DE GOUDSE SCHOUWBURG

Cinema Gouda en de Goudse Schouwburg weer open

Na 6 maanden kunnen eindelijk de deuren weer open van Cinema Gouda en De Goudse Schouwburg! Het moment waar we allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken, komt toch nog eerder dan gedacht. Op 5 juni gaat Cinema Gouda weer van start. Met prachtige titels zoals De Slag om de Schelde, Disney’s Cruella, Golden Globes winnaar Nomadland en voor de jongsten Pieter Konijn op de Vlucht, K3 De Dans van de Farao en Tom & Jerry. Deze en nog meer titels zijn nu in de verkoop, tickets kunnen gekocht worden via de website.

Ook in de Goudse Schouwburg staat allerlei moois op de planning. Zo komt er een bijzondere locatievoorstelling aan, is het mogelijk om vanaf 9 juni een kaartje te bemachtigen voor de Oudejaarsconference van Peter Pannekoek, speelt Mirakel tien keer haar livestream voorstelling Alice, en last but not least start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen op zaterdag 19 juni! Op 18 juni is er bovendien een verrassingsoptreden op het dak van de schouwburg voor de landelijke campagne ‘We roepen het van de daken’. Dit is een onderdeel van Theater. Mooier dan ooit en daarmee vieren we de opening van theaters voor kaartverkoop door heel het land!

Daarnaast komt de Goudse Schouwburg met een gloednieuw concept: Goudse Gasten, een échte Goudse talkshow live in het theatercafé van de schouwburg. Goudse Gasten wordt een maandelijkse talkshow over alles wat er in onze stad speelt en leeft. Met dit initiatief wil de schouwburg verbinding mogelijk maken tussen inwoners, lokale initiatieven en politieke, culturele en maatschappelijke onderwerpen. Voor iedereen die, net als wij, betrokken en trots is op onze mooie stad. Op zondag 27 juni is de eerste pilot om 14u00. De toegang is gratis, maar je hebt wel een ticket nodig. Uiteraard is er de gelegenheid om na afloop na te praten.

Op de websites www.cinemagouda.nl en www.goudseschouwburg.nl is meer informatie te vinden over alle activiteiten de komende periode.

 

De Theaterbakkerheij

Feestelijke heropening van De Theaterbakkerheij

De Theaterbakkerheij opende afgelopen zaterdag weer haar deuren voor publiek. Na ruim zes maanden lockdown konden de 50 bezoekers die een kaartje hadden bemachtigd eindelijk weer genieten van live muziek. Vanaf nu is er iedere week een gevarieerd programma te zien met een mix van tributes, muziek en eigen producties. 

Vorige week werden de vrijwilligers, vrienden en kennissen van het theater al getrakteerd op een avondje live entertainment. Zaterdag mocht er voor het eerst weer publiek naar binnen. Eigenaar Ruud Bakker is enthousiast: “Hier hebben we zo lang naar uitgekeken! Dit voelt echt als een nieuwe start. Met de stijgende vaccinaties en daling van de besmettingen durven we nu wel te geloven dat het ergste achter de rug is. En het is ook wel een keer mooi geweest. Al met al zitten wij op ruim 400 annuleringen. Voorstellingen zijn soms 4 of 5 keer verplaatst. Tijd om weer normaal te gaan doen en wij zijn er klaar voor!”

Programma
Het theater gaat gelijk los met de programmering. Zo staan er komend weekend maar liefst acht top acts op het podium tijdens De Vrienden van De Theaterbakkerheij Benefietconcerten. Het publiek geniet onder meer van tributes van Fleetwood Mac, De Dijk en Amy Winehouse. In juli staan onder meer het Gouds Film Festival, Jazz Connection en twee producties uit eigen stal op het programma.

Eigen producties
De eigen producties worden langzaam weer opgestart. Zo wordt er in juli al een nieuwe editie van het succesvolle ‘Grensgeval’ gespeeld en keert de improvisatieshow ‘De Vloer Op…’ terug. In juni en juli zijn er audities voor de nieuwe muziektheaterproducties ‘Vogelvlucht’ en ‘Gouda Op Sterk Water’. Nieuw deze zomer is De Theaterbakkerheij Werkplaats waarin diverse workshops en cursussen worden gegeven. Opgeven kan via de website.

Kijk voor het volledige programma en tickets op de website: www.theaterbakkerheij.nl

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA
zo. 27 juni, vanaf 14u00
Change of Key in Concordia

Change of Key in Concordia

Eindelijk is het dan zover, de theaters mogen open en daar maakt Change of Key dankbaar gebruik van. Op zondag 27 juni staat dit Goudse trio in Theater & Grand café Concordia in Haastrecht met hun vertrouwde Country Café. Een middag vol met onvervalste country muziek in de breedste zin van het woord. Verzoekjes, nieuwe nummers en covers zullen de revue passeren. Gitaren, mandoline, ukelele, banjo, mondharmonica, toetsen en een baby bass zijn de ingrediënten waarmee de leden hun geliefde muziek voor het voetlicht gaan brengen. Niet te vergeten de oorstrelende leadzang van Daniëlle, aangevuld door de prachtige harmony zang van Marijke en Joop. Wat zal het een feest worden eindelijk de deuren te mogen openen voor publiek! De entree is € 7,50 pp en de aanvang is om 14u00. Er is nog wel een beperking qua zitplaatsen dus wacht niet met reserveren via 0654 918147 of info@marykee.com

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.