GOUDA

Agenda Gouda

za. 17 mrt. OPEN DAG IN HET GHZ: BEKIJK EN ERVAAR ONZE ZORG
12-16u00 Het Groene Hart Ziekenhuis nodigt bezoekers uit een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis te nemen op locatie Gouda. De open dag is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de specialismen, medewerkers en sfeer in het GHZ en van andere regionale zorgaanbieders. Belangstellenden kunnen zelf ervaren wat het GHZ te bieden heeft. Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren bloedprikken, de röntgenkamer bekijken en diverse testjes doen. In de aanwezige stands geven medewerkers graag informatie over een afdeling of behandeling. Men kan zich inschrijven voor diverse rondleidingen, zien hoe je moet gipsen, leren reanimeren of de OK bezoeken. Ook de ambulance zal niet ontbreken. Tenslotte is er gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur over de zorg in het GHZ. Kinderen kunnen zich laten schminken, verkleed als arts op de foto, kennismaken met Freek de giraffe, hun kapotte knuffel laten hechten of een bezoek brengen aan de poppendokter. De toegang is gratis. Zie www.ghz.nl.

wo. 21 mrt. GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN, Zie ook www.gouda.nl.

za. 25 mrt. DOE MEE AAN DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG!
Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Het wordt vandaag weer zemen, vegen, prikken en boenen tijdens de Landelijke Opschoondag. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging. Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien. Schoonmaakteams krijgen van de gemeente Gouda een Opschoonpakket. Meer info over de opschoonactie: www.gouda.nl/opschoonactie. Kijk op www.Nederlandschoon.nl voor ideeën.

za. 24 mrt. LANDELIJKE LOSLAATDAG
Wil je meer ruimte in je agenda, in je huis of in je hoofd? Laat je inspireren op de landelijke loslaatdag. Ontdek hoe je je leven kunt vereenvoudigen en daardoor meer tijd en ruimte krijgt. Op weg naar eenvoud. Zie www.loslaatdag.nl

zo. 25 mrt. WIJNSPIJS CULINAIRE WANDELING BINNENSTADGOUDA
12-17u00 Al wandelend langs de lekkerste gerechten en wijnen. Tijdens de WijnSpijs Culinaire Wandeling bezoek je zeven top restaurants in Gouda, die allemaal een heerlijke wijn-spijs combinatie serveren. Een gezellige zondagmiddag met vrienden en familie, met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen. Wandel in 1 zondagmiddag van 12 tot 17u00 - met je eigen gezelschap - langs 7 restaurants in Gouda. Bij elk restaurant krijg je een heerlijk gerechtje met een bijpassende wijn! Kaarten voor deze gezellige, ontspannen en culinaire middag zijn te koop op: www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/gouda. Prijs: €55,- p.p.

vr.  6 april OPEN COFFEE, Gouds Ondernemershuis aan het Buurtje
vanaf 10u00 Een wijnhandelaar, een coach, een journalist, een organisatieadviseur… zomaar een greep uit de mensen die naar de Goudse Open Coffee komen. Iedere eerste vrijdag van de maand zijn ondernemende Gouwenaars welkom om ideeën te bespreken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen op te starten. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.

zo. 1 april KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00
zo. 1 april KOOPZONDAG in WC Bloemendaal, van 11-17u00
zo. 1 april KOOPZONDAG in WC Goverwelle, van 11-17u00

Let op!  KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

 

DOORLOPEND:

iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

Vergader- of congreslocatie

Op zoek naar een vergader- of congreslocatie midden in Nederland? Gouda biedt diverse locaties, centraal gelegen én vlakbij de Randstad.

Gouda, midden in Nederland, uitstekend bereikbaar én ook nog een gratis en gemakkelijk parkeren bij alle congres- en vergaderlocaties! Een vergadering, congres, personeelsfeest, receptie, presentatie of andere meeting. Er is voor ieder wat in elke stijl te vinden.

Gouda is centraal gelegen in het land en uitstekend bereikbaar vanaf elke plek. Binnen twintig minuten naar de Randstad, midden in het Groene Hart, 30 minuten vanaf Utrecht en goed aan te rijden vanuit het noorden of zuiden van het land. Ideaal voor een bijeenkomst waarbij ieder vanuit een andere plaats komt.

In Gouda vind je een uniek en divers aanbod van industriële, rustieke en hippe locaties, divers voor elke doelgroep. Gouda bied je een echte belevenis! Wil je er meer uithalen dan alleen een bijeenkomst? De locaties denken graag met je mee voor een leuk aanvullend programma in de historische vestingstad midden in het Groene Hart van Holland. Kwaliteit staat bij alle locaties hoog in het vaandel. Zij verwelkomen en ontzorgen je graag voorafgaand en tijdens de bijeenkomst voor een onvergetelijke meeting.

Persoonlijke aandacht en service staan voorop. De locaties zorgen voor een persoonlijke sfeer en geven de aandacht die je nodig hebt voor een succesvolle bijeenkomst. In Gouda vind je een gastvrije omgeving met een prachtige historische binnenstad. Gouda heeft haar eigen charme en hierdoor meer te bieden. Zakelijke groepen kunnen hier terecht voor het ‘totaalpakket’.

In Gouda vind je kwalitatief hoge gastronomie met vele locaties die werken met producten uit de streek. Van BIB-Gourmands tot duurzame Green Key locaties, alles om het jou en je gasten naar de zin te maken! Ook overnachtingsadressen van landelijke B&B’s tot luxe hotels in diverse prijsstellingen in een puur Hollands landelijke omgeving.

Diverse arrangementen in combinatie met horeca en recreatieve locaties zijn mogelijk. Arrangementen worden op maat gemaakt afhankelijk van je wensen.

Meer informatie over deze locaties is te vinden op www.vindingouda.nl/Horeca

CENTRUM GOUDA
aanbod van meer dan 400 winkels

Gouda: stad voor shop-a-holics

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen, maar ook voor shop-a-holics is Gouda een leuke stad. In het historische stadscentrum zijn vele leuke winkels te vinden. Het aanbod is zeer divers en loopt van kleding tot elektronica en van siroopwafels tot huishoudelijke artikelen. In het compacte centrum van Gouda vind je meer dan 400 winkels in vele soorten, maten en smaken. De meeste winkels zijn zes dagen per week open en op donderdagavond is het koopavond.

WINKELCENTRUM BLOEMENDAAL

AGENDA winkelcentrum Bloemendaal

Aangenaam overdekt winkelen en boodschappen doen in Winkelcentrum Bloemendaal!

Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt u hier alles onder 1 dak!  Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. U parkeert uw auto altijd gratis.

Vrijdagavond is onze vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20:00 uur geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21.00 uur geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn.

De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

GOUDSE BINNENSTAD
Beste Binnenstad 2015-2017

Gouda heeft beste binnenstad van Nederland

Gouda is door het Platform Binnenstadsmanagement en haar partners uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie middelgrote steden. De jury prijst Gouda om haar dynamiek, wilskracht en samenwerking. Ook goede presentatie als Holland Classic (historie/kaas). De titel heeft een positieve uitstraling op de stad en sluit goed aan op de Stadsmarketing van Gouda, waarin de focus op de binnenstad ligt.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.