FILMHUIS GOUDA

The sisters brothers

Twee huurmoordenaars trekken door het wilde westen en laten een spoor van geweld achter. Het is echter niet alleen bloedvergieten in deze western. Integendeel: kameraadschap en broederliefde zorgen voor een gevoelige sfeer.
Het is rond 1850, in Amerika woedt de goudkoorts en veel mensen lijken bevangen door hebzucht. Zo ook de machtige oligarch the Commodore (Rutger Hauer), opdrachtgever van de huurmoordenaars Eli Sisters (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). De twee broers trekken van Oregon naar Californië, op zoek naar wetenschapper Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) die een methode heeft bedacht om goud te detecteren in water. Hoewel de gebroeders Sisters de reputatie hebben van genadeloze killers, zijn ze bepaald niet koelbloedig. De gevoelige Eli maakt zich druk om kleine dingen, zoals het gebruik van een tandenborstel en een toilet – zaken die hij voor het eerst onder ogen krijgt. De jongere Charlie daarentegen verdrinkt zijn onrust en twijfel in de alcohol, wat weer tot vele ruzies leidt. In een parallel verhaal zien we dat zij niet de enigen zijn die jacht maken op de wetenschapper: ook privé-detective Morris (Jake Gyllenhaal) is ingehuurd om in het bezit te komen van Warm’s vondst. Hij kiest voor een andere aanpak, maar als de wegen van Morris en de twee broers elkaar kruisen wordt het bloedstollend spannend. De gelauwerde Franse regisseur Jacques Audiard (UN PROPHÈTE, DE ROuiLLE ET D’OS) maakte van THE SISTERS BROTHERS een soort anti-western. Met succes, want op het filmfestival van Venetië won hij de prijs voor beste regie.

cast
John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal

duur
121 min.

  • dinsdag 18 december 2018, om: 20:30

A star is born

Lady Gaga is dé grote vondst in deze derde remake van de klassieker A STAR IS BORN.
Zij speelt de jonge opkomende countryster Ally, terwijl haar ontdekker Jack Maine (acteur en regisseur Bradley Cooper) juist ten onder gaat.Na de afterparty van een optreden vraagt countryzanger Jack Maine aan de taxichauffeur hem af te zetten bij een onbekende, wat obscure nachtclub. Het blijkt een travestietenclub te zijn waar op dat moment de jonge Ally, in het dagelijks leven serveerster, haar vertolking geeft van Edith Piaf's La vie en rose. Maine is meteen onder de indruk van haar stem en wil nader kennismaken.Als blijkt dat onder de make-up een mooie jonge vrouw schuilgaat die ook haar eigen liedjes schrijft wordt Maine niet alleen stapelverliefd maar nodigt haar uit voor een optreden van zijn band. Halverwege het concert stelt hij haar voor aan het publiek en de overrompelde Ally beleeft haar debuut buiten de nachtclub. Een ster is geboren! Voor Ally breken gelukkige tijden aan. Het succes lacht haar toe en Maine vraagt haar ten huwelijk. Jack, aan de alcohol en de drugs, voert echter een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan. Zijn roem is tanende en hij lijkt het tij niet te kunnen keren.Bradley Cooper’s keuze voor popdiva Lady Gaga (Stefani Germanotta) is briljant. Volgens filmrecensenten is haar vertolking van Ally Oscarwaardig.

cast
Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

duur
136 min.

  • dinsdag 18 december 2018, om: 14:00
  • maandag 24 december 2018, om: 20:00
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.