DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

   Brian Damage vierkant

Brain Damage | TBH productie

Categorie: Theaterbakkerheij productie

Datum: Vrijdag 29 & Zaterdag 30 september

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €18,50 (+€1,50 servicekosten)


Stichting De Theaterbakkerheij presenteert hun nieuwe theaterproductie ‘Brain Damage’. Een theatervoorstelling waarin 11 acteurs en actrices je meenemen in het hoofd van een jonge vrouw. Haar emoties zijn personages die met haar mee reizen, haar meeslepen door diepe dalen en hoogtepunten, soms boos maken en soms verliefd laten voelen. We kijken mee met haar leven en zien haar van klein kind opgroeien tot jonge vrouw. Op een dag ontmoet ze een jongen, die haar leven verandert. Er vindt een moord plaats op een plein in het dorp. We gaan op zoek naar de dader en de waarheid…..

Een voorstelling waar zoals in ieders hoofd van alles mogelijk is. Soms is de verhaallijn absurd, soms komisch, soms ontroerend, soms hallucineren en verwarrend. Soms is er een dansje, soms een liedje, soms een verhoor…

Brain Damage is slechts twee keer te zien op vrijdag 29 & zaterdag 30 september. Mis het niet!


Claudia van den Berg speelt ‘Sanne’ & ‘Angst’ 

Claudia is 28 jaar oud en speelt de rol van Sanne en de angstige gedachten van Elise. De voorstelling Brain Damage zou Claudia beschrijven als een verrassend en snel stuk met veel humor, waarbij de verschillende personages met hun emoties letterlijk het hoofd van Elise tot leven brengen. Op het toneel vallen de puzzelstukjes van het verhaal in elkaar, net als in het hoofd van de kijker. Op de vraag waarin zij lijkt op haar personage, geeft Claudia aan dat zij in het echte leven ook alles honderd keer kan overdenken en soms lekker kan piekeren. Liefde volgens Claudia haar personage is: Angst voor het onbekende, angst om hem te verliezen, angst voor de toekomst… ja angstaanjagend, liefde.


David Knegjens speelt ‘Tim’
David is 21 jaar en speelt de rol van Tim. Hij speelt de jongen waar Elise al van jongs af aan verliefd op is. De voorstelling Brain Damage zou David omschrijven als een (te) gekke voorstelling die alle kanten opgaat. Het is grappig, spannend, emotioneel én erg herkenbaar. Op de vraag waarin David op zijn personage lijkt, zegt hij dat Tim een herkenbaar personage is, ondanks sommige trekjes die hij kan hebben. Hij beschrijft Tim als een geduldige jongen, maar als zijn geduld eenmaal op is, is het ook echt op. Liefde volgens David’s personage is: tegenstrijdig.Suzan van Delft speelt Ratio
Suzan is 43 jaar oud en speelt de rol van Ratio. Met haar bruine ogen aanschouwt zij in haar rol alles en iedereen vanachter haar bril met de nodige analyse en voorzichtigheid. Ratio overdenkt alles en weegt de voors en tegens tegen elkaar af. Geen beslissing wordt ondoordacht genomen. Haar rol staat in werkelijkheid, naar eigen zeggen, niet eens zo heel ver bij Suzan vandaan, daar zij in het dagelijks leven iemand is die graag dingen analyseert en precies wil weten hoe het zit.


Suzanne Rietveld speelt ‘Woede’

Suzanne is 29 jaar oud en speelt de rol van haat en woede met veel passie en energie. “Ik ben één van de vele emoties die het leven van Elise beïnvloeden.” Waar zij zelf bekend staat om haar grote lach zal je deze als publiek pas na afloop van de voorstelling kunnen bewonderen. In haar rol valt er weinig te lachen. De woede is best wel duidelijk aanwezig in het hoofd van Elise. Ze zegt wat ze denkt. Daarin lijkt Suzanne naar eigen zeggen wel op haar rol. “Maar gelukkig ben ik niet zo haatdragend als mijn rol.. Liefde is (volgens mijn personage)….? Niet te vertrouwen.”


