GOUDA
tot en met zomervakantie

Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar nog leuker dan anders

Het Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar nog leuker dan anders. Het feest duurt vanaf 21 mei tot en met 31 augustus. Alle kinderen in Gouda krijgen via hun school de Super Coole Kidskaart. Met de kaart kunnen kinderen op zoek gaan naar verschillende activiteiten in Gouda. Tijdens de persconferentie van komende vrijdag presenteren kinderburgemeester Ruben Mourik en de kinderwethouders Hannah van Hoorn, Lotta Kerkmeester, Jens Hak, Mels van Ommen en Finn Gilijamse de Super Coole Kidskaart en geven ze uitleg over enkele activiteiten die de kinderen kunnen doen.

Het Super Cool Kidsfeest
Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda en voor kinderen die Gouda bezoeken. Dit jaar doen we het nog leuker dan anders: we spreiden de activiteiten uit en vieren het vanaf 21 mei tot en mét de zomervakantie. Gedurende deze periode kunnen kinderen meer dan 50 leuke activiteiten doen op ruim 40 verschillende locaties in Gouda. Daarmee is het Super Cool Kidsfeest niet alleen het grootste, maar ook het langst durende gratis Goudse kinderfeest.

Vanwege het coronavirus kon het Super Cool Kidsfeest vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is het met de hulp van alle meewerkende organisaties gelukt om het feest te spreiden over meer dan 40 locaties in Gouda. Bovendien zijn de meeste locaties op elk tijdstip van de dag te bezoeken. Op elke locatie kunnen kinderen iets doen. Er zijn activiteiten voor peuters en voor oudere kinderen. En er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Wat de kinderen kunnen doen, wordt uitgelegd in filmpjes die via een QR-code op de locatie te zien zijn.

Op pad met de Super Cool Kidskaart en een smartphone
Om de filmpjes te kunnen zien is een smartphone nodig die QR-codes kan scannen. Daarnaast krijgen alle kinderen ook de Super Cool Kidskaart, waarop alle locaties duidelijk zijn aangegeven. Deze Kidskaart wordt vanaf 24 mei via de scholen en de peuterspeelzalen in Gouda uitgedeeld. De digitale versie is vanaf 21 mei beschikbaar op www.xplregouda.nl. voor de rest van Nederland. 

Prijzen te winnen
Bij enkele activiteiten kunnen kinderen ook een prijs winnen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een ‘meet&greet’ winnen met de burgemeester van Gouda, of een kaartje voor de musical Belle en het Beest. Kinderen kunnen ook een workshop winnen van Saar Huijsmans, de winnares van Heel Holland Bakt Kids.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Super Cool Kidsfeest als afscheidsfeestje van het kindercollege was een idee van het kindercollege van 2017/2018. Het werd voor het eerst in 2018 op de Markt in Gouda gehouden. De coördinatie van het Super Cool Kidsfeest 2021 is in handen van de Brede School Gouda. Het feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de volgende Goudse organisaties: AV Gouda, Bibliotheek Gouda, Brede School Gouda, Brokken en Zo, Centric (xplregouda), Centrum voor Jeugd en Gezin, Centrummanager Gouda, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Den Edel Fun to be fit, Gemeente Gouda, GoudaPot, Goudse Schouwburg, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid),  Jodan Boys, Kinderboerderij Goudse Hofsteden, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, SOG, Spel aan Huis, Silent Dragon Kickboksen, SPORT.GOUDA, Steunouder Gouda, Taartje-van-Saartje, Techniekpunt Gouda, Touché Sara, Velocitas en VoorleesExpress.

MONKEY TOWN KINDERSPEELPARADIJS

Ravotten in apenland

Een doolhof met veel obstakels, een leesmuur en verder veel klim-, spring- en glijmateriaal.

Indoor Kinderspeelparadijs Monkey Town is gehuisvest binnen Sportcity in het Groenhovenpark 1. Met de Auto? Volg de borden Sportcity.  

Monkey Town is de hele week geopend van 10-19u00. Locatie: Groenhovenpark 1, 2803 PH Gouda. Telefoon: 06-43128962.

 

Zoet & Zalig
taartjes en koekjes bakken

Bakkerijtje waar kinderen zelf koekjes en taartjes bakken

Waar in Gouda vind je een plek waar je als moeder, vader of opa & oma heerlijk kan zitten en genieten van thee met taart, ongestoord een krantje of tijdschrift kan lezen, terwijl je kinderen ongestoord aan het spelen zijn!? Bij Zoet & Zalig krijgen kinderen de ruimte! Ze hebben een kinderhoek met een klein bakkerijtje waar kinderen zelf koekjes en taartjes kunnen 'bakken' en met elkaar koffie kunnen drinken aan kindertafeltjes.

DIERENWEIDE GOVERWELLE

Dierenweide Goverwelle

Kinderboerderij aan Dethpad 1, Gouda-Goverwelle. Met dieren, een speeltuin en informatie- en expositieruimte.

Openingstijden: dinsdag 09u30-11u30, woensdag 14u00-16u00, donderdag 13u30-14u30, zaterdag 14u00-16u00, zondag 14u00-16u00.

KRIMPENERWAARD

Speelpolder in de Krimpenerwaard

Het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard opende oktober 2012 de eerste speelpolder in recreatiegebied Krimpenerhout. Inmiddels zijn er vier in de Krimpenerwaard. En wel in Stolwijk, Bergambacht en Ouderkerk aan de IJssel.

Speelpolders zijn natuurspeelplekken voor kinderen van ongeveer 4-12 jaar in de polder waar ze vrij kunnen spelen en waar er altijd wat te beleven is. Je kunt er slootje springen, vlotten en hutten bouwen, klauteren over boomstammen, beestjes bestuderen, in modder roeren, vissen en nog veel meer. Ouders en grootouders kunnen er lekker bij gaan zitten of meespelen met de kinderen.

Meer informatie op www.speelpolders.nl. en kom vooral lekker buiten spelen in de natuur bij de speelpolder!

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.