GOUDA

Agenda Gouda

11-16 mrt. NATIONALE WEEK VAN ZORG EN WELZIJN
Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt. Het is dé mogelijkheid voor zorg en welzijn om te laten zien hoe het er in een opvangcentrum of verzorgingshuis precies aan toe gaat, welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis gebruikt worden en hoe leuk, uitdagend en vooral belangrijk het werk is. Het kan allemaal tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn, die deze editie werkt met het thema ‘Zo werkt zorg’. Zie ook www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

vr. 15+za.16 mrt. AAN DE SLAG TIJDENS NL DOET!
Op deze dagen ben je uitgenodigd om een dag(deel) vrijwilligerswerk te doen. Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Kom dan ook helpen! Iedereen kan zich aanmelden. U kunt ook met een groep meedoen. Aanmelden voor een klus kan via de website www.nldoet.nl.

wo. 20 mrt. verkiezingen: PROVINCIALE STATEN en WATERSCHAPPEN

do. 21 mrt.  DAG VAN DE LEERPLICHT
Bij de landelijke Dag van de Leerplicht staan we stil bij het feit dat onderwijs een voorrecht is. In Nederland is afgesproken dat kinderen en jongeren het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, hebben kinderen later veel betere kansen op een goede en leuke baan. Al jaren blijkt de aanpak gericht op het voorkomen van schoolverzuim en schooluitval zijn vruchten af te werpen. Door gezamenlijke inspanningen van scholen en gemeenten is het aantal schoolverlaters vorig jaar opnieuw gedaald. Zie www.dagvandeleerplicht.nl.

za. 23 mrt. DOE MEE AAN DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG!
Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Het wordt vandaag weer zemen, vegen, prikken en boenen tijdens de Landelijke Opschoondag. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging. Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien. Schoonmaakteams krijgen van de gemeente Gouda een Opschoonpakket. Meer info over de opschoonactie: www.gouda.nl/opschoonactie. Kijk op www.Nederlandschoon.nl voor ideeën.

23-31 mrt. BOEKENWEEK 2018
Het thema van de Boekenweek 2017 is Moeder de Vrouw. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Jan Siebelink en Murat Isik schrijft het Boekenweekessay ‘Wees Onzichtbaar’. De traditionele gratis reisdag van NS vindt plaats op 31 maart, de laatste zondag van de Boekenweek 2019. In honderden bibliotheken, boekwinkels, theaters en musea is er van alles te beleven op literair gebied. Neem een kijkje in het activiteitenoverzicht. Zie www.boekenweek.nl.

25-29 mrt. WEEK VAN HET GELD 2019
Week van het geld, georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Doel is basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd zoals gastlessen en workshops. Zie www.Weekvanhetgeld.nl.

za. 30 mrt. LANDELIJKE LOSLAATDAG
Wil je meer ruimte in je agenda, in je huis of in je hoofd? Laat je inspireren op de landelijke loslaatdag. Ontdek hoe je je leven kunt vereenvoudigen en daardoor meer tijd en ruimte krijgt. Op weg naar eenvoud. Zie www.loslaatdag.nl

za. 30 mrt.  LANDELIJKE OPEN HUIZEN DAG, 11-15u00.

zo. 6 april        KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00.

zo. 6 april        KOOPZONDAG  in WC Bloemendaal, van 11-17u00.

zo. 6 april        KOOPZONDAG  in WC Goverwelle, van 11-17u00.

Let op! KOOPZONDAGEN
Winkels mogen op koopzondagen open zijn van 9-18u00. Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Goudse winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Gouda aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn. Wilt u zeker weten dat een winkel open is, vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na.

ma. 22 april PAASONTBIJT IN TEKEN VAN REMBRANDT

mainImage

Iedereen is welkom bij de vierde editie van Het Paasontbijt, Tweede Paasdag, op maandag 22 april 2019 op de Markt in Gouda. Jong, oud, dik, dun, Gouwenaar, dagjesmensen, toeristen, van burgemeester tot dakloze, van atheïst tot christen, welke kleur of identiteit dan ook! Het marktplein wordt weer één groot feest. De organisatie verwacht evenals vorig jaar weer zo’n 1000 mensen op de markt.

Dit jaar staat het Paasontbijt in het teken van Rembrandt. Het is tenslotte Rembrandtjaar. "Hoe tof is dat! We gaan samenwerken met de mensen van de Zotte Zaterdag met kostuums, drama, stillevens, schilderkunst en meer. En natuurlijk ook met kaas. Want geloof het of niet maar kaas en Rembrandt hebben een link. Welke daar komen we nog op terug", aldus Irene Klein Haneveld, een van de initiatiefnemers.

"En Rembrandt heeft natuurlijk ook een link naar de bijbelverhalen. Eén van de mooiste en meest bekende bijbelse voorstellingen is ongetwijfeld die van De Verloren Zoon. Hoe we dat alles gaan inzetten bij het Paasontbijt, komt allemaal de komende weken. Eerst even een weekje met deze en gene om de tafel gaan zitten om de ideetjes verder vorm te geven...", vertelt Irene.

