GOUDA
vanaf 14 nov. t/m pakjes avond 5 dec. 2022

Uitloper-Agenda Sinterklaas en de Pieten

De leukste sinterklaas activiteiten in Gouda

Zaterdag 12 november is de stoomboot van Sinterklaas weer in het land aangekomen. Sint kwam samen met 150 hulppieten aan in Gouda. Na de intocht op de boot was de Sint te zien op het bordes van het Stadhuis waar hij door de burgemeester werd ontvangen. Kortom, de Goudse intocht was ook dit jaar weer een groot succes. Het blijft echter niet bij de intocht want de aankomende weken worden er allerlei sinterklaas activiteiten in Gouda georganiseerd.

vr. 25 nov. Sint muziek op schoot in de Bibliotheek

Kunnen je kinderen geen genoeg krijgen van sinterklaasliedjes? Neem ze dan mee naar een speciale muziekochtend in de Gouda Bibliotheek. De bibliotheek organiseert voor kinderen van 0 tot 4 jaar muziek op schoot. De kinderen worden gestimuleerd om mee te zingen en te bewegen op Sintmuziek. Het is de perfecte manier voor de kleintjes om in de sfeer te komen voor pakjesavond. Je kunt meedoen met Sintmuziek op schoot op 25 november in Van Noord en op 20 november in De Biep. De activiteit is gratis maar zorg dat je er snel bij bent voordat de groepen vol zijn.

za. 26 nov. Sinterklaasfilms in de Cinema Gouda, van 11u30 tot 14u00

Illustration

Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn pieten weer naar Cinema Gouda! Op 26 november vertoont de Cinema Gouda sinterklaasfilms. Kom en bekijk familiefilms De Club van Sinterklaas, de Race tegen de Klok of De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis. Je kunt zelfs Sinterklaas en de pieten bij de film ontmoeten. Bezoekers ontvangen Chocomel en pepernoten bij ontvangst. Daarbij krijgt iedereen iets lekkers om mee naar huis te nemen.Zie https://www.cinemagouda.nl/specials-and-events/overige-specials-events

wo. 30 nov. Sinterklaas-editie Theaterwereld in Jeugdtheaterhuis

Alle brave en stoute kinderen in omgeving Gouda opgelet: woensdag 30 november is de Sinterklaas-editie van de Theaterwereld in het Jeugdtheaterhuis! Je gaat eerst maken, verzinnen, spelen en filosoferen met het thema ‘braaf & stout’. Daarna gaat de groep naar het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda voor een ontmoeting met Sinterklaas. 

De enige echte Sinterklaas-editie van de Theaterwereld! "We gaan eerst maken, verzinnen, spelen en filosoferen in het JTH. We gaan aan de slag met het thema ‘braaf & stout’. Daarna gaan we samen naar het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda. En wie ontmoeten we daar…?", vraagt JTH.

De Sint is in het land en dan zijn we natuurlijk allemaal weer héél braaf. Maar wat is dat eigenlijk, braaf…? En wat is dan stout? De Goede Sint lijkt het allemaal te weten. Maar weet jij wat het is? In deze speciale Sinterklaas-editie van de Theaterwereld gaan ze dit onderzoeken. "We starten in de Theaterwereld van het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij, waar we samen gaan maken, spelen en ontdekken. Daarna brengen we een bezoek aan het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda! In het Museum zoeken we naar braaf en stout (of goed en kwaad) in de kunstwerken. We delen onze ontdekkingen met iemand die er heeeel veel vanaf weet… JA! We ontmoeten de Sint!"

We starten om 12u30 in het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij (inloop tot 13u15, dus geen haast!) en om 17u30 kun je daar ook weer opgehaald worden.

Mét bezoek aan het Huis van Sinterklaas!