Johan Twigt speelt ‘Lust’Johan is 38 jaar en speelt de uitdagende wellustige gedachten van Elise. Lust is een complexe maar opwindende achtbaan van intense gevoelens en handelingen van vooral lichamelijke aard. Lust is van belang voor de voortplanting, voor bevestiging van relaties tussen personen, voor een lekker en fijn en verzadigd gevoel gericht op het beleven van genot.

“Ik kan me ook over veel dingen opwinden, ik ben wellustig en passievol en dat heeft een dun lijntje vind ik” aldus Johan die raakvlakken ziet met zijn personage. “De andere vlakken? Tsja… stille wateren hebben diepe gronden….”

De voorstelling Brain Damage omschrijft Johan als “OPWINDEND, UITDAGEND, onnavolgbaar, snel, voor de hand liggend.. of toch niet?”


Imara van Zantwijk speelt ‘Elise’Imara is 32 jaar en speelt de rol van Elise. Elise is een jonge vrouw die tot over haar oren verliefd is op Tim en daarbij zichzelf een beetje verliest en veel heftige emoties ervaart.

Op de vraag waarin Imara zich herkent in Elise geeft zij aan dat zij net als Elise over veel dingen na denkt en soms gesprekken in haar hoofd kan voeren, al is dit veel minder extreem dan bij Elise.

Brain Damage omschrijft Imara als een bijzonder, uitdagend, grappig, emotioneel en soms verwarrend stuk waarbij de kijker wordt meegenomen in het hoofd van een jonge vrouw.

Liefde volgens Elise is…… TIM 


Kirsty Correljé speelt ‘Liefde’Kirsty is 29 jaar oud en speelt de rol van Linda, vriendin van Elise en de liefdes gedachten van Elise. Zij laat hierin onder andere de prille liefde van Elise voor Tim zien, maar ook de liefde die doorslaat in obsessie.

De voorstelling Brain Damage zou Kirsty omschrijven als een verhaal over een meisje dat het allemaal even niet meer helder in haar hoofd heeft. De dingen waar ze tegen aanloopt zijn herkenbaar voor mensen, maar Elise reageert hier wellicht een tikkie overdreven op. In de voorstelling krijgen de toeschouwers volgens Kirsty een kijkje in het hoofd van Elise en zullen zij zoeken naar antwoorden, maar er ook achter komen dat deze voorstelling niet voor niets ‘Brain Damage’ heet. Het is een voorstelling vol emotie, humor en verwarring.

Op de vraag waarin Kirsty lijkt op haar personage geeft ze aan dat ze net als de liefde altijd geweld probeert te voorkomen en problemen op een respectvolle en liefdevolle manier probeert op te lossen. Ze houdt, net als de liefde, absoluut niet van ruzie. Liefde volgens het personage dat Kirsty speelt is: Het allermooiste dat er is, duh-uh!


Frank Waroux speelt ‘Rechercheur’Frank is met een respectabele leeftijd van 59 de Senior in onze groep en is met zijn grappen en grollen een vrolijke noot. Hoe anders is zijn rol van serieuze Agent in ons verhaal.

Frank omschrijft de voorstelling Brain Damage als ‘Heel erg Vreemd’ en beschrijft zijn rol in het geheel als die van een voorbijganger. Als oom Agent heeft hij een rol waarin hij streng moet optreden, een eigenschap waarin Frank zich op persoonlijk vlak wel herkent.


Suzanne Glasbergen speelt ‘Verdriet’ & ‘Vreugde’Suzanne is 39 en vertolkt de rol van Esther die als vriendin van Elise de emoties van Vreugde én Verdriet vertolkt. Gedurende het verhaal zorgt de houding van Tim ervoor dat de emoties van Esther omslaan in Verdriet. Wat Esther zelf overigens een te verwachten loop van zaken vindt.

