toonkunstgouda.nl

za. 18 mei LA PRIMAVERA | ‘Music for a While’
16u00  Renaissance- en barokensemble La Primavera brengt al bijna 25 jaar kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble bestaat uit Anabela Marco (sopraan), Regina Albanez (theorbe/ barokgitaar) en Maaike Boekholt (viola da gamba). La Primavera, (Spaans, Italiaans en Portugees voor lente), verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam. Met ‘Music for a While’ brengt La Primavera een afwisselend en sprankelend programma voor een mooie lentedag. Tijdens een muzikale reis door Europa en de lente van de barok beleeft het publiek onder andere de prachtige melodieën van Claudio Monteverdi (1567-1643), de rijke ritmes van de Spaanse muziek, fijnzinnig Frans repertoire van Marin Marais (1656-1728) geschreven aan het hof van de Zonnekoning en sfeervolle teksten op muziek gezet door Henry Purcell (1659-1695), ‘Music for a While’. Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!

za. 25 mei STUDENTENKOOR DRIESTAR EDUCATIEF | Cantatedienst met BWV 37
16u00  Cantatedienst met BWV 37 ‘Wer da glaubet und getauft wird’. Deze cantatedienst wordt verzorgd door het studentenkoor van Hogeschool De Driestar onder leiding van Arnold Blok. Ars Musica zal de begeleiding verzorgen, met als organist Gerben Budding. In de dienst wordt een cantate van Johann Sebastiaan Bach uitgevoerd in de originele setting van een kerkdienst met samenzang, gebeden, Bijbelteksten en een overweging. Vrij toegankelijk

za. 1 juni GERBEN BUDDING | ‘Tussen Hemelvaart en Pinksteren’
16u00  Inmiddels bijna een jaar geleden werd Gerben Budding benoemd tot hoofdorganist van de Goudse Sint-Jan en stadsorganist van Gouda. Hij opent de orgelserie op 1 juni 2019 met een programma op het beroemde Moreau-orgel (1736). Thema van het programma is ‘Tussen Hemelvaart en Pinksteren’. Naast werk van Johann Sebastian Bach klinken er vooral composities van Franse bodem. Deze muziek klinkt uitstekend op het Zuidelijk getinte orgel van de Janskerk. Zo speelt hij een deel uit de cyclus voor Hemelvaart van de 20e eeuwse componist Olivier Messiaen, Offertoire pour la fête de l’Ascension van Théodore Dubois en het beroemde derde koraal van César Franck. Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

za. 18 mei OUWE GOUDSE FESTIVAL GRATIS! Editie nummertje 10 alweer!!

vr. 24 mei  CANSHAKER PI (Concert)

za. 1 juni  PAPI CHULO (Dance Dance, het heetste Latin feest van dit moment)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

vr. 17 mei  SMOKEY ATTIC GOES STUDIOGONZ! (Rock Covers)

za. 18 mei Tribute Nights Gouda presents…DIRE STRAITS VS MADONNA

vr. 24 mei  STUDIOGONZ PUBQUIZ+

za. 1 juni  HVALROSS + STIKNAATS (Rock / Metal / Stoner/ Punk / Grunge)

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.