GOUDasfalt
27, 28 en 29 augustus

Toch een foodtruck festival in Gouda

De afgelopen jaren trokken duizenden bezoekers naar GOUDasfalt voor foodtruck festival ‘Rrrollend’. Eerder dit jaar werd bekend dat Rrrollend niet meer zal plaatsvinden op het terrein aan de rand van de stad. Goudse organisatoren hebben nu de handen ineengeslagen voor een smaakvol alternatief. Tijdens ‘Gouds Geluk FoodFestival’ staan lekker eten, drinken en gezelligheid voorop. Als de coronamaatregelen het toelaten kunnen bezoekers op 27, 28 en 29 augustus naar het gratis festival.

Ongeveer 18 foodtrucks zullen aan het einde van de zomer met hun lekkerste gerechten naar Gouda komen. De organisatie brengt naar eigen zeggen zoveel mogelijk culturen en smaken samen. In het midden van het terrein komt een grote bar te staan, uitgerust met de lekkerste dranken. Bovendien wordt er op het pas uitgebreide grasveld van GOUDasfalt een grote ruimte gereserveerd voor gezellige zitgelegenheden.

Voor alle leeftijden
Gouds Geluk FoodFestival is een gratis festival voor alle leeftijden. Er is daarom aan iedere doelgroep gedacht. De kleinste bezoekers kunnen een rondje maken op de draaimolen, of geschminkt worden. Op het podium zorgen allerlei artiesten voor feestelijke achtergond muziek en er is veel aandacht voor randprogrammering. “We gaan echt zorgen dat iedereen hier lekker lang kan blijven hangen en genieten”, aldus mede-organisator Demi Bakker. Binnenkort maakt de organisatie het volledige programma bekend.

Lokaal
Tijdens het festival is er ook veel aandacht voor lokale ondernemers en artiesten die de naam ‘Gouds Geluk’ eer aan doen. Zo kun je terecht bij de foodtruck van Casa Chow, die speciaal voor deze gelegenheid wordt ingezet. Ook de Brouwloods is volop aanwezig met Goudse bieren. Op het podium vind je onder andere zanger Marvin Kneefel, die je kunt kennen van optredens in De Theaterbakkerheij.

Vooralsnog 23, 24 en 25 juli 2021

Testevenement moet zorgen voor duidelijkheid op GOUDasfalt

De afgelopen maanden waren festivals en evenementen op GOUDasfalt regelmatig onderwerp van gesprek. Na een rechtszaak, geluidsonderzoek en talloze gesprekken tussen betrokken partijen moet een testevenement nu voor duidelijkheid zorgen. De onderzoeken die plaatsvinden tijdens het testevenement moeten bepalen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, op het gebied van geluid. Op deze manier hopen organisatoren de stad te kunnen blijven verrijken met evenementen, zonder dat omwonenden veel overlast ervaren. Om het geluid goed te kunnen meten zijn bezoekers ook belangrijk. Het testevenement zal daarom plaatsvinden wanneer er volgens de coronamaatregelen weer naar outdoor evenementen en festivals gegaan kan worden. Op dit moment is er uitgegaan van 23, 24 en 25 juli 2021. 

Petitie
In februari luidde verschillende Goudse organisatoren nog de noodklok. De festivals en evenementen op GOUDasfalt stonden onder zware druk. Zij startte de petitie ‘#IKWILDANSENOPGOUDASFALT die ruim 1500 keer werd ondertekend. Hieruit volgden nieuwe gesprekken met gemeente, GOUDasfalt en omwonenden om tot een oplossing te komen. Vanwege de complexe situatie en verschillende belangen is het testevenement ‘Dansen op GOUDasfalt’ nu essentieel voor de toekomst van deze evenementen.

Geluid
Tijdens het testevenement worden verschillende soorten evenementen op geluid getest. Op vrijdag spelen tribute bands, op zaterdag is er een ‘dance’ festival en op zondag een familiedag met een brede programmering. Gedurende het gehele evenement wordt er door een onafhankelijke partij gemeten of er binnen de geluidsnormen uit het geluidsonderzoek gebleven kan worden. Ook kunnen omwonenden tijdens de evenementen participeren door aan te geven of zij op bepaalde momenten geluidsoverlast ervaren. 

Voorafgaand aan het testevenement zal er door een akoestisch bureau (dat ondermeer werkt voor North Sea Jazz, Lowlands en ID&T) worden vastgesteld waar en hoeveel podia er kunnen worden neergezet. De organisatoren hopen op drie podia, met ieder een relatief klein publieksveld. Op die manier kunnen kleinere geluidssystemen gecontroleerd worden ingezet. 

Dansen op GOUDasfalt
Om het geluid goed te kunnen meten zijn bezoekers ook belangrijk. Het testevenement zal daarom plaatsvinden wanneer er volgens de coronamaatregelen weer naar outdoor evenementen en festivals gegaan kan worden. Op dit moment is er uitgegaan van 23, 24 en 25 juli 2021. 