De voorstelling Brain Damage wordt door Suzanne omschreven als de processen die zich afspelen in een meisjeshoofd die voor het eerst romantische liefde ervaart. Alle emoties spelen mee en vechten om gehoord te worden wat uiteindelijk tot weinig goeds leidt. Vooral het tempo in deze voorstelling maakt de voorstelling volgens Suzanne spannend en lekker om naar te kijken. De nuchterheid in de rol van Esther is erg herkenbaar voor Suzanne, het schommelen tussen vreugde en verdriet in haar personage staat verder van haar af maar dit is een leuke en spannende uitdaging.

 

Tickets bestellen

 

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

 

VRIJDAG 29 SEPTEMBER STORY OF THE BOYBANDS - Charly Luske e.a.
20u00 Grote zaal Charly Luske is terug met een waanzinnige tribute show vol monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5 en meer!

VRIJDAG 29 SEPTEMBER TEUN VAN DEN ELZEN - Meer kan ik er niet over zeggen
20u30 Kleine zaal Een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret! Zijn debuutvoorstelling (???? Volkskrant) gaat over seks en politiek. Vooral politiek. Want het vertrouwen in de overheid is historisch laag. Hij heeft eigenlijk maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten??????

ZONDAG 1 OKTOBER Popronde Gouda
15u00 Kleine zaal Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt op zondag 1 oktober weer neer in Gouda. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties - kerkjes, platenzaken, galeries, caféetjes, podia, etc. - in het centrum van de stad en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts.

DINSDAG 3 OKTOBER HOLLAND BAROQUE - Bach inspiriert
20u00 Grote zaal Dat Holland Baroque één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland is, bewezen ze tijdens het unieke concert ‘Love is Crazy’ dat zij samen met Sven Ratzke afgelopen seizoen gaven. Na afloop was het publiek het unaniem eens: dit orkest moet terug komen.

DONDERDAG 5 OKTOBER KARIN BLOEMEN & OLD SCHOOL BAND - Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin!
20u00 Grote zaal In deze nieuwe voorstelling gaat Karin Bloemen opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt.

VRIJDAG 6 OKTOBER TANGARINE - Running in the family
20u30 Kleine zaal Tweelingbroers Arnout en Sander zingen zoals alleen een eeneiige tweeling dat kan. Met dit theaterconcert spelen ze de mooiste liedjes van familieleden uit de popgeschiedenis: van The Kinks tot Bee Gees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met hun eigen, beste werk.

ZATERDAG 7 OKTOBER BETTINA HOLWERDA EN RENÉE VAN WEGBERG. - #Perfect
20u00 Grote zaal Een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

ZONDAG 8 OKTOBER DOE EENS LIEF (2+) - Maas Theater & Dans
11u00 Kleine zaal De kunst van het lief doen. Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen. Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Met een interactief na-programma!

WOENSDAG 11 OKTOBER GEMMA - Fabian Claes Jansen & Lavalu
20u30 Kleine zaal Op Nationale Coming Outdag presenteren wij deze urgente muzikale solovoorstelling Gemma. Met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie, een bijzonder decor van Dymph de Gooijer en een nieuwe compositie voor piano en althoorn van en live gespeeld door componiste LAVALU.

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen.

In de maand september heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld de volgende activiteiten op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

HET EVERTSHUIS
maand agenda

AGENDA HET EVERTSHUIS

KAARTEN
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via www.evertshuis.nl of bij de theaterkassa van  het Evertshuis in Bodegraven. Telefoon: 0172-618484.

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Agenda Concordia

 

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

PLEINFEEST 2023 - THE TRIBUTE LEGENDS- LIVE IN CONCERT

BESTEL KAARTEN

Evenement
€ 34,50

Het concert vindt buiten plaats op het Concordiaplein. De grote zaal van Theater Concordia is tijdens het feest open.
Na afloop van het concert is er daar ook een zinderende afterparty. Lees hieronder meer over de geweldig bands die jou en je gezelschap een topavond gaan bezorgen.