PRAKTISCHE INFORMATIE:
De Theaterwereld is elke laatste woensdag van de maand en op woensdag in de vakanties, van 12u30 tot 17u30 uur. Inloop tussen 12u15 en 13u15. Er is iedere keer een ander thema. Voor 15 euro kan je de hele middag meedoen. 

t/m 5 dec. Het huis van Sinterklaas in Museum Gouda

Wist je dat Sinterklaas dit jaar in de binnenstad van Gouda logeert? Alleen het allerbeste is goed genoeg dus Sinterklaas zal in een werk- en slaapkamer in het museum verblijven. Voor de kinderen is er een opdrachtenroute uitgezet. De kinderen zullen druk bezig zijn. Misschien zelfs zo druk dat je even een pauze kunt nemen om kerstcadeaus uit te kiezen of te ontspannen in online casinos. Het museum is meerdere dagen te bezoeken. De letterbakkers zijn al druk bezig om voor ieder kind in Gouda een heerlijke chocoladeletter te maken. Je kunt zelfs bij Sinterklaas aanschuiven in zijn zitkamer. Je kunt je bezoek aan het Museum Gouda online reserveren. Het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas wordt druk bezocht dus reserveer minimaal een dag van tevoren een tijdslot. Je kunt het Huis van Sinterklaas tussen zaterdag 12 november tot en met maandag 5 december bezoeken.

za. 3 dec. Sinterklaas in Winkelcentrum Bloemendaal

Na de officiële intocht van Sinterklaas bracht de grote kindervriend afgelopen zaterdag ook een speciaal bezoek aan het winkelcentrum Bloemendaal. Het uitje van de Sinterklaas en de Pietenband was een groots succes. Kinderen konden hun pietendiploma behalen, paardrijden en verschillende spellen spelen. Sinterklaas en de Pieten brengen op zaterdag 3 december nog een bliksembezoek aan het winkelcentrum Bloemendaal van 10:00 tot 12u00.

Maandag 5 december Pakjesavond

Op 5 december is het uiteraard tijd voor pakjesavond. Het zou zomaar kunnen dat jij of je kinderen Sinterklaas ergens in Gouda tegenkomen. Vertel ze dus zeker dat ze goed op moeten letten, het is immers de laatste dag van het jaar dat ze Sinterklaas kunnen ontmoeten.

 

Leuke dingen doen met de Rotterdampas

De Rotterdampas is een pas waarmee je gratis of met korting leuke uitjes kunt doen en maken. Maar ook korting krijgt op workshops of etentjes in Gouda én de regio.

Jaarlijks zijn er 750 acties! Wat dacht je van een bezoek aan Monkey Town Gouda of Museum Gouda? In de regio is ook veel te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Euromast Rotterdam, Plaswijckpark en Duinrell. Neem voor alle leuke acties een kijkje op de website van de Rotterdampas (www.rotterdampas.nl) of in de gratis Rotterdampas app.

Iedereen kan een Rotterdampas kopen
De pas kost standaard € 60,- voor volwassenen. In combinatie met de volwassenenpas kun je voor € 17,50 ook een pas voor je kinderen kopen. Woon je in Gouda maar studeer je in Rotterdam? Dan kun je de pas met korting kopen in Rotterdam. Heb je een laag inkomen? Dan kun je via de gemeente Gouda (http://www.gouda.nl/.../geld-en-werk/extras-bij-laag-inkomen) een Rotterdampas met korting aanschaffen.

Je kunt de pas voor volwassenen online aanvragen. Kijk voor meer informatie over de Rotterdampas met korting op de website van de gemeente Gouda of bel telefoonnummer 14 0182. Na controle ga je voor de Rotterdampas met korting naar de balie van het Huis van de Stad. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0182. Na een paar dagen krijg je de Rotterdampas thuisgestuurd.

1 jaar geldig
De Rotterdampas is tot en met 28 februari 2023 geldig, in welke maand je de pas ook maar aanschaft. Heb je al een pas? Dan kun je deze verlengen. Heb je een Rotterdampas met korting? Dan kun je de pas verlengen via de website van de gemeente Gouda.

Kinderboerderij Goudse Hofsteden
met veel dieren, speeltuin en kantine

Kinderboerderij Goudse Hofsteden

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is een unieke plek in Gouda, waar kinderen en volwassenen in contact kunnen komen met allerlei boerderijdieren. Daarnaast houdt de kinderboerderij veel leuke en leerzame activiteiten. Het is al met al een groene ontmoetingsplek voor inwoners uit Gouda en omgeving. Jaarlijks wordt de kinderboerderij 100.000 keer bezocht!

