HAASTRECHT
van 16 tot en met 24 juli

Toneelgroep speelt Mansholt bij boerderij De Twee Hoeven

Toneelgroep Jan Vos speelt van 16 tot en met 24 juli de voorstelling MANSHOLT in een open tent bij boerderij De Twee Hoeven in Haastrecht. Dit stuk was hun eerste voorstelling en werd in de zomers van 2014 en 2015 gespeeld op tal van boerderijen. De voorstelling werd door pers en publiek bejubeld en door het Nederlands Theater Festival geselecteerd als een van de beste voorstellingen van 2015. Vanwege de urgentie van het onderwerp wordt MANSHOLT opnieuw uitgebracht. Naast de voorstelling en drie try-outs, worden er ook diners en een talkshow georganiseerd door Toneelgroep Jan Vos. 

MANSHOLT was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos. In de zomers van 2014 en 2015 speelde het stuk over voormalig eurocommissaris Sicco Mansholt met veel succes op tal van boerderijen. De voorstelling werd door pers en publiek bejubeld. “Mansholt is een ontroerend pleidooi voor de liefde en idealisme, dat schrikbarend weinig aan urgentie heeft ingeboet”, schreef het Parool. Het Nederlands Theater Festival selecteerde het stuk als een van de beste voorstellingen van 2015. Op veler verzoek is MANSHOLT deze zomer terug. Nu in een splinternieuwe tent, waarin het publiek beschut zit tegen weer en wind, volledig corona-proof, met een fantastisch uitzicht op het landschap rondom.

De thematiek van MANSHOLT is actueler dan ooit: Nu we de klimaatverandering aan den lijve ondervinden en de stikstof-crisis acuut is, stelt het stuk een vraag waar niemand in de samenleving meer omheen kan: heb jij de moed om je leven te veranderen? En hebben wij, als maatschappij, de moed om een nieuwe koers te gaan varen? Een groot maatschappelijk thema in een persoonlijk verhaal over mensen in crisis.

Het verhaal
Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. Als de immer standvastige bestuurder ook nog eens verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter. Is de mens in staat om grenzen te stellen aan de groei? En kan hij in zijn leven genoegen nemen met genoeg? MANSHOLT is aangrijpend toneel over de moed die het kost om te veranderen.

Talkshow de Toekomst
Sicco Mansholt was één van de eerste pleitbezorgers van de kringloopeconomie. Op zaterdag 24 juli, voorafgaand aan de voorstelling, wordt een talkshow gehouden over de kringloop economie en over de vraag hoe we als maatschappij een nieuwe koers kunnen varen. In een tijd waarin we muurvast lijken te zitten in oude gewoontes en ingesleten patronen, laten we mensen aan het woord die met creatieve oplossingen en onverwachte invalshoeken komen. Mensen uit de praktijk, maar ook denkers en bestuurders, met nieuwe perspectieven en onvermoede vergezichten. 
 
De talkshow wordt geleid door Margriet Brandsma, voormalig correspondent voor de NOS. Zanger/performer Jan Veldman zorgt voor muzikale ondersteuning. De gasten die de organisatie in Haastrecht ontvangen zijn demissionair minister van Landbouw Carola Schouten; bijzonder hoogleraar natuurinclusieve plattelandsontwikkeling Martijn van der Heide en veehouder en bestuurslid van LTO Aad Straathof.

Het is ook mogelijk de talkshow te bezoeken als je op een andere datum naar de voorstelling gaat. Toegang van de talkshow is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Via www.toneelgroepjanvos.nl Bij het reserveren van kaarten kan er ook soep met brood worden besteld. Dit kan tijdens de talkshow genuttigd worden.

Bij de voorstelling is een meereizende tentoonstelling te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie & kaartverkoop: www.toneelgroepjanvos.nl

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.