SINT JANSKERK

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

DE GOUDSE SCHOUWBURG

De Goudse Schouwburg kiest voor flexibel kaartverkoopsysteem

Nederland komt geleidelijk uit de lockdown en daarom is bij De Goudse Schouwburg de kaartverkoop gestart voor het nieuwe theaterseizoen! Het is nog wel afwachten hoe het er vanaf september uitziet: zijn er nog 1,5 meter maatregelen van kracht, of mogen de artiesten weer een volle bak begroeten? De Goudse Schouwburg kiest dit jaar daarom voor een flexibel kaartverkoopsysteem.

In eerste instantie wordt er op 1,5 meter capaciteit verkocht en zodra er groen licht komt vanuit de overheid wordt er opgeschaald en komen er extra tickets beschikbaar. Dit jaar kan iedereen direct kaarten reserveren via de website of telefonisch. Er zal geen loting zijn. Kaarten worden ongeplaceerd verkocht en zodra definitief bekend is of bij een voorstelling wel/geen 1,5 meter maatregelen gelden, wijst de schouwburg zitplaatsen toe. De beste plaatsen gaan naar de mensen die het eerst geboekt hebben.

Het afgelopen jaar is er veel verplaatst en geannuleerd in de theaterwereld. Dankzij het flexibele verkoopsysteem wordt dit risico tot een minimum beperkt.

Het programma
De Goudse Schouwburg doet nog niet alle voorstellingen van theaterseizoen 2021-2022 in de verkoop, maar wel het programma t/m december en een aantal grote namen die begin volgend jaar te zien zijn. Hoewel er veel voorstellingen zijn doorgeplaatst uit het afgelopen seizoen, is het programma divers als vanouds. Met bekende cabaretiers zoals Roué Verveer, Sanne Wallis de Vries, Dolf Jansen en Sjaak Bral. Met een aantal meerdaagse producties, waaronder Titanic de musical en Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van de Theateralliantie. En er staat met Liften 2 ook een landelijke première op het programma!

Alle voorstellingen die in de verkoop gaan, staan gepubliceerd op www.goudseschouwburg.nl

GOUDA
za. 23 oktober, middag en avond

Stamppot bij Festivla

Maak kennis met muziek en elkaar: op zaterdag 23 oktober kun je voor maar vijf euro naar verschillende optredens in Cultuurhuis Garenspinnerij en So What! Dit onder de noemer Stamppot.

Deze activiteit maakt deel uit van Festivla, een uniek cultureel evenement. Het bestaat uit een aantal onderdelen. In mei 2021 was Lettersoep; hierbij zijn gedichten geschreven rond het thema ‘mijn lievelingsplek in Gouda’. Deze gedichten fungeerden als inspiratie voor Hangop op 19 juni 2021. Op die dag openden ateliers in Gouda hun deuren om alle Gouwenaars kennis te laten maken met beeldende kunst én met elkaar. Op 23 oktober 2021 volgt Stamppot.

Stamppot
Stamppot vindt 's middags en 's avonds plaats op twee locaties: bij poppodium So What! en bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Er zijn optredens door Daniel Cane, Real Sounds, Potman Jr. en Mulder & Sons.

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran, dat is het handelsmerk van Daniel Cane. De singer/songwriter speelde al in het voorprogramma van onder meer Golden Earring, Danny Vera en Bløf en is al meermaals te horen geweest op landelijke radiozenders.

Potman Jr. kenmerkt zich door een aangename mix van traditionele singer/songwriter, americana, en, zoals ze het zelf noemen, folk noir. Met invloeden van Bruce Springsteen, Tom Waits en Johhny Cash.

Van eigen Goudse bodem komt Real Sounds, een coverband die muziek speelt in uiteenlopende stijlen, variërend van easy-listening en jazz tot soul en funk. Deze vierkoppige formatie brengt een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils.

De muziek van Mulder & Sons kun je het beste omschrijven als een mix van folkpop, chanson, balkan en een beetje opera. Jaap Mulder is gepokt en gemazeld in het Nederlandse theatercircuit. Hij weet als geen ander muziek te maken in de oorspronkelijke functie ervan: verhalen vertellen. Muziek als vertolker van menselijke emoties, het brengen van troost en vreugde. David is de slagwerker en Ruben de pianist. Veel composities zijn geschreven door Ruben, gearrangeerd door Jaap.

Meer informatie en tickets
Wil je ook komen op 23 oktober? Kijk dan op www.festivla.org/stamppot voor meer informatie en het bestellen van tickets. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar:       Middag- of avondprogramma (twee optredens): € 5,-; Passe-partout (vier optredens): € 10,- en Passe-partout (vier optredens + stamppotmaaltijd): € 15,-

SO WHAT
programma So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! concertagenda (www.so-what.nl)

LET OP! Bij onze concerten gebruiken we de Corona Pas.Zorg dus dat je een vaccinatie-, test-, of herstelbewijs kunt laten zien in de corona check-app en je ID kaart kan tonen.

22-10-2021: Black Bottle Riot
Voor liefhebbers van stevige bluesy rock als Lynyrd Skynyrd, The Alllman Brothers Band, The Red Devils en Thin Lizzy. ticketshttps://so-what.stager.nl/web/tickets/111061934

29-10-2021: Aafke Romeijn
In juni verscheen haar nieuwe album ‘Godzilla’; een muzikale vertaling van haar dichtbundel ‘Leegstand’, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken. Over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film. ticketshttps://so-what.stager.nl/web/tickets/111063003

05-11-2021: Claw Boys Claw
Claw Boys Claw speelde al veel vaker in So What! Maar voor wie het nog niet weet; zij maken al jarenlang een afwisselende mix van rauwe, vuige, lyrische en psychedelische rock. ticketshttps://so-what.stager.nl/web/tickets/111071733

26-11-2021: Mooneye & Kids With Buns
In thuisland België heeft Mooneye zijn sporen al dik verdiend. In 2019 werden zij door Studio Brussel geselecteerd voor 'De Nieuwe Lichting' (equivalent van 3FM-talent) en werden zij bedolven onder lovende recensies voor hun naamloze debuut EP met daarop publieksfavoriet 'Thinking About You'. Recenter schopten zij het diverse keren tot de top 5 in De Afrekening, studio Brussels alternatieve hitlijst. En nu is daar eindelijk debuutalbum Big Enough. Een prachtig en coherent album dat meteen begint met de zachtjes wiegende titeltrack. Een melancholisch ambachtelijk popliedje met een warme melodie. Hiermee wordt direct de lijn gezet voor de plaat. Een plaat vol dromerige popliedjes met de getergde stem van Michiel Libberecht maar ook één met af en toe een flinke uithaal op gitaar en wat lichte psychedelica. Een knap debuutalbum met groeibriljantjes die bij elke luisterbeurt weer nieuwe geheimen prijsgeven. En Mooneye doet tijdens hun releasetour door België ook enkele Nederlandse steden aan waarvan Paradiso en So What! in Gouda de enige plekken zijn boven de grote rivieren. In Gouda nemen zij tevens hun jonge landgenoten Kids With Buns mee die dit kalenderjaar deel uitmaken van studio Brussels Nieuwe Lichting. Unieke kans om deze bands live te zien in kleine setting. ticketshttps://so-what.stager.nl/web/tickets/111062297)

Drie avonden per week geopend
So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.