FILMHUIS GOUDA

Filmtitel volgt ...

U ziet in ons programma films tot maximaal twee filmweken vooruit. Van sommige voorstellingen is nog niet bekend welke film er zal draaien. Dat wordt dan de eerstvolgende maandag alsnog bepaald.
Net als bijna alle bioscopen en filmtheaters, maken ook wij elke maandag een programma voor de aanstaande filmweek (die van donderdag t/m woensdag loopt). Ook voor de daarop volgende filmweek kiezen we dan alvast een groot deel van de voorstellingen. Daardoor kunt u meestal tot wel twee weken vooruit kijken. Sommige plekken in het programma laten we echter open voor de nieuwe, nog onbekende films die later starten. In die gevallen ziet u op onze website een voorstelling zonder titel en in plaats daarvan de vermelding Filmtitel volgt ….

cast
xxx

duur
100 min.

  • maandag 27 september 2021, om: 14:30
  • dinsdag 28 september 2021, om: 14:30

Le meilleur reste à venir

Ontroerende Franse buddy-komedie over vriendschap en het leven, steunt op de enorme tegenstelling tussen twee vijftigers – toch beste maatjes sinds hun jeugd – en een groot misverstand. Goed voor een lach en een traan, mede dankzij de aanstekelijke chemie tussen hoofdrolspelers Patrick Bruel en Fabrice Luchini.
Botsende personages (die elkaar desalniettemin nodig hebben) en misverstanden zijn beproefde bouwstenen voor schrijvers van zowel komedies als drama's. Dat blijkt maar weer in deze komedie met een serieuze ondertoon, rond jeugdvrienden Arthur en César, die werkelijk niks gemeen lijken te hebben: de eerste een neurotische scheikundeleraar, betweterige zenuwpees en nog steeds het braafste jongetje van de klas – logisch dat z'n vrouw hem verlaten heeft. De ander de vrijgevochten, charismatische flierefluiter die alle regels aan zijn laars lapt – natuurlijk hoort settelen niet tot het vocabulaire van deze womanizer. Het 'vruchtbare' misverstand in deze vertelling bestaat eruit dat beiden ervan overtuigd raken dat de ander nog maar kort te leven heeft – hoogste tijd dus om ervoor zorg te dragen dat die alsnog het onderste uit de kan van het leven weet te halen, voordat het te laat is. Het levert een even tedere als grappige film op, vertolkt door twee ervaren oude rotten van de Franse komische cinema.

cast
Patrick Bruel, Fabrice Luchini

duur
118 min.

  • dinsdag 28 september 2021, om: 20:00
Volksuniversiteit Gouda
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.