FILMHUIS GOUDA

Riders of Justice

De veelzijdige Mads Mikkelsen als weduwnaar, huisvader en beroepsmilitair Markus, in een soort parodie op de ‘wraakfilm’ – denk aan Liam Neeson of Quentin Tarantino maar dan Deens en met humor – waarin een stel (digitaal getalenteerde) idioten hem met wisselend succes bijstaan in zijn brute queeste, die langzaam afdwaalt naar iets wat meer op groepstherapie gaat lijken voor alle betrokkenen.
Als een treinongeluk een aanslag blijkt te zijn geweest, is dat genoeg aanleiding tot vergelding. De paar computernerds die achter het geheim komen (Otto, Lennart en Emmenthaler) vinden dat Markus (Mads Mikkelsen) als nabestaande het recht heeft dat te weten.Waaraan ze vooraf geen gedachten besteed hebben, is dat deze Markus een gezin heeft waarover hij zich ondertussen moet ontfermen. Deze ruige militair, net terug van een missie in het Midden-Oosten, kan bovendien niet zo goed uit de voeten met emoties. Niet erg handig dat de drie in hun haast kiezen voor een ‘vermomming’ als Markus' psychologen.Ondanks de beste bedoelingen loopt hun project voor gerechtigheid (natuurlijk) uit de rails, om telkens toch weer op z'n pootjes terecht te komen. De film stoelt op het vet aangezette contrast tussen de drie naïeve, digitaal briljante sukkels en Markus' “shoot first ask second” reflex, gijn gecombineerd met iedereens behoefte aan warmte en erkenning. En Mads Mikkelsen krijgt daarbij de ruimte om te laten zien hoe veelzijdig zijn acteertalent is. ------The Guardian â??â??â??â??“De film van Anders Thomas Jensen is vergezocht, tegendraads van toon en zou helemaal niet moeten werken, maar op de een of andere manier valt alles op z'n plek.”

cast
Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg, Nikolaj Lie Kaas

duur
116 min.

  • vrijdag 3 december 2021, om: 14:00
  • dinsdag 14 december 2021, om: 14:00

Ballad of a White Cow

‘Allah zal het wel zo gewild hebben’ vermeldt de rechtbank bij het bericht dat haar man onterecht is opgehangen – daarmee moet de diep rouwende Mina het doen. Onverwachte steun krijgt zij en haar dove dochtertje van een onbekende die zijn schulden komt inlossen. Een geraffineerde vertelling over een nagenoeg machteloze maar koppige vrouw. Zij put kracht uit de oneerlijke strijd voor gerechtigheid in het patriarchale systeem en de bizarre religieuze bureaucratie.
------De Volkskrant â??â??â??â??â??“Het indringende Ballad of a White Cow is een noodzakelijk sluimerende aanklacht.”

cast
Alireza Sani Far, Maryam Moghadam

duur
105 min.

  • vrijdag 3 december 2021, om: 11:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

CULTUURHUYS DE KROON

Agenda Cultuurhuys De Kroon

Boordevol theaterprogramma in De Kroon Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film.

zo. 12 dec. Rachel Croft
Rachel Croft opnieuw in De Kroon De Britse singer-songwriter Rachel Croft is op zondagmiddag 12 december opnieuw te beluisteren in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Haar show in kerstsfeer staat in het teken van haar in 2020 verschenen kerstplaat The North Star. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën met doordachte teksten van Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby, die vertellen over haar ervaringen in de historische stad York. Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich tijdens haar studie in York als zeer getalenteerde singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen. Zij wordt momenteel gezien als een van de talenten uit Engeland. Croft treedt regelmatig op in Nederland. Het optreden begint om drie uur en de toegang kost 17,50 inclusief drankje.

Zie https://www.cultuurhuysdekroon.nl/agenda/agenda-seizoen-21-22

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.