FILMHUIS GOUDA

Filmhuis Gouda gaat na metamorfose weer open

Na twee maanden hard werken, presenteert Filmhuis Gouda een ieder zaterdag 18 en zondag 19 juli graag en met trots een fris en vernieuwd Filmhuis. De week daarna start Filmhuis Gouda weer met filmvoorstellingen – in een geheel nieuw jasje!

De metamorfose van de filmzaal is afgerond, het nieuwe filmdoek is gemonteerd en de rest van het pand is ook flink op de schop genomen. Hoogste tijd om weer open te gaan. "Je bezoek aan het Filmhuis wordt hierdoor anders dan voorheen, ook als gevolg van enkele ‘anderhalvemeter-regels’. Het zal even wennen zijn, maar het wordt zeker ook genieten van de dingen die leuker worden, waaronder het filmkijken zelf", zo vertelt Marjoleine van Duin, directeur van het Filmhuis Gouda.

Komend weekend (18 en 19 juli) kun je het bij een van de preview-voorstellingen alvast in het klein komen ontdekken. "Zo'n mini-filmhuisbezoek duurt een half uurtje, inclusief een gratis kop koffie of thee met een brownie van Brownies & Downies, een introductiepraatje en een blokje met filmtrailers om alvast warm te lopen."

Let op: je hebt er een ‘kaartje’ voor nodig (à €0) en daarbij moet je je het volgende realiseren:

Kaartje 'thuis' al regelen
Je kunt het Filmhuis voortaan alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen kassa meer! Ook reserveren is niet meer mogelijk. Kopen kan of online op de website, of (binnenkort) aan de balie van het nieuwe cadeau-winkeltje Jantje zag eens pruimen hangen aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Openingstijd en ontvangst
Je wordt voortaan beneden ontvangen bij de entree, waar ook je kaartje wordt gecontroleerd. Nieuw is ook dat de deur van het Filmhuis niet eerder open gaat dan 15 minuten voor aanvang van de film. Bovendien is voortaan na de filmstart echt geen toegang meer mogelijk. Allebei hebben te maken met de regels voor de bioscoopbranche. Meer dan vroeger is hierdoor je bezoek goed plannen van belang.

Geen losse stoelen, maar setjes van twee
In de filmzaal tref je nu vijftien ruim uit elkaar geplaatste plekken aan, met telkens twee stoelen en een klein tafeltje ernaast. Je koopt voortaan altijd zo'n ‘stoel-duo’ in plaats van losse stoelen, zoals voorheen. Dit kan zowel voor één als voor twee personen. Je zit dus nooit naast een vreemde, hoogstens naast een lege stoel.

Wanneer je op onze site een kaartje koopt, zie je nu een wat leeg aanvoelende zaal-plattegrond afgebeeld, waarbij je uit vijftien plekken kunt kiezen. Elk blokje betreft echter een set van twee stoelen, dertig in totaal.

Voor de goede orde: als je met z'n tweeën naar de film wil komen, koop je samen in één transactie een stoel-duo (en verrekent dat evt. met elkaar). Je kunt niet apart van elkaar, in twee losse transacties, elk een stoel van zo'n stoel-duo kopen. Kom je met meer dan twee personen, dan kom je niet allemaal naast elkaar te zitten, maar verspreid over meer stoel-duo's. Het hoeft niet, maar je maakt het Filmhuis natuurlijk vooral blij door met een even aantal personen een film te bezoeken.

Vanaf volgende week kun je weer volop genieten van nieuwe films. Als je je niet hebt afgemeld voor de nieuwsbrief, dan ontvang je maandagavond van het Filmhuis het nieuwe filmprogramma, dat ze voorlopig per week opstellen. Je vindt dit altijd ook op de website van het Filmhuis en op de agenda van www.uitlopergouda.nl

Online een kaartje kopen? Klik op de site bovenaan in het scherm op "KAARTJES" en dan op "Koop e-ticket".

CORONA-VIRUS: FILMHUIS GOUDA VOORLOPIG GESLOTEN

Vooruitlopend op nadere maatregelen van de overheid tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus, heeft Filmhuis Gouda besloten om alle voorstellingen voorlopig te annuleren.
  
Vrijwillige sluiting
Er is op dit moment geen wettelijke verplichting om het Filmhuis (met minder dan 100 stoelen) te sluiten. De nog onvolledige kennis van dit nieuwe virus en de wijze van verspreiding baart ons, met een deel van publiek en medewerkers, echter zorgen.

Na zorgvuldige afweging heeft bestuur en directie van het Filmhuis besloten tot sluiting, in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en de mensen waarmee zij in aanraking komen.

Duur van de sluiting
Het betreft voorlopig alle voorstellingen t/m woensdag 28 april. Bij hervatting van de voorstellingen kun je deze website raadplegen.

Retourbeleid
Bezoekers met reeds gekochte kaarten krijgen hun geld terug. Als u online  of aan de kassa kaarten heeft gekocht voor deze periode, stuur dan een bericht via het webformulier [www.filmhuisgouda.nl/formulieren/contact.php] o.v.v. bestelnummer of kaartnummer(s) en IBAN.
  
Dank voor uw begrip. Wij hopen u op korte termijn weer te mogen verwelkomen in ons Filmhuis.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.