Als bezoeker zul je weinig ervaren van alle tests die gedaan worden. De organisatoren (MASS Events, Ruba Events, Select Festival, Riverdale Festival, The House Fabrique en De Opkomst) zijn vastberaden om er voor zoveel mogelijk mensen een geweldig weekend van te maken. Meer informatie over de evenementen kun je vinden op www.dansenopgoudasfalt.nl

 

SINT JANSKERK

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Cinema Gouda en de Goudse Schouwburg weer open

Na 6 maanden kunnen eindelijk de deuren weer open van Cinema Gouda en De Goudse Schouwburg! Het moment waar we allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken, komt toch nog eerder dan gedacht. Op 5 juni gaat Cinema Gouda weer van start. Met prachtige titels zoals De Slag om de Schelde, Disney’s Cruella, Golden Globes winnaar Nomadland en voor de jongsten Pieter Konijn op de Vlucht, K3 De Dans van de Farao en Tom & Jerry. Deze en nog meer titels zijn nu in de verkoop, tickets kunnen gekocht worden via de website.

Ook in de Goudse Schouwburg staat allerlei moois op de planning. Zo komt er een bijzondere locatievoorstelling aan, is het mogelijk om vanaf 9 juni een kaartje te bemachtigen voor de Oudejaarsconference van Peter Pannekoek, speelt Mirakel tien keer haar livestream voorstelling Alice, en last but not least start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen op zaterdag 19 juni! Op 18 juni is er bovendien een verrassingsoptreden op het dak van de schouwburg voor de landelijke campagne ‘We roepen het van de daken’. Dit is een onderdeel van Theater. Mooier dan ooit en daarmee vieren we de opening van theaters voor kaartverkoop door heel het land!

Daarnaast komt de Goudse Schouwburg met een gloednieuw concept: Goudse Gasten, een échte Goudse talkshow live in het theatercafé van de schouwburg. Goudse Gasten wordt een maandelijkse talkshow over alles wat er in onze stad speelt en leeft. Met dit initiatief wil de schouwburg verbinding mogelijk maken tussen inwoners, lokale initiatieven en politieke, culturele en maatschappelijke onderwerpen. Voor iedereen die, net als wij, betrokken en trots is op onze mooie stad. Op zondag 27 juni is de eerste pilot om 14u00. De toegang is gratis, maar je hebt wel een ticket nodig. Uiteraard is er de gelegenheid om na afloop na te praten.

Op de websites www.cinemagouda.nl en www.goudseschouwburg.nl is meer informatie te vinden over alle activiteiten de komende periode.

 

De Theaterbakkerheij

Feestelijke heropening van De Theaterbakkerheij

De Theaterbakkerheij opende afgelopen zaterdag weer haar deuren voor publiek. Na ruim zes maanden lockdown konden de 50 bezoekers die een kaartje hadden bemachtigd eindelijk weer genieten van live muziek. Vanaf nu is er iedere week een gevarieerd programma te zien met een mix van tributes, muziek en eigen producties. 

Vorige week werden de vrijwilligers, vrienden en kennissen van het theater al getrakteerd op een avondje live entertainment. Zaterdag mocht er voor het eerst weer publiek naar binnen. Eigenaar Ruud Bakker is enthousiast: “Hier hebben we zo lang naar uitgekeken! Dit voelt echt als een nieuwe start. Met de stijgende vaccinaties en daling van de besmettingen durven we nu wel te geloven dat het ergste achter de rug is. En het is ook wel een keer mooi geweest. Al met al zitten wij op ruim 400 annuleringen. Voorstellingen zijn soms 4 of 5 keer verplaatst. Tijd om weer normaal te gaan doen en wij zijn er klaar voor!”

Programma
Het theater gaat gelijk los met de programmering. Zo staan er komend weekend maar liefst acht top acts op het podium tijdens De Vrienden van De Theaterbakkerheij Benefietconcerten. Het publiek geniet onder meer van tributes van Fleetwood Mac, De Dijk en Amy Winehouse. In juli staan onder meer het Gouds Film Festival, Jazz Connection en twee producties uit eigen stal op het programma.

Eigen producties
De eigen producties worden langzaam weer opgestart. Zo wordt er in juli al een nieuwe editie van het succesvolle ‘Grensgeval’ gespeeld en keert de improvisatieshow ‘De Vloer Op…’ terug. In juni en juli zijn er audities voor de nieuwe muziektheaterproducties ‘Vogelvlucht’ en ‘Gouda Op Sterk Water’. Nieuw deze zomer is De Theaterbakkerheij Werkplaats waarin diverse workshops en cursussen worden gegeven. Opgeven kan via de website.

Kijk voor het volledige programma en tickets op de website: www.theaterbakkerheij.nl

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.