DE THEATERBAKKERHEIJ

Programma De Theaterbakkerheij

De Theaterbakkerheij is weer open en voor de komende weken staat er een afwisselend programma op de agenda. Met eigen producties, tributes en meer! Kijk voor meer informatie op www.theaterbakkerheij.nl/agenda

Tickets zijn te koop via: www.theaterbakkerheij.nl/tickets

DE GOUDSE SCHOUWBURG

AGENDA DE GOUDSE SCHOUWBURG

Muziekprogramma de Goudse Schouwburg

Zie voor het programma 2021-2022 op www.goudseschouwburg.nl

Donderdag 19 en vrijdag 20 mei

Muzikale komedie Volkstuincomplex in de Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen in de Goudse Schouwburg loopt nog tot en met 3 juli en er zijn nog tickets voor een aantal mooie voorstellingen. Zo kun je nog naar de musical Hij Gelooft in Mij, de show van Tineke Schouten en naar de muzikale komedie Volkstuincomplex.  

In laatstgenoemde kun je je verheugen op een reeks hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak. Want daar zorgen de beste komedie-acteurs van Nederland wel voor: Tina de Bruin (Kees & Co, Het geheime dagboek van Hendrik Groen) / Rian Gerritsen (De Luizenmoeder, Dokter Deen), Rop Verheijen (Familie Kruys, De Luizenmoeder), Ricky Koole (Hij Gelooft In Mij / Sonny Boy) en Daniel Cornelissen (Showponies, Sophie). Samen met het allerleukste muzikale duo van Nederland, Jan en Keez Groenteman, die garant staan voor de heerlijkste liedjes.

gs volkstuincomplex 19 en 20 mei 2022.jpg

In Volkstuin Complex blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Nieuwkomer Miranda, wiens leven compleet overhoop ligt, hoopt hier in alle rust een nieuw boek te schrijven. Een thriller. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die continu ongevraagd op haar tuinpad staan. Als ook haar moeder opduikt met heel veel goedbedoeld advies en er ook nog mysterieuze mannen in witte pakken rondlopen, is de rust helemaal ver te zoeken. Miranda raakt steeds verder verstrikt in hilarische intriges en bizarre taferelen.

Volkstuin Complex speelt op donderdag 19 mei en vrijdag 20 mei om 20u00 in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Tickets zijn nog te koop bij de balie aan de Boelekade of via www.goudseschouwburg.nl

JEUGDTHEATERHUIS
zaterdag 21 mei van 14 tot 17u00

Loop binnen en kom proeven bij Open Huis Jeugdtheaterhuis

Zaterdag 21 mei is het Open Huis van het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij. Loop binnen tussen 14u00 en 17u00 en laat je verrassen! Loop binnen en kom proeven hoe leuk het is in het Jeugdtheaterhuis.  

theater jeugdtheater open huis.jpg

Ontdek de leukste dingen van het Jeugdtheaterhuis. Of je nou altijd al hebt willen leren acteren, dansen of zingen; een grappig filmpje wil maken op onze filmzolder, of benieuwd bent naar onze te gekke theaterdocenten: wees welkom en ontdek de leukste dingen van het Jeugdtheaterhuis! Je kunt spelen, verkleden, maken, proeven en meer…

In de Theaterwereld vind je bovendien een bioscoopje, een theaterzaal en een inspiratielokaal vol boeken, typemachines en geheime hoekjes. En wat dacht je van de filmstudio op zolder? Kom en ga aan de slag!

Het wordt een toffe dag voor iedereen van 4 t/m 20 jaar. Behalve het JTH zijn er ook nog allerlei andere superleuke kunstactiviteiten in Cultuurhuis Garenspinnerij, dus er is genoeg te doen!

Je kunt binnenlopen tussen 14u00 en 17u00. Je vindt Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34 in Gouda. Toegang is gratis; kom proeven bij de club!

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 13 mei Concordia’s pubquiz online
21u00 Vrijdag 13 mei om 21u00 is er weer een Pubquiz in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 20 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! De Pubquiz begint vrijdag 13 mei om 21.00 uur. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

do. 12 mei Two of Us: Lennon & McCartney Acoustic
20u15 
Donderdag 12 mei om 20.15 uur treedt Two of Us op in Theater Concordia Haastrecht. Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’ moesten Jop en Dennis niet lang nadenken over de logische vervolgstap hierop. Ze zijn beiden opgegroeid met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon & Paul McCartney. In een intieme setting wordt u meegenomen op een nostalgische reis langs het beroemde Strawberry fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk Across the Universe. De sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen, geven een nieuwe kijk op de tijdsbepalende songs. Hun talent en bijzondere relatie hebben een ongekende impact hebben gehad op een hele generatie. Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker & Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden. Two of Us is op donderdag 12 mei om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à € 22,50 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

za. 14 mei Absolutely Floyd: Pink Floyd spektakel
20u15 One World Tour 22/23 A Momentary Lapse of Reason (and more)

Zaterdag 14 mei om 20.15 uur treedt Absolutely Floyd op in Theater Concordia Haastrecht. Eén van Nederlands beste tributebands komt weer naar Haastrecht. Op 14 mei 2022 treedt Absolutely Floyd op in Haastrecht. De maar liefst tienkoppige band neemt ons weer mee naar de indrukwekkende wereld van de wereldberoemde Britse rockband Pink Floyd. Absolutely Floyd brengt in deze ‘trip down memory lane’ een voorstelling waaruit de diepgewortelde liefde voor de muziek van Pink Floyd spreekt. De combinatie van muziek, een prachtige lichtshow en veelal zelfgemaakte videoprojecties, maken het concert van Absolutely Floyd tot een waar genot om naar te luisteren en te kijken. De band speelt ditmaal het gehele album ‘A Momentary Lapse Of Reason’. Daarnaast zullen natuurlijk andere nummers, en vooral de grote hits, niet ontbreken. Absolutely Floyd is op zaterdag 14 mei om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à € 25 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zo. 15 mei Live op Zondag: The Rocking Players
15u00 
Zondag 15 mei om 15.00 uur treden The Rocking Players op in Theater Concordia in Haastrecht. Live! Op zondag inmiddels een begrip onder muziekliefhebbers in de regio ditmaal met de The Rocking Players! Het repertoire van The Rocking Players bestrijkt zo’n 60 jaar: van de swingende jaren ’50 tot nu. Liefhebbers van Rock ’n Roll, Country, Pop, Disco, Soul, Funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog veel meer komen aan hun trekken. De band verzorgt een afwisselende muzikale middag voor een breed publiek. Kom heerlijk dansen of gewoon ontspannen luisteren in Theater Concordia. Natuurlijk met een drankje en een versnapering! The Rocking Players hebben een ruime ervaring in de muziek. Zij treden regelmatig op bij diverse gelegenheden. Denk hierbij aan Indische feesten, pasar malams, recepties, bruiloften, bedrijfsfeesten, kroegen/cafés, boottochten, beurzen etc. cetera. Zij treden ook jaarlijks op bij hotel Indalo in Spanje, Santa Susana. The Rocking Players zijn op zondag 15 mei om 15.00 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten (à € 10) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

do. 19 mei Filmavond: Riders of Justice
20u15 
Donderdag 19 mei is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘Riders of Justice’. Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot wraakengelen en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…Deze eigenzinnige Deense tragikomedie van regisseur Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples) bevat een glansrol van topacteur Mads Mikkelsen (Druk, Jagten). Concordia Filmavond begint donderdag 19 mei om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 9) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.