WINKELCENTRUM BLOEMENDAAL
AANGENAAM OVERDEKT WINKELEN EN BOODSCHAPPEN DOEN

Met maar liefst 65 winkels van supermarkt tot dierenwinkel en van kledingwinkel tot kapper vindt je hier alles onder 1 dak! Winkelcentrum Bloemendaal is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Je parkeert de auto altijd gratis. Vrijdagavond is de vaste koopavond: de meeste winkels zijn tot 20u00 geopend, sommigen, zoals de supermarkten zijn dan tot 21u00 geopend. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in de gelegenheid om open te zijn. Houdt hierbij rekening dat niet alle winkels hier aan mee doen en dus niet alle winkels open zullen zijn. De supermarkten zijn iedere zondag geopend van 10 tot 18u00. Zie ook www.winkelcentrumbloemendaal.nl.

 

DOORLOPEND:

iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL
Lekkenburg, 8u30-13u00.

iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE
8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein.

iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-16u00.

iedere do. KOOPAVOND
in de binnenstad, tot 21u00.

iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM
Markt, 8u30-17u00. 

Iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT
van 20-20u30. Erasmus Spreukenspeurtocht!
Loop de Erasmus Spreukenspeurtocht! Die is voor kinderen én volwassenen, en u kunt er een mooie prijs mee winnen. Er liggen deelnameformulieren klaar bij de VVV, maar u kunt ze ook downloaden. Lever uw antwoorden uiterlijk 28 oktober in bij de VVV (in de Waag op de Markt).

Erasmus Audiotrail 
Pst … Hoor ik daar stemmen? Loop de Erasmus Audiotrail en luister naar Erasmus zélf. De tocht begint bij het informatiebord bij het oude stadhuis. Scan met uw gsm de QR-code op de tien borden, die op verschillende plekken in de stad hangen. U kunt het routekaartje ophalen bij de VVV, of downloaden van www.kindvangouda.nl. Daar kunt u eventueel ook vooraf de audiofragmenten downloaden.

Kinderspeurtocht
De VVV (in de Waag op de Markt) heeft een spannende kinderspeurtocht klaarliggen (€ 1,50). Gouda kan ook spelenderwijs worden ontdekt met Inspecteur Delictus en de museumbende, een spannende Citygame die de VVV aanbiedt (€ 16,95).

Punselie
De bekende Punselie-koekjesfabriek verzorgt op afspraak een rondleiding.

Vergader- of congreslocatie

Op zoek naar een vergader- of congreslocatie midden in Nederland? Gouda biedt diverse locaties, centraal gelegen én vlakbij de Randstad.

Gouda, midden in Nederland, uitstekend bereikbaar én ook nog een gratis en gemakkelijk parkeren bij alle congres- en vergaderlocaties! Een vergadering, congres, personeelsfeest, receptie, presentatie of andere meeting. Er is voor ieder wat in elke stijl te vinden.

Gouda is centraal gelegen in het land en uitstekend bereikbaar vanaf elke plek. Binnen twintig minuten naar de Randstad, midden in het Groene Hart, 30 minuten vanaf Utrecht en goed aan te rijden vanuit het noorden of zuiden van het land. Ideaal voor een bijeenkomst waarbij ieder vanuit een andere plaats komt.

In Gouda vind je een uniek en divers aanbod van industriële, rustieke en hippe locaties, divers voor elke doelgroep. Gouda bied je een echte belevenis! Wil je er meer uithalen dan alleen een bijeenkomst? De locaties denken graag met je mee voor een leuk aanvullend programma in de historische vestingstad midden in het Groene Hart van Holland. Kwaliteit staat bij alle locaties hoog in het vaandel. Zij verwelkomen en ontzorgen je graag voorafgaand en tijdens de bijeenkomst voor een onvergetelijke meeting.

Persoonlijke aandacht en service staan voorop. De locaties zorgen voor een persoonlijke sfeer en geven de aandacht die je nodig hebt voor een succesvolle bijeenkomst. In Gouda vind je een gastvrije omgeving met een prachtige historische binnenstad. Gouda heeft haar eigen charme en hierdoor meer te bieden. Zakelijke groepen kunnen hier terecht voor het ‘totaalpakket’.

In Gouda vind je kwalitatief hoge gastronomie met vele locaties die werken met producten uit de streek. Van BIB-Gourmands tot duurzame Green Key locaties, alles om het jou en je gasten naar de zin te maken! Ook overnachtingsadressen van landelijke B&B’s tot luxe hotels in diverse prijsstellingen in een puur Hollands landelijke omgeving.

Diverse arrangementen in combinatie met horeca en recreatieve locaties zijn mogelijk. Arrangementen worden op maat gemaakt afhankelijk van je wensen.

Meer informatie over deze locaties is te vinden op www.vindingouda.nl/Horeca

CENTRUM GOUDA
aanbod van meer dan 400 winkels

Gouda: stad voor shop-a-holics

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen, maar ook voor shop-a-holics is Gouda een leuke stad. In het historische stadscentrum zijn vele leuke winkels te vinden. Het aanbod is zeer divers en loopt van kleding tot elektronica en van siroopwafels tot huishoudelijke artikelen. In het compacte centrum van Gouda vind je meer dan 400 winkels in vele soorten, maten en smaken. De meeste winkels zijn zes dagen per week open en op donderdagavond is het koopavond.

BODEGRAVEN

Agenda Bodegraven

 

iedere di. WARENMARKT
8-12u00 
op Raadhuisplein, www.marktbodegraven.nl.

OUDEWATER

AGENDA OUDEWATER

 

Elke woensdag is de St. Franciskuskerk aan de Kapellestraat open van 11u30-16u00.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.