GoStores Gouda
zaterdag 27 augustus, van 12 tot 16u00

F1 event op GoStores Gouda

Het terrein van GoStores Gouda staat op zaterdag 27 augustus van 12u00 tot 16u00 in het teken van Formule 1. In de Grand Prix van Gouda kan jong en oud het tegen elkaar opnemen in een F1 racesimulator. Zet jij de snelste tijd neer?   

Om alvast in de stemming te komen voor hét event van het jaar: De GP van Zandvoort, houdt ondernemersvereniging GoStores Gouda een Formule 1 event. Op de parkeerplaats voor lunchroom Go In staan een Fullsize F1 race simulator waarin je kan racen en een Racing Room on Wheels met twee race simulators. 1,2,3 GO! 

gostores gouda formule 1.png

Win de GP van Gouda

Kan jij racen als Max? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar woonboulevard GoStores Gouda! Zet de snelste tijd neer en win de GP van Gouda. Maak jij een ook (pit)stop op dé woonboulevard van Gouda? Met ruim 1000 gratis parkeerplekken is er altijd wel een plekje vrij.

Dé winkelboulevard van Gouda

Bij GoStores Gouda vind je alles voor wonen, klussen, eten en outdoor. Hier zijn gevestigd: Auping Plaza, Beter Bed, Bruynzeel Keukens, CarpetRight, Goudse Vloeren, Gamma, Henders & Hazel, Kwantum, Lunchroom Go-in, Profijt Meubel, Prominent, Pronto Wonen, Sani4all, SuperKeukens, Swiss Sense, Vrijbuiter, Xooon,  Wereldrestaurant Atlantis.

Parkeren is gratis!

Meer informatie: www.gouda.gostores.nl I www.facebook.com/gostoresgouda I www.instagram.com/gostoresgouda

SINT JANSKERK
wo. 31 aug. 20u00

Lezing denker des vaderlands Paul van Tongeren in Sint Jan

Het begrip ‘tolerantie’ zit diepgeworteld in de geschiedenis van onze stad. Zo kunnen we door de tolerante houding van het Goudse stadsbestuur in de zestiende eeuw, nu genieten van unieke kunstschatten in de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda. Omdat mensen 450 jaar geleden de tijd namen om naar elkaar te luisteren en compromissen te sluiten, is een uniek deel van de geschiedenis van onze stad bewaard gebleven.

Wat kunnen we vandaag de dag leren van de houding en gedachten van toen? Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands, bekijkt deze vraag in zijn lezing ‘Tolerantie: van toen naar nu’ op 31 augustus om 20u00 in de Sint-Janskerk.

Bestel hier je tickets: https://tickets.sintjan.com/nl/lezingen/tickets

GOUDA

GOUDAgenda

 

zo. 21 aug. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00.
zo. 21 aug. KOOPZONDAG  in WC Bloemendaal, van 11-17u00.
zo. 21 aug. KOOPZONDAG  in WC Goverwelle, van 11-17u00.

Let op!            KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

 

 

24 aug.

Gouds Montmartre – elke woensdag

 

25 aug.

Gouda Kaas- en Ambachtenmarkt – elke donderdagochtend

   

 

vanaf 20 juli

Start expositie Ingezetenen

 

t/m 11 sept.

Start Talk of the Town

 

21 aug.

Houtmansplantsoenconcert: The Wieners

 

t/m september

Diverse exposities Kijk Op Straat

 

t/m september

Start van de stad in Museum Gouda

 

t/m september

Coornhert500 - Kraamkamer van de Vrijheid

 

t/m september

Gouda in Druk, Rub the City

 

Kijk voor het hele programma en actuele openingstijden op Gouda750.nl

 

Bijzondere dagen in 2022

Augustus 2022

Augustus  
19 augustus Dag van de Humanitaire Hulp
  Internationale Dag van de Orang-oetan
  Begin van Decibel Outdoor
  Begin van Lowlands Festival
20 augustus Wereldmuggendag
  Internationale Geocachingdag
23 augustus Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme
26 augustus Begin Roodharigendagen
  Begin van Mysteryland
27 augustus Gronings Ontzet
29 augustus Internationale Dag tegen Kernproeven

 

1-ste + 3-de zo.week  OPEN HUIS ONDERNEMERS OP GOUDASFALT
12-17u00  Elke 1e en elke 3e zondag van de maand openen de ondernemers op GOUDasfalt hun deuren om u te laten zien wat ze in huis hebben, dus maak de oversteek met pontje GEIN en laat je verrassen. Bekijk boomstamtafels en -producten van lokaal hout bij Depot24, snuffel tussen de vintage meubels en typemachines in de blauwe loods van wievanZoetHout, kom proeven van vers gebakken desembrood bij Christina van de bakkerij, proef een biertje bij de Goudsche Leeuw, geniet van de mooie houtkunstwerken van Jan Mostert, maak je hoofd leeg met Action Painting, neem een kijkje bij de scouting, speel een deuntje bij het Ukulele paradijs, sluit de dag af bij paviljoen Rederij de Vrijheid. Een Beleef GOUDasfalt-dag is ook prima te combineren met een wandeling en ontdekkingstocht door het Veenweidepark, het gebied direct achter de Gouderaksedijk 32.