Diva Turner A Tribute to Tina Turner.
Zangeres Mariska Lunes wist op jonge leeftijd al dat ze zangeres wilde worden. Als een echte entertainer kreeg ze dan ook iedereen aan het dansen en stond al snel bekend als veelbelovend zangeres en “de Haagse Tina Turner”! De Tina Turner tributeband Diva Turner is een volledige showband compleet met, toetsenist, saxofonist, gitarist, drummer, twee achtergrond zangeressen en saxofonist voor de ultieme Tina Turner beleving! De grootste hits zitten uiteraard in deze show zoals Proud Mary, Nutbush City Limits, What’s Love Got To Do With It, Private Dancer en nog veel meer.

Starman – The Dutch David Bowie Tribute  
David Bowie (of David Robert Jones) wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke popmuzikanten van de 20e eeuw. Door zowel critici als musici wordt Bowie geprezen vanwege zijn vernieuwende werk. David Bowie wordt bovendien beschouwd als een van ’s werelds best verkopende muziekartiesten. M
Met wereldwijde hits als Space Oddity, Changes, Life on Mars, Ziggy Stardust, Let’s Dance en Heroes kunnen we zeggen dat David Bowie de meeste, zo niet alle kanten en dimensies van popmuziek heeft verkend. Starman – The Dutch David Bowie Tribute is een negen-koppige Nederlandse David Bowie tribute band, opgericht in 2019.

Met frontman Rias Baarda (oa bekend van “Het Bowie Concert 2022 in Martiniplaza, AFAS, Mainstage Brabanthallen en Ahoy) waren zij al te zien op onder andere de podia van Paaspop, de Gentse Feesten en natuurlijk in april 2023 in de Ziggodome als 1 van de winnaars van het tweede seizoen van the Tribute, the Battle Of The Bands Frontman Rias Baarda komt qua stem, looks en verschijning griezelig dichtbij de oude meester.
Een must-see voor zowel de verstokte Bowiefan als voor hen die nog niet zo bekend zijn met zijn repertoire! De reacties van het aanwezige publiek waren overweldigend: “Nog nooit eerder klonk een Bowie tribute zo sexy en sprankelend!”

The Chicago Funk – A tribute to the legendary Earth Wind en Fire band
“Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan” dat is het uitganspunt van deze Tribute band. The Chicago Funk (Earth, Wind & Fire Tribute)® deed mee in het SBS6 tv programma “ The Tribute – Battle of the Bands en scoorde een 2de plaatst in dit programma en daarmee een plaats tijdens de Ziggodome concerten in april 2023.

Earth Wind and Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen werden gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en David Goncalves.
De rasmuzikanten van deze band met ieder hun eigen feeling, verhaal en de voorliefde voor Earth Wind and Fire zijn samengebracht door StagePro productions en Amerikaanse Creative Director David A Tobin. De authentieke Earth, Wind & Fire sound was prioriteit nummer 1!
Kleding, danspasjes, highlights in de muziek alles moet kloppen en hoe meer het creatieve team hier mee bezig was, hoe gedrevener de muzikanten werden om deze Tribute act tot in de perfectie en met de juiste groove neer te zetten.

De band bestaat uit:

  • Drummer: Danjil Tuhumena
  • Bass Gitaar en muzikaal leider Henry Sopacua
  • Gitaar: Jeff Sopacua
  • Gitaar: Dominick Amatsahip
  • Keys: Werner van Gool
  • Sax"Danielle Gombert
  • Trompet: Giancarlo Morbeck
  • Trombone: Mike Hoomoedt
  • en last but not least Mister Percussion Dwight Muskita.

Trek je 70’s en 80’s outfit uit de kast en laat je meenemen op deze muzikale Tribute sensatie naar “The Land of Fantasy, Boogie Wonderland, In the Stone, After the Love has Gone en wereldhit September”

vr. 13 okt. Concordia’s pubquiz online
21u00
 Er staat weer een Pubquiz op het programma in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 33 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! Trek je december/kerst/kerstvakantieoutfit aan (van foute kersttrui of kerst-onesie tot smoking of glamourous galajurk). Er is een passende prijs voor het leukst/mooist verklede team! De Pubquiz begint om 20u30. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.