AGNIETENKAPEL
za. 30 september, van 13 tot 14u30

Open Repetitie Mannenkoor Gouda's Liedertafel

Door • ZoGouds.nl • vrijdag 22 september 2023 om 11:45

Mannenkoor Gouda's Liedertafel houdt op zaterdag 30 september haar jaarlijkse open repetitie. De open repetitie is van 13u00 tot 14u30 in de Agnietenkapel

"We zingen een aantal liederen uit ons repertoire, maar ook een paar meezingnummers. Uiteraard word je van harte uitgenodigd met ons mee te zingen", aldus voorzitter Hans Wolff.

Voor iedereen is een memory-stick beschikbaar met daarop een paar nummers met muzieknoten om thuis af te spelen en dan mee te zingen.

"Wil je een keer komen luisteren, kom dan langs op onze repetitieavond. Dat is elke donderdagavond van 20u00 - 22u30 in het muziekgebouw van Gouda's Harmonie De Pionier aan het Ankerpad 2", zo nodigt Wolff een ieder uit.

Ook kun je op zaterdag 28 oktober genieten van het jubileumconcert van het Mannenkoor Gouda's Liedertafel in de Sint Janskerk in Gouda. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het Mannenkoor of bij de St-Jan.

SINT JANSKERK
Deze maand

Agenda Sint Janskerk

 

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2023 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2023

28 oktober, 20u00

Jubileumconcert Gouda’s Liedertafel

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel bestaat in 2023 100 jaar. Dit vieren ze met een feestelijk concert op 28 oktober.

Tickets

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

   Brian Damage vierkant

Brain Damage | TBH productie

Categorie: Theaterbakkerheij productie

Datum: Vrijdag 29 & Zaterdag 30 september

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €18,50 (+€1,50 servicekosten)


Stichting De Theaterbakkerheij presenteert hun nieuwe theaterproductie ‘Brain Damage’. Een theatervoorstelling waarin 11 acteurs en actrices je meenemen in het hoofd van een jonge vrouw. Haar emoties zijn personages die met haar mee reizen, haar meeslepen door diepe dalen en hoogtepunten, soms boos maken en soms verliefd laten voelen. We kijken mee met haar leven en zien haar van klein kind opgroeien tot jonge vrouw. Op een dag ontmoet ze een jongen, die haar leven verandert. Er vindt een moord plaats op een plein in het dorp. We gaan op zoek naar de dader en de waarheid…..

Een voorstelling waar zoals in ieders hoofd van alles mogelijk is. Soms is de verhaallijn absurd, soms komisch, soms ontroerend, soms hallucineren en verwarrend. Soms is er een dansje, soms een liedje, soms een verhoor…

Brain Damage is slechts twee keer te zien op vrijdag 29 & zaterdag 30 september. Mis het niet!


Claudia van den Berg speelt ‘Sanne’ & ‘Angst’ 

Claudia is 28 jaar oud en speelt de rol van Sanne en de angstige gedachten van Elise. De voorstelling Brain Damage zou Claudia beschrijven als een verrassend en snel stuk met veel humor, waarbij de verschillende personages met hun emoties letterlijk het hoofd van Elise tot leven brengen. Op het toneel vallen de puzzelstukjes van het verhaal in elkaar, net als in het hoofd van de kijker. Op de vraag waarin zij lijkt op haar personage, geeft Claudia aan dat zij in het echte leven ook alles honderd keer kan overdenken en soms lekker kan piekeren. Liefde volgens Claudia haar personage is: Angst voor het onbekende, angst om hem te verliezen, angst voor de toekomst… ja angstaanjagend, liefde.