iedere do. FIETSTOUR GREEN COW BIKE TOURS
13-16u00 Stap met Green Cow Bike Tours op de fiets en verken de prachtige omgeving van Gouda! Tijdens deze tour met gids fiets je langs de hoogtepunten van de historische binnenstad. Wist je bijvoorbeeld dat  alle scheepvaart van Rotterdam naar Amsterdam vroeger dwars door Gouda ging? Bewonder onze molens en fiets tussen de koeien door het Hollandse landschap! Proef wat kaas bij een kaasboerderij en geniet van het weidse uitzicht over de Reeuwijkse Plassen! Iedere donderdagmiddag – na de Goudse Kaasmarkt – vertrek om 13u00, vanaf Nieuwehaven 147, info@green-cow.nl, tel. 06-38720789. Zie ook www.green-cow-bike-tours.nl

AANGENAAM OVERDEKT WINKELEN EN BOODSCHAPPEN DOEN
Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt je hier alles onder 1 dak! Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Je parkeert de auto altijd gratis. Vrijdagavond is de vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20u00 geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21u00 geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn. De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10 tot 18u00. Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

DOORLOPEND:iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

Groenhovenbad
van 9 juli tot en met 21 augustus

Geniet van Goudse zomer bomvol sportieve activiteiten

Een sportzomer voor iedereen! Dat is waar SPORT•GOUDA voor gaat tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Na twee jaar waarin de zomer in het teken stond van Corona, mag nu alles weer. En dat biedt kansen! Met een uiteenlopend programma voor jong en oud helpen zij heel Gouda sportief de zomer door.

Ook de afgelopen twee jaar heeft SPORT•GOUDA hard haar best gedaan om, binnen de toen geldende maatregelen, een mooi programma samen te stellen. En dat is gelukkig goed gelukt. “Doordat op vakantie gaan er voor veel mensen niet in zat de afgelopen jaren, was het mooi dat wij toch vermaak konden aanbieden aan de Gouwenaar. Ondanks dat het toen lastig was om in te schatten welke aantallen we konden verwachten, kregen we veel positieve reacties. Mensen waren blij weer wat buiten huis te kunnen doen”, aldus Jelle Melkert, Buurtsportcoach+ en Projectleider zomervakantie bij SPORT•GOUDA.

Bomvol programma

Maar dit jaar kan alles weer. En daar kijkt de organisatie ontzettend naar uit. Jelle: “Onze doelstelling is om voor jong tot oud een mooi programma aan te bieden, zes weken lang. In beweging zijn én plezier hebben. Hierbij zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen, maar ook activiteiten waarbij we extra uitpakken, zoals Gouda van ons gewend is.”

sport.gouda springkussens.jpg

In week 1 was er direct groots van start gegaan met een Blacklight tournament én het Gouds Springkussen Festival in Sportcentrum de Mammoet. Hierbij stonden er meer dan 15 springkussens opgesteld, springplezier voor het hele gezin.

Maar ook voor de oudere doelgroep zijn er genoeg 55+ activiteiten, zoals vitaal 55+ of yoga. Liever lekker zwemmen? Het Groenhovenbad (binnen- en buitenbad) biedt een 6-weken recreatief zwemmen Zomerabonnement en iedere woensdag vindt het Waterspektakel plaats.

groenhovenbad buitenbad zomerse dag.jpg

Voor iedereen

“Wanneer we zeggen een sportzomer voor iedereen, bedoelen we ook voor iedereen. Zo zijn er gratis activiteiten waar de Gouwenaar aan mee kan doen, denk aan de Buurtsport of de welbekende spellenkermis. Ook bieden we bij geselecteerde activiteiten korting voor pashouders van de Rotterdampas en/of Volwassenfonds”, aldus Jelle.

Natuurlijk kan SPORT•GOUDA dit niet alleen. Zij werken daarom samen met verschillende samenwerkingspartners zoals Albert Heijn Bloemendaal, voor het leveren van fruit tijdens de activiteiten. Maar ook met de Brede School, Gro-Up Buurtwerk Gouda, het Bruisnest en nog vele anderen.

Verbinding door beweging

Jelle: “Wat mijn werk mooi maakt, is dat ik mensen kan verbinden door middel van beweging. En dit hopen we deze zomer ook weer voor elkaar te krijgen. Wij hebben er in ieder geval zin in! En extra leuk. Er zijn stempels te verdienen. Wanneer er in week 1 tot en met 5 drie keer een activiteit wordt bezocht, mogen ze in week 6 gratis komen lasergamen! Zien we jullie daar?”

sportpuntgouda beweegspektakel sport attributen.jpg

Het complete programma

Kijk voor het complete programma op de website van SPORT•GOUDA.

https://www.sportpuntgouda.nl/over-ons/nieuws/208/goudse-sportzomer-9-juli-tm-21-augustus-2022

CENTRUM GOUDA
aanbod van meer dan 400 winkels

Gouda: stad voor shop-a-holics

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen, maar ook voor shop-a-holics is Gouda een leuke stad. In het historische stadscentrum zijn vele leuke winkels te vinden. Het aanbod is zeer divers en loopt van kleding tot elektronica en van siroopwafels tot huishoudelijke artikelen. In het compacte centrum van Gouda vind je meer dan 400 winkels in vele soorten, maten en smaken. De meeste winkels zijn zes dagen per week open en op donderdagavond is het koopavond.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.