DE GOUDSE SCHOUWBURG

De Goudse Schouwburg kiest voor flexibel kaartverkoopsysteem

Nederland komt geleidelijk uit de lockdown en daarom is bij De Goudse Schouwburg de kaartverkoop gestart voor het nieuwe theaterseizoen! Het is nog wel afwachten hoe het er vanaf september uitziet: zijn er nog 1,5 meter maatregelen van kracht, of mogen de artiesten weer een volle bak begroeten? De Goudse Schouwburg kiest dit jaar daarom voor een flexibel kaartverkoopsysteem.

In eerste instantie wordt er op 1,5 meter capaciteit verkocht en zodra er groen licht komt vanuit de overheid wordt er opgeschaald en komen er extra tickets beschikbaar. Dit jaar kan iedereen direct kaarten reserveren via de website of telefonisch. Er zal geen loting zijn. Kaarten worden ongeplaceerd verkocht en zodra definitief bekend is of bij een voorstelling wel/geen 1,5 meter maatregelen gelden, wijst de schouwburg zitplaatsen toe. De beste plaatsen gaan naar de mensen die het eerst geboekt hebben.

Het afgelopen jaar is er veel verplaatst en geannuleerd in de theaterwereld. Dankzij het flexibele verkoopsysteem wordt dit risico tot een minimum beperkt.

Het programma
De Goudse Schouwburg doet nog niet alle voorstellingen van theaterseizoen 2021-2022 in de verkoop, maar wel het programma t/m december en een aantal grote namen die begin volgend jaar te zien zijn. Hoewel er veel voorstellingen zijn doorgeplaatst uit het afgelopen seizoen, is het programma divers als vanouds. Met bekende cabaretiers zoals Roué Verveer, Sanne Wallis de Vries, Dolf Jansen en Sjaak Bral. Met een aantal meerdaagse producties, waaronder Titanic de musical en Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van de Theateralliantie. En er staat met Liften 2 ook een landelijke première op het programma!

Alle voorstellingen die in de verkoop gaan, staan gepubliceerd op www.goudseschouwburg.nl

JEUGDTHEATERHUIS

Kom de nieuwe Theaterwereld nu gratis ‘uitproberen’

Het geheel vernieuwde Jeugdtheaterhuis is begin oktober feestelijk geopend door Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan nu (bijna) elke dag terecht in het JTH in Cultuurhuis Garenspinnerij. En: alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om de nieuwe Theaterwereld eens gratis te komen ‘uitproberen’!

Waar het Jeugdtheaterhuis ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren naar hartenlust aan de slag kunnen met alles wat theater te bieden heeft. De officiële opening voor genodigden op vrijdag 1 oktober was een groot feest. Zevenbergen en Van Vugt ontkurkten de champagneflessen en knipten gezamenlijk het grote lint door.

Daarna werden alle bezoekers in groepen rondgeleid door de nieuwe ruimtes, zoals het inspiratielokaal met Bregje Boonstraboekenkast, maar ook het theatertje, bioscoopje en de filmstudio op zolder. Docenten en oudleerlingen van het JTH voerden de voorstelling Droom van een Midzomernacht uit, en als knallende afsluiter speelde één van de productiegroepen De Rotsachtige Enge Show.

Zaterdag en zondag waren de eerste dagen dat het nieuwe Jeugdtheaterhuis ‘echt’ in gebruik was. Het startsein werd zaterdagmiddag gegeven door Kinderburgemeester van Gouda Junia, met een prachtige speech. Het hele weekend konden kinderen en jongeren meedoen aan workshops toneel, musical, filosoferen & toneelschrijven, dansen en filmpjes maken.

Cadeau: toegangskaartje voor Theaterwereld
Wil jij ook het nieuwe Jeugdtheaterhuis bezoeken? Kom langs! Alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om het nieuwe Jeugdtheaterhuis gratis te komen uitproberen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar en jongeren van 12 t/m 20 jaar (vanaf de brugklas) kunnen een kaartje voor een middag (of avond) toegang tot de nieuwe Theaterwereld reserveren met de kortingscode JTHFEEST via www.jeugdtheaterhuisgouda.nl

Wees er snel bij, want de code is geldig tot 16 oktober!

Foto's: Jeugdtheaterhuis Zuid Holland

Iedere avond het laatste nieuws in je mail? Meld je hier aan

GOUDA
za. 23 oktober, middag en avond

Stamppot bij Festivla

Maak kennis met muziek en elkaar: op zaterdag 23 oktober kun je voor maar vijf euro naar verschillende optredens in Cultuurhuis Garenspinnerij en So What! Dit onder de noemer Stamppot.

Deze activiteit maakt deel uit van Festivla, een uniek cultureel evenement. Het bestaat uit een aantal onderdelen. In mei 2021 was Lettersoep; hierbij zijn gedichten geschreven rond het thema ‘mijn lievelingsplek in Gouda’. Deze gedichten fungeerden als inspiratie voor Hangop op 19 juni 2021. Op die dag openden ateliers in Gouda hun deuren om alle Gouwenaars kennis te laten maken met beeldende kunst én met elkaar. Op 23 oktober 2021 volgt Stamppot.

Stamppot
Stamppot vindt 's middags en 's avonds plaats op twee locaties: bij poppodium So What! en bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Er zijn optredens door Daniel Cane, Real Sounds, Potman Jr. en Mulder & Sons.

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran, dat is het handelsmerk van Daniel Cane. De singer/songwriter speelde al in het voorprogramma van onder meer Golden Earring, Danny Vera en Bløf en is al meermaals te horen geweest op landelijke radiozenders.

Potman Jr. kenmerkt zich door een aangename mix van traditionele singer/songwriter, americana, en, zoals ze het zelf noemen, folk noir. Met invloeden van Bruce Springsteen, Tom Waits en Johhny Cash.

Van eigen Goudse bodem komt Real Sounds, een coverband die muziek speelt in uiteenlopende stijlen, variërend van easy-listening en jazz tot soul en funk. Deze vierkoppige formatie brengt een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils.

De muziek van Mulder & Sons kun je het beste omschrijven als een mix van folkpop, chanson, balkan en een beetje opera. Jaap Mulder is gepokt en gemazeld in het Nederlandse theatercircuit. Hij weet als geen ander muziek te maken in de oorspronkelijke functie ervan: verhalen vertellen. Muziek als vertolker van menselijke emoties, het brengen van troost en vreugde. David is de slagwerker en Ruben de pianist. Veel composities zijn geschreven door Ruben, gearrangeerd door Jaap.

Meer informatie en tickets
Wil je ook komen op 23 oktober? Kijk dan op www.festivla.org/stamppot voor meer informatie en het bestellen van tickets. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar:       Middag- of avondprogramma (twee optredens): € 5,-; Passe-partout (vier optredens): € 10,- en Passe-partout (vier optredens + stamppotmaaltijd): € 15,-

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

CULTUURHUYS DE KROON

Agenda Cultuurhuys De Kroon

Boordevol theaterprogramma in De Kroon Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film.

Zie https://www.cultuurhuysdekroon.nl/agenda/agenda-seizoen-21-22

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.