FILMHUIS GOUDA

Druk

Warm, levenslustig drama over vier uitgebluste docenten (o.a. Mads Mikkelsen) die zich laten inspireren door een theorie dat de mens ‘van nature’ pas goed functioneert met continu ½ promille alcohol in het bloed. Naast de Oscar voor beste buitenlandse film ook heel wat controverse – wordt hier alcoholgebruik gepromoot, om te lachen?! Of toch niet? Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) gaat serieuze zaken echter niet uit de weg.
------Trouw â??â??â??â??“Met DRUK voegt regisseur Thomas Vinterberg een van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre.” ------The Guardian â??â??â??â??â??“The performance of a lifetime from Mads Mikkelsen.” – “Mikkelsen blinkt uit in Thomas Vinterbergs diepzinnige en toch speelse midlifecrisis-vertelling over vier middelbare schoolleraren op zoek naar meer pit in hun leven.” ------NRC â??â??â??â??“Regisseur Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor.”

cast
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

duur
116 min.

  • zondag 26 september 2021, om: 15:00
  • woensdag 29 september 2021, om: 14:30

Dear Comrades!

Deze Russische Oscar-inzending is een donker-komisch, aangrijpend historisch drama over de staking in Novotsjerkassk in 1962, door KGB en Sovjetleger neergeslagen en in de doofpot gestopt. De adembenemend mooi gefilmde reconstructie door veteraan Andrej Kontsjalovski (83), volgt moeder (en standvastig partijlid) Ljoeda op zoek naar haar vermiste dochter, terwijl de realiteit van wanbeleid en onderdrukking meer en meer haar ideaalbeeld van de socialistische heilstaat ondergraaft.
------NRC â??â??â??â??â??“Een historische film die je niet licht vergeet.” – “Kontsjalovski laat Dear Comrades! eruitzien als een Sovjet-film uit 1962.”-----Trouw â??â??â??â??“Dear Comrades! is een donkerkomische film over het sprookje van de communistische heilstaat.”------The Guardian â??â??â??â??“Dromen en ontgoocheling van een standvastig communistisch partijlid.” – “Konchalovsky kiest voor een wat bevreemdende soberheid die de impact van de film op bizarre wijze versterkt.”

cast
Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev

duur
116 min.

  • zondag 26 september 2021, om: 20:00

The Quest for Tonewood

In dit 'muzikale' avontuur werkt een Italiaanse vioolbouwer jarenlang aan het nieuwe, prestigieuze snaarinstrument voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Hij probeert in afgelegen streken van de Balkan een uniek exemplaar te vinden van een Esdoorn, die het speciale hout daarvoor moet leveren, net zo als Stradivarius dat gedaan zou kunnen hebben. Een documentaire vol klassieke muziek over een obsessieve perfectionist.
.

cast
Gaspar Borchardt, Janine Jansen

duur
83 min.

  • zondag 26 september 2021, om: 11:00
Volksuniversiteit Gouda
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.