FILMHUIS GOUDA

Druk

Warm, levenslustig drama over vier uitgebluste docenten (o.a. Mads Mikkelsen) die zich laten inspireren door een theorie dat de mens ‘van nature’ pas goed functioneert met continu ½ promille alcohol in het bloed. Naast de Oscar voor beste buitenlandse film ook heel wat controverse – wordt hier alcoholgebruik gepromoot, om te lachen?! Of toch niet? Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) gaat serieuze zaken echter niet uit de weg.
------Trouw â??â??â??â??“Met DRUK voegt regisseur Thomas Vinterberg een van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre.” ------The Guardian â??â??â??â??â??“The performance of a lifetime from Mads Mikkelsen.” – “Mikkelsen blinkt uit in Thomas Vinterbergs diepzinnige en toch speelse midlifecrisis-vertelling over vier middelbare schoolleraren op zoek naar meer pit in hun leven.” ------NRC â??â??â??â??“Regisseur Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor.”

cast
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

duur
116 min.

  • zondag 26 september 2021, om: 15:00
  • woensdag 29 september 2021, om: 14:30

Mitra

Pakkend, thriller-achtig drama van de Nederlands-Iraanse Kaweh Modiri, is een mix van feit en fictie waarin zijn moeder binnendringt in het leven van de mogelijke verraadster van haar dochter, 37 jaar later. Een verhaal over vrijheid, trauma en wrok, verspreid over verschillende generaties, van het Iran ten tijde van de turbulente revolutie tot in hedendaags Europa. Kan je ooit het verleden achter je laten?
------Volkskrant â??â??â??“Mitra is een gewichtig drama, slim in het jasje van een thriller gestoken.” ------Trouw â??â??â??“Je ziet dat Naleh na al die jaren nog steeds wordt verteerd door woede en verdriet. Hoe ver zal ze gaan?”------NRC â??â??â??“De film van Kaweh Modiri toont treffend hoe onwetend we soms zijn over de geschiedenis die nieuwe Nederlanders meedragen.”------VPRO Cinema â??â??â??“Stemmig drama over schuld, wraak en vergeving.”

cast
Sallie Harmsen, Jasmin Tabatabai, Mohsen Namjoo, Shabnam Toloue

duur
107 min.

  • woensdag 29 september 2021, om: 20:00

The Father

Twee topacteurs in een aangrijpend dementie-portret ‘in een appartement’, waarin de ziekte met de werkelijkheid en psyche van weduwnaar Anthony aan de haal gaat. De kijker wordt daarin meegezogen, mede dankzij Anthony Hopkins’ vertolking vol onzekerheid, drift en broosheid, die hem zijn tweede Oscar opleverde.
De intelligente bewerking van regisseur Zeller's eigen stuk Le Père werd eveneens met die prijs beloond. En dat had best ook gemogen voor Olivia Colman's magnifieke, gelaagde spel als favoriete dochter aan het eind van haar latijn. ------The Guardian â??â??â??â??â??“Anthony Hopkins superb in unbearably heartbreaking film”------De Volkskrant â??â??â??â??â??“Ster van The Father is Anthony Hopkins, die zijn fenomenale rol terecht bekroond zag met een Oscar op 83-jarige leeftijd.”------AD â??â??â??â??â??“Alzheimerdrama met Anthony Hopkins gaat door merg en been.”

cast
Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell

duur
97 min.

  • woensdag 29 september 2021, om: 11:00
Volksuniversiteit Gouda
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.