Op de kinderboerderij zijn de volgende voorzieningen: kantine met verkoop koffie/ thee, ijs en eenvoudige snacks, speeltuin, natuurspeelstrook en waterspeelplek, weerstation, moestuin en educatieve borders, bijen- en vlindertuin en natuurlijk vele verschillende diersoorten.

De dieren hebben het knuffelen ook gemist

Paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en cavia's. Ze kunnen weer geaaid en geknuffeld worden bij de kinderboerderij. Na vijf maanden mogen ze weer de deuren openen. Bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden zijn ze blij.

Het was de afgelopen maanden heel stil op de kinderboerderij. De boerderij is er om bezoekers te vermaken en kinderen kennis te laten maken met dieren. Een ieder vindt het fijn dat dat weer kan. Als het weer mee zit dan verwachten de medewerkers van De Goudse Hofsteden dat het druk wordt.

Voor de dieren zal dat weer even wennen zijn. Niet alleen voor de medewerkers van De Goudse Hofsteden, maar ook voor de dieren was het een stuk stiller. De aandacht die ze nu weer volop krijgen vinden ze leuk. Ze hebben dat gemist. 

Ook al was er geen bezoek, stil hebben ze niet gezeten op de kinderboerderij. De dierenverzorging gaat wel door, daar hebben ze altijd de handen vol aan. Verder hebben ze wat zaken opgeknapt en het erf en de boerderij bijgehouden.

Registreren is verplicht
Wie naar de kinderboerderij gaat moet zich aan de poort registreren. Daar wordt een gezondheidscheck gedaan en moeten mensen een formulier invullen.

Iedere dag open
De kinderboerderij is iedere dag geopend tussen 10u00 en 16u30. Op maandagen openen de medewerkers het hek om 13u00, tenzij het vakantie of een feestdag is, dan is iedereen vanaf 10u00 welkom.

Regels en richtlijnen
Op het terrein houdt een ieder zich aan de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit houdt het volgende in:

Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek dan uit en blijf thuis.

Houd altijd 1.5 meter afstand tot andere bezoekers (tenzij van hetzelfde huishouden) en medewerkers.

Was regelmatig je handen. Dit kan op meerdere plekken op het erf.

Kinderen mogen alleen naar de kinderboerderij komen onder begeleiding van een volwassene.

Om te zorgen dat iedereen genoeg afstand kan houden, hanteert de kinderboerderij een maximum aantal bezoekers. Bij het hek aan de Bloemendaalseweg plaatst De Goudse Hofsteden een stoplicht waarop te zien is hoe druk het is op het erf (groen = welkom; oranje = wil je even wachten?; rood = je kunt beter een andere keer terugkomen).

De ingang van de kinderboerderij is tijdelijk verplaatst naar het Kikkerpad. Fietsen kunnen wel op de gebruikelijke plek gestald worden. Bij de ingang vraagt de kinderboerderij iedereen zich te registreren (naam, contactgegevens, informatie over coronagerelateerde gezondheidsklachten). Iedere bezoeker (ook de kinderen) krijgt vervolgens een nummertje mee. Iedereen moet het nummertje bij de uitgang weer inleveren. Als het druk is, is het verzoek je bezoek te beperken tot 1,5 uur; zo krijgen anderen ook de kans om van de boerderij te genieten.

Op het erf volg je de aangegeven route. De binnenruimtes zijn gesloten, maar de toiletten zijn wel toegankelijk. Ook is horeca De Deel open voor afhaal.

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op, de medewerk(st)ers van kinderboederij De Goudse Hofsteden staan je graag te woord!

GOUDA BLOEMENDAAL
avontuurlijke plek waar je kunt ravotten

Natuurspeelplaats Noorderhout

De natuurspeelplaats Noorderhout is een avontuurlijke plek waar kinderen kunnen rondrennen, ravotten en spelen in een natuurlijke omgeving. De combinatie van speeltoestellen en natuur levert een bijzondere speelplaats op.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.