David Knegjens speelt ‘Tim’
David is 21 jaar en speelt de rol van Tim. Hij speelt de jongen waar Elise al van jongs af aan verliefd op is. De voorstelling Brain Damage zou David omschrijven als een (te) gekke voorstelling die alle kanten opgaat. Het is grappig, spannend, emotioneel én erg herkenbaar. Op de vraag waarin David op zijn personage lijkt, zegt hij dat Tim een herkenbaar personage is, ondanks sommige trekjes die hij kan hebben. Hij beschrijft Tim als een geduldige jongen, maar als zijn geduld eenmaal op is, is het ook echt op. Liefde volgens David’s personage is: tegenstrijdig.Suzan van Delft speelt Ratio
Suzan is 43 jaar oud en speelt de rol van Ratio. Met haar bruine ogen aanschouwt zij in haar rol alles en iedereen vanachter haar bril met de nodige analyse en voorzichtigheid. Ratio overdenkt alles en weegt de voors en tegens tegen elkaar af. Geen beslissing wordt ondoordacht genomen. Haar rol staat in werkelijkheid, naar eigen zeggen, niet eens zo heel ver bij Suzan vandaan, daar zij in het dagelijks leven iemand is die graag dingen analyseert en precies wil weten hoe het zit.


Suzanne Rietveld speelt ‘Woede’

Suzanne is 29 jaar oud en speelt de rol van haat en woede met veel passie en energie. “Ik ben één van de vele emoties die het leven van Elise beïnvloeden.” Waar zij zelf bekend staat om haar grote lach zal je deze als publiek pas na afloop van de voorstelling kunnen bewonderen. In haar rol valt er weinig te lachen. De woede is best wel duidelijk aanwezig in het hoofd van Elise. Ze zegt wat ze denkt. Daarin lijkt Suzanne naar eigen zeggen wel op haar rol. “Maar gelukkig ben ik niet zo haatdragend als mijn rol.. Liefde is (volgens mijn personage)….? Niet te vertrouwen.”


Johan Twigt speelt ‘Lust’Johan is 38 jaar en speelt de uitdagende wellustige gedachten van Elise. Lust is een complexe maar opwindende achtbaan van intense gevoelens en handelingen van vooral lichamelijke aard. Lust is van belang voor de voortplanting, voor bevestiging van relaties tussen personen, voor een lekker en fijn en verzadigd gevoel gericht op het beleven van genot.

“Ik kan me ook over veel dingen opwinden, ik ben wellustig en passievol en dat heeft een dun lijntje vind ik” aldus Johan die raakvlakken ziet met zijn personage. “De andere vlakken? Tsja… stille wateren hebben diepe gronden….”

De voorstelling Brain Damage omschrijft Johan als “OPWINDEND, UITDAGEND, onnavolgbaar, snel, voor de hand liggend.. of toch niet?”


Imara van Zantwijk speelt ‘Elise’Imara is 32 jaar en speelt de rol van Elise. Elise is een jonge vrouw die tot over haar oren verliefd is op Tim en daarbij zichzelf een beetje verliest en veel heftige emoties ervaart.

Op de vraag waarin Imara zich herkent in Elise geeft zij aan dat zij net als Elise over veel dingen na denkt en soms gesprekken in haar hoofd kan voeren, al is dit veel minder extreem dan bij Elise.

Brain Damage omschrijft Imara als een bijzonder, uitdagend, grappig, emotioneel en soms verwarrend stuk waarbij de kijker wordt meegenomen in het hoofd van een jonge vrouw.

Liefde volgens Elise is…… TIM 


Kirsty Correljé speelt ‘Liefde’Kirsty is 29 jaar oud en speelt de rol van Linda, vriendin van Elise en de liefdes gedachten van Elise. Zij laat hierin onder andere de prille liefde van Elise voor Tim zien, maar ook de liefde die doorslaat in obsessie.

De voorstelling Brain Damage zou Kirsty omschrijven als een verhaal over een meisje dat het allemaal even niet meer helder in haar hoofd heeft. De dingen waar ze tegen aanloopt zijn herkenbaar voor mensen, maar Elise reageert hier wellicht een tikkie overdreven op. In de voorstelling krijgen de toeschouwers volgens Kirsty een kijkje in het hoofd van Elise en zullen zij zoeken naar antwoorden, maar er ook achter komen dat deze voorstelling niet voor niets ‘Brain Damage’ heet. Het is een voorstelling vol emotie, humor en verwarring.

Op de vraag waarin Kirsty lijkt op haar personage geeft ze aan dat ze net als de liefde altijd geweld probeert te voorkomen en problemen op een respectvolle en liefdevolle manier probeert op te lossen. Ze houdt, net als de liefde, absoluut niet van ruzie. Liefde volgens het personage dat Kirsty speelt is: Het allermooiste dat er is, duh-uh!


