GOUDA BLOEMENDAAL
avontuurlijke plek waar je kunt ravotten

Natuurspeelplaats Noorderhout

De natuurspeelplaats Noorderhout is een avontuurlijke plek waar kinderen kunnen rondrennen, ravotten en spelen in een natuurlijke omgeving. De combinatie van speeltoestellen en natuur levert een bijzondere speelplaats op.

MONKEY TOWN KINDERSPEELPARADIJS

Ravotten in apenland

Een doolhof met veel obstakels, een leesmuur en verder veel klim-, spring- en glijmateriaal.

Indoor Kinderspeelparadijs Monkey Town is gehuisvest binnen Sportcity in het Groenhovenpark 1. Met de Auto? Volg de borden Sportcity.  

Monkey Town is de hele week geopend van 10-19u00. Locatie: Groenhovenpark 1, 2803 PH Gouda. Telefoon: 06-43128962.

 

Kinderboerderij Goudse Hofsteden
met veel dieren, speeltuin en kantine

Kinderboerderij Goudse Hofsteden

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is een unieke plek in Gouda, waar kinderen en volwassenen in contact kunnen komen met allerlei boerderijdieren. Daarnaast houdt de kinderboerderij veel leuke en leerzame activiteiten. Het is al met al een groene ontmoetingsplek voor inwoners uit Gouda en omgeving. Jaarlijks wordt de kinderboerderij 100.000 keer bezocht!

Op de kinderboerderij zijn de volgende voorzieningen: kantine met verkoop koffie/ thee, ijs en eenvoudige snacks, speeltuin, natuurspeelstrook en waterspeelplek, weerstation, moestuin en educatieve borders, bijen- en vlindertuin en natuurlijk vele verschillende diersoorten.

KRIMPENERWAARD

Speelpolder in de Krimpenerwaard

Het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard opende oktober 2012 de eerste speelpolder in recreatiegebied Krimpenerhout. Inmiddels zijn er vier in de Krimpenerwaard. En wel in Stolwijk, Bergambacht en Ouderkerk aan de IJssel.

Speelpolders zijn natuurspeelplekken voor kinderen van ongeveer 4-12 jaar in de polder waar ze vrij kunnen spelen en waar er altijd wat te beleven is. Je kunt er slootje springen, vlotten en hutten bouwen, klauteren over boomstammen, beestjes bestuderen, in modder roeren, vissen en nog veel meer. Ouders en grootouders kunnen er lekker bij gaan zitten of meespelen met de kinderen.

Meer informatie op www.speelpolders.nl. en kom vooral lekker buiten spelen in de natuur bij de speelpolder!

DIERENWEIDE GOVERWELLE

Dierenweide Goverwelle

Kinderboerderij aan Dethpad 1, Gouda-Goverwelle. Met dieren, een speeltuin en informatie- en expositieruimte.

Openingstijden: dinsdag 09u30-11u30, woensdag 14u00-16u00, donderdag 13u30-14u30, zaterdag 14u00-16u00, zondag 14u00-16u00.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.