DE THEATERBAKKERHEIJ

Programma De Theaterbakkerheij

De Theaterbakkerheij is weer open en voor de komende weken staat er een afwisselend programma op de agenda. Met eigen producties, tributes en meer! Kijk voor meer informatie op www.theaterbakkerheij.nl/agenda

Tickets zijn te koop via: www.theaterbakkerheij.nl/tickets

DE GOUDSE SCHOUWBURG

AGENDA DE GOUDSE SCHOUWBURG

Muziekprogramma de Goudse Schouwburg

Zie voor het programma 2021-2022 op www.goudseschouwburg.nl

Donderdag 19 en vrijdag 20 mei

Muzikale komedie Volkstuincomplex in de Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen in de Goudse Schouwburg loopt nog tot en met 3 juli en er zijn nog tickets voor een aantal mooie voorstellingen. Zo kun je nog naar de musical Hij Gelooft in Mij, de show van Tineke Schouten en naar de muzikale komedie Volkstuincomplex.  

In laatstgenoemde kun je je verheugen op een reeks hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak. Want daar zorgen de beste komedie-acteurs van Nederland wel voor: Tina de Bruin (Kees & Co, Het geheime dagboek van Hendrik Groen) / Rian Gerritsen (De Luizenmoeder, Dokter Deen), Rop Verheijen (Familie Kruys, De Luizenmoeder), Ricky Koole (Hij Gelooft In Mij / Sonny Boy) en Daniel Cornelissen (Showponies, Sophie). Samen met het allerleukste muzikale duo van Nederland, Jan en Keez Groenteman, die garant staan voor de heerlijkste liedjes.

gs volkstuincomplex 19 en 20 mei 2022.jpg

In Volkstuin Complex blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Nieuwkomer Miranda, wiens leven compleet overhoop ligt, hoopt hier in alle rust een nieuw boek te schrijven. Een thriller. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die continu ongevraagd op haar tuinpad staan. Als ook haar moeder opduikt met heel veel goedbedoeld advies en er ook nog mysterieuze mannen in witte pakken rondlopen, is de rust helemaal ver te zoeken. Miranda raakt steeds verder verstrikt in hilarische intriges en bizarre taferelen.

Volkstuin Complex speelt op donderdag 19 mei en vrijdag 20 mei om 20u00 in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Tickets zijn nog te koop bij de balie aan de Boelekade of via www.goudseschouwburg.nl

JEUGDTHEATERHUIS
zaterdag 21 mei van 14 tot 17u00

Loop binnen en kom proeven bij Open Huis Jeugdtheaterhuis

Zaterdag 21 mei is het Open Huis van het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij. Loop binnen tussen 14u00 en 17u00 en laat je verrassen! Loop binnen en kom proeven hoe leuk het is in het Jeugdtheaterhuis.  

theater jeugdtheater open huis.jpg

Ontdek de leukste dingen van het Jeugdtheaterhuis. Of je nou altijd al hebt willen leren acteren, dansen of zingen; een grappig filmpje wil maken op onze filmzolder, of benieuwd bent naar onze te gekke theaterdocenten: wees welkom en ontdek de leukste dingen van het Jeugdtheaterhuis! Je kunt spelen, verkleden, maken, proeven en meer…

In de Theaterwereld vind je bovendien een bioscoopje, een theaterzaal en een inspiratielokaal vol boeken, typemachines en geheime hoekjes. En wat dacht je van de filmstudio op zolder? Kom en ga aan de slag!

Het wordt een toffe dag voor iedereen van 4 t/m 20 jaar. Behalve het JTH zijn er ook nog allerlei andere superleuke kunstactiviteiten in Cultuurhuis Garenspinnerij, dus er is genoeg te doen!

Je kunt binnenlopen tussen 14u00 en 17u00. Je vindt Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34 in Gouda. Toegang is gratis; kom proeven bij de club!

CHOCOLADEFABRIEK
za. 14 mei, van 20 tot 24u00

Nacht van de Goudse Verhalen in Chocoladefabriek

De Chocoladefabriek viert op zaterdag 14 mei de Nacht van de Goudse Verhalen. Graaf Floris V zelf opent het feest om 20u00 met een Gigantisch vrolijk optreden. Vanaf dat moment is het een komen en gaan van artiesten op het hoofdpodium. Zo zijn er optredens van Simon van der Geest, De Droominee en Miss Starling. Maar je kunt veel meer doen dan luisteren!

In alle ruimtes en hoeken van de Chocoladefabriek zijn er activiteiten. Je kunt leren podcasten, meedoen met een masterclass spoken word, je eigen stopmotionfilmpje maken en een workshop dichten of verhalen schrijven volgen.

Je ontdekt je familiegeschiedenis, maakt een tijdreis door Gouda, sluit je met je zaklamp aan bij de rondleiding of snuffelt tussen de boeken: net wat je wilt. Even relaxen? Neem een lekker drankje, of bekijk de leukste filmpjes over Gouda.

Natuurlijk kun je de hele avond door aanschuiven bij een van de verhalenjagers om je eigen Gouda Verhaal op te laten schrijven. Jouw verhaal wordt dan geplaatst op goudseverhalen.nl en gegarandeerd 50 jaar lang, tot Gouda800, bewaard! De Nacht van de Goudse verhalen sluit om 24u00 af met de Nachtburgemeester, die een verhaaltje vertelt voor het slapengaan.

Klik hier voor het volledige programma

De toegang is gratis, maar meld je wel even aan: chocoladefabriekgouda.nl/nacht 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.