FILMHUIS GOUDA

Un amour impossible

Een romantisch drama , naar de autobiografie van schrijfster Christine Angot, die de eerste veertig jaar van haar leven beschrijft. In de film is het haar dochter Chantal die haar vertolkt.
De mooie, bescheiden Rachel Steiner (Virginie Efira) woont met haar moeder en zus in een eenvoudige wijk van de Franse stad Chateauroux. Haar vader is vertrokken toen ze drie jaar oud was en ze heeft de reden hiervan nooit te horen gekregen. Ze werkt als typiste voor een verzekeringsbedrijf en de wekelijkse dansavond is een welkome afleiding in haar saaie bestaan. Maar dan verschijnt Philippe  Arnold (Niels Schneider)in haar leven: knap, charmant, hoog opgeleid en van goede komaf. Hij werkt als tolk/vertaler en is even in Chateauroux neergestreken. Hopeloos verliefd is Rachel wanneer Philippe aankondigt terug te moeten terugkeren naar Parijs. Rachel had al een huwelijksaanzoek verwacht en stemt toe de laatste nacht met hem door te brengen. Hij belooft te schrijven en doet dat ook, maar als ze aankondigt zwanger van hem te zijn, laat hij meteen weten dat er voor hem niets verandert. Hij zal nooit met haar trouwen. Met de hulp van haar moeder en zus voedt Rachel haar dochter Chantal (Jehnny Beth) alleen op. De jaren verstrijken en Rachel blijft hopen dat Philippe van gedachten verandert. Tot hij  tijdens één van zijn schaarse bezoekjes zijn huwelijk met een rijke Duitse opbiecht . Rachel  wijst  hem voorgoed de deur. Voor haar dochter blijft ze echter moeite doen om het vaderschap geregistreerd te krijgen en uiteindelijk stemt Philippe daarmee in - de gevolgen had Rachel helaas ook niet kunnen voorzien.

cast
Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth

duur
135 min.

  • dinsdag 26 februari 2019, om: 14:00
  • vrijdag 1 maart 2019, om: 15:30
  • dinsdag 5 maart 2019, om: 20:30

No date, no signature

De Iraanse arts Kaveh Nariman werkt in het ziekenhuis als forensisch patholoog. In het mortuarium treft hij een lichaam aan waarmee hij liever niet geconfronteerd had willen worden.
Wanneer de altruïstische Kaveh Nariman (Amir Aghaee) na zijn werk per ongeluk een gezin aanrijdt, springt hij meteen uit zijn auto om te controleren of er gewonden zijn. Hij is zelf dokter en dus controleert hij de slachtoffers meteen op fysieke klachten. Eén van hen is het achtjarige jongentje Amir. Op het oog lijkt er niets met hem aan de hand maar voor alle zekerheid adviseert Kaveh het gezin om langs het ziekenhuis te gaan, zodat ze alsnog grondig onderzocht kunnen worden. De vader van het gezin, Moosa (indrukwekkende rol van Navid Mohammadzadeh), zit hier echter niet op te wachten en rijdt in één keer door naar huis. Enkele dagen later blijkt dat Amir is overleden. Kaveh’s leven staat op zijn kop: is hij schuldig aan de dood van het jongetje? Of is de vader verantwoordelijk? Amir lijkt te zijn overleden door het eten van bedorven vlees, dat Moosa had gekocht. Kaveh wil dat laatste echter niet zo snel geloven. Terwijl Moosa en zijn gezin lijden, voert Kaveh zelf een autopsie uit… NO DATE, NO SIGNATURE is de tweede film van Iraanse regisseur Vahid Jalilvand (WEDNESDAY, MAY 9). Het is een absorberende karakter studie over schuldgevoel en een illustratie van hoe minuscule acties en foute beslissingen elkaar kunnen versterken, aldus de New York Times.

cast
 Amir Aghaee, Zakieh Behbahani, Saeed Dakh

duur
104 min.

  • zaterdag 23 februari 2019, om: 21:15
  • dinsdag 26 februari 2019, om: 20:30
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.