SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor dit jaar weer mooie concertreeksen geprogrammeerd. 

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

za. 20 okt. CONCERTO VALIANTE I BAROKPROGRAMMA
16u00  Concerto Valiante is een organisatie die in 2010 is ontstaan uit de passie van klavecinist Leonardo Valiante, geboren in Montevideo, Uruguay, en welke zich richt op barokmuziek in de breedste vorm. Concerto Valiante werkt met studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en andere conservatoria in Nederland. De solisten en musici komen van over de hele wereld naar Nederland om hun kwaliteiten te vergroten door de studies op conservatoria alhier. Vaste musici van het barokensemble Concerto Valiante zijn o.a. concertmeester John Ma, James Hewitt, Dorota Gorlow, Federico Forla, Tiziano Teodori, Xiangji Zeng, Lena Rademann,  Amandine Menuge, Yussif Barakat en Balazs Tóth. Leonardo Valiante vormt op klavecimbel het hart van het ensemble.

za. 27 okt. ENSEMBLE MERIAM DE KORT I KAYSER, BACH EN PÄRT
16u00  Het ensemble Meriam de Kort speelt werken van onder meer Kayser, Bach en Pärt. De voorstelling Ierse Witte Wieven is geïnspireerd op een gedicht van Jan Kerkhof. Een modern muziekproject waarin dans, muziek en poëzie samenkomen. Een celliste die zich sluimerend voortbeweegt, een accordeon die met zijn gemene tanden aan de landbouwplastic jassen van de dansende dame knabbelt. Maar vooral een publiek dat op verschillende plaatsen in de kerk zijn eigen beeld en geluid kan samenstellen. Te beginnen in de nissen waar de danseres als Iers Wit Wief de nevel doet optrekken. Het Ensemble zal zich naast haar repertoire van Arvo Pärt, E. Bloch en Leif Kayser bedienen van moderne gedichten en stapelklanken. Initiatiefneemster Meriam de Korte geeft daarbij de muren, nissen en vloeren van de kerk de betekenis van tegenspeler.

vr. 2 nov. TOONKUNSTPLUS GOUDA I JENKINS, ‘The Armed Man: A Mass For Peace’
20u00  Het repertoire van Toonkunst Plus Gouda staat dit jaar in het teken van ‘Vrede’. De keuze is daarom gevallen op de mis voor vrede van de Britse componist Karl Jenkins, die dit werk schreef in 1999 ter nagedachtenis aan slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Hij baseert het op een Middeleeuws liedje “L’Homme Armé”, dat door vele componisten uit de 15e en 16e eeuw is gebruikt als uitgangspunt voor een mis-compositie. Jenkins gebruikt zowel deze tekst als delen uit de RK mis, (Kyrie, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei), een Islamitische gebedsoproep, teksten van overlevenden van Hiroshima en andere toepasselijke gedichten.  Het is een heftig stuk met een spannend begin en een hoopvol einde. Prijs € 25,-. Vrienden van de Sint Jan € 22,50.

TOEGANG
De aanvangstijden van de uitvoeringen van de vrijdagavondconcerten zijn 20u00, die van de zaterdagmiddagconcerten tussen 16 en 17u00. De toegang tot de concerten is gratis. Wel wordt er na afloop gecollecteerd. Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

SO WHAT
program So What

AGENDA SO-WHAT!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 19 okt.  VANDESTREEK BIERPROEVERIJ (Special) Uitverkocht

za. 20 okt. SLOTTERFEST (Concert)
Slotterfest, derde editie. Meer bands, meer bier, meer decibels, meer gitaar, meer punkrock, meer abba op de wc, meer alles.

za. 27 okt. THE AZTEC TOMB (Halloween)

vr. 9 nov.   LUCKY FONZ III | Try Out (I.s.m. De Goudse Schouwburg)

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIOGONZ

Agenda StudioGonz

StudioGonz is ieder weekeinde open. Donderdag om 20u00, vrijdag en zaterdag om 21u00 en zondag (1 keer in de 2 weken) om 14u00. Met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je niet te vervelen.

iedere do. DONDERSLAG CAFÉ
het weekend begint op donderdag.

iedere vr.+za. STUDIOGONZ OPEN

vr. 19 okt.       Field Day + Hangover Paradise ( Paradise Southern Rock)

za. 20 okt.       Formosa (D) + Vain Louie + Crazed (Hardrock / Hardcore / Metalcore)

vr. 26 okt.       The House Fabrique #2 (Halloween Edition)

za. 27 okt.       2000 Motels, Frank Zappa tribute

Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00.

Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.