Frank Waroux speelt ‘Rechercheur’Frank is met een respectabele leeftijd van 59 de Senior in onze groep en is met zijn grappen en grollen een vrolijke noot. Hoe anders is zijn rol van serieuze Agent in ons verhaal.

Frank omschrijft de voorstelling Brain Damage als ‘Heel erg Vreemd’ en beschrijft zijn rol in het geheel als die van een voorbijganger. Als oom Agent heeft hij een rol waarin hij streng moet optreden, een eigenschap waarin Frank zich op persoonlijk vlak wel herkent.


Suzanne Glasbergen speelt ‘Verdriet’ & ‘Vreugde’Suzanne is 39 en vertolkt de rol van Esther die als vriendin van Elise de emoties van Vreugde én Verdriet vertolkt. Gedurende het verhaal zorgt de houding van Tim ervoor dat de emoties van Esther omslaan in Verdriet. Wat Esther zelf overigens een te verwachten loop van zaken vindt.

De voorstelling Brain Damage wordt door Suzanne omschreven als de processen die zich afspelen in een meisjeshoofd die voor het eerst romantische liefde ervaart. Alle emoties spelen mee en vechten om gehoord te worden wat uiteindelijk tot weinig goeds leidt. Vooral het tempo in deze voorstelling maakt de voorstelling volgens Suzanne spannend en lekker om naar te kijken. De nuchterheid in de rol van Esther is erg herkenbaar voor Suzanne, het schommelen tussen vreugde en verdriet in haar personage staat verder van haar af maar dit is een leuke en spannende uitdaging.

 

Tickets bestellen

 

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

 

VRIJDAG 29 SEPTEMBER STORY OF THE BOYBANDS - Charly Luske e.a.
20u00 Grote zaal Charly Luske is terug met een waanzinnige tribute show vol monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5 en meer!

VRIJDAG 29 SEPTEMBER TEUN VAN DEN ELZEN - Meer kan ik er niet over zeggen
20u30 Kleine zaal Een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret! Zijn debuutvoorstelling (???? Volkskrant) gaat over seks en politiek. Vooral politiek. Want het vertrouwen in de overheid is historisch laag. Hij heeft eigenlijk maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten??????

ZONDAG 1 OKTOBER Popronde Gouda
15u00 Kleine zaal Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt op zondag 1 oktober weer neer in Gouda. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties - kerkjes, platenzaken, galeries, caféetjes, podia, etc. - in het centrum van de stad en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts.

DINSDAG 3 OKTOBER HOLLAND BAROQUE - Bach inspiriert
20u00 Grote zaal Dat Holland Baroque één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland is, bewezen ze tijdens het unieke concert ‘Love is Crazy’ dat zij samen met Sven Ratzke afgelopen seizoen gaven. Na afloop was het publiek het unaniem eens: dit orkest moet terug komen.

DONDERDAG 5 OKTOBER KARIN BLOEMEN & OLD SCHOOL BAND - Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin!
20u00 Grote zaal In deze nieuwe voorstelling gaat Karin Bloemen opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt.

VRIJDAG 6 OKTOBER TANGARINE - Running in the family
20u30 Kleine zaal Tweelingbroers Arnout en Sander zingen zoals alleen een eeneiige tweeling dat kan. Met dit theaterconcert spelen ze de mooiste liedjes van familieleden uit de popgeschiedenis: van The Kinks tot Bee Gees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met hun eigen, beste werk.

ZATERDAG 7 OKTOBER BETTINA HOLWERDA EN RENÉE VAN WEGBERG. - #Perfect
20u00 Grote zaal Een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

ZONDAG 8 OKTOBER DOE EENS LIEF (2+) - Maas Theater & Dans
11u00 Kleine zaal De kunst van het lief doen. Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen. Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Met een interactief na-programma!

WOENSDAG 11 OKTOBER GEMMA - Fabian Claes Jansen & Lavalu
20u30 Kleine zaal Op Nationale Coming Outdag presenteren wij deze urgente muzikale solovoorstelling Gemma. Met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie, een bijzonder decor van Dymph de Gooijer en een nieuwe compositie voor piano en althoorn van en live gespeeld door componiste LAVALU.

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.