Bram Ladage Gouda

Bij Bram Ladage kun je gewoon je patatje blijven halen

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om het virus tegen te gaan. De impact brengt ons allemaal in de war en in de problemen. Zo ook de (horeca)ondernemers. Maar die gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Neem Bram Ladage op de Markt. Eigenaars Lindsay en Raymond van der Zalm zijn in en met al hun creativiteit een afhaalservice met stringente regels gestart. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de heerlijke verse patat van Bram Ladage.

Op zondag 15 maart werd bekend dat onder meer de horeca moet sluiten. En wel tot 6 april. Voor Bram Ladage op de Markt is een uitzondering gemaakt. De bekendste patatzaak van Gouda mag open blijven, maar alleen voor het afhalen. Verder mag er maar één klant tegelijk naar binnen en moeten andere klanten buiten wachten. Er mag alleen met pin betaald worden.

Alle zeilen
Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het de komende tijd moeilijk. Raymond verwacht ook de nodige inkomsten mis te lopen. “We moeten alle zeilen bijzetten. Met de afhaalservice verwachten we de schade zo beperkt mogelijk te houden…”

Raymond heeft daarvoor in zijn zaak en voor zijn zaak de nodige maatregelen getroffen. “Uiteraard nemen we de 1,5 meter afstand in acht. We attenderen onze klanten erop zich daaraan te houden. We hebben daartoe met tape strepen gezet in de zaak en voor de zaak. Verder wijzen we onze klanten met een bord voor de zaak op de regels die in verband met het coronavirus gelden…”

Goed te doen
Het werkt volgens Raymond omslachtig, maar het is goed te doen. ‘’Er mag maar één klant in de winkel binnen zijn om zijn of haar bestelling te doen. Die moet weer naar buiten en dan pas kan de volgende naar binnen. In de tussentijd maken wij de bestelling klaar en brengen we die desgewenst naar buiten. De markt is groot genoeg om even te wachten. Dit alles voeren we uit met zo min mogelijk contactmomenten…”

Betalingen gebeuren alleen met de PIN en de pinpas. “Contant geld is even taboe. Dat accepteren we even niet. We houden het pinapparaat schoon met alcoholdoekjes. En we werken met handschoentjes. We werken per slot van rekening met mensen en etenswaren. Daar is bij ons sowieso de grootste zorg voor…”

De (afhaal)service van Bram Ladage blijft overigens niet beperkt tot de eigen zaak. “We hebben bankjes voor de zaak staan. Die zijn niet van ons, maar van de gemeente. De afgelopen dagen zien we dat mensen daar toch regelmatig bij elkaar gaan zitten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling…”

Bram Ladage Gouda
Wijdstraat 24 (0,11 km)
2801 KC Gouda

Routebeschrijving

Highlights info row image 0182 523 198

Highlights info row image Bericht sturen

Highlights info row image www.bramladage.nl

Highlights info row image Fastfoodrestaurant

FILMHUIS GOUDA

De beentjes van Sint-Hildegard

Een verrukkelijk droogkomisch Twents drama, in dialect gesproken, met Herman Finkers en Johanna ter Steege, over vastgeroeste patronen en hoe daarmee te breken.
‘Je bent 63 jaar getrouwd met oma Sien, maar nu heb je rust’, constateert een van de sprekers op de begrafenis van Arendt, Jans schoonvader. Arendt wilde gecremeerd en uitgestrooid worden, maar oma bepaalt anders. Jan (een geslaagde acteerdebuut van Herman Finkers) protesteert wel maar net als Arendt heeft hij niets in te brengen. Jan is al 35 jaar gelukkig getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). En als hij er goed over nadenkt, dan heeft hij ook in zijn eigen huwelijk eigenlijk heel weinig brood in de melk te brokkelen – Gedda weet immers altijd wat goed voor hem is. En dat begint langzamerhand toch te wringen. Hoewel hij het probeert, lukt het Jan maar niet om dit bij Gedda aan te kaarten. De enige uitweg die hij voor zich ziet is nogal onconventioneel – heel erg Finkers, dat wel. DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD, gebaseerd op een Tsjechisch script, is de eerste echt grote speelfilm uit Twente en geheel in dialect gesproken (met Nederlandse ondertitels). Herman Finkers’ hoofdrol garandeert een gortdroge komedie, die echter ook een serieuze ondertoon heeft, over het belang van keuzes maken in het leven. En over hoe het koken van eieren tot een familieruzie kan leiden. De Twentse filmmaker Johan Nijenhuis (bekend van publieksfilms als COSTA! en VERLIEFD OP IBIZA) liet zijn film (uiteraard) in première gaan in Enschede. DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD smaakt naar meer; de acteurs hebben er duidelijk plezier in en een lach is nooit ver weg, zelfs niet waar het over serieuzere zaken gaat.

cast
Johanna ter Steege, Ferdi Stofmeel, Herman Finkers

duur
103 min.

  • zondag 12 april 2020, om: 11:00
  • zaterdag 18 april 2020, om: 18:30

CORONA-VIRUS: FILMHUIS GOUDA VOORLOPIG GESLOTEN

Vooruitlopend op nadere maatregelen van de overheid tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus, heeft Filmhuis Gouda besloten om alle voorstellingen voorlopig te annuleren.
  
Vrijwillige sluiting
Er is op dit moment geen wettelijke verplichting om het Filmhuis (met minder dan 100 stoelen) te sluiten. De nog onvolledige kennis van dit nieuwe virus en de wijze van verspreiding baart ons, met een deel van publiek en medewerkers, echter zorgen.

Na zorgvuldige afweging heeft bestuur en directie van het Filmhuis besloten tot sluiting, in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en de mensen waarmee zij in aanraking komen.

Duur van de sluiting
Het betreft voorlopig alle voorstellingen t/m woensdag 28 april. Bij hervatting van de voorstellingen kun je deze website raadplegen.

Retourbeleid
Bezoekers met reeds gekochte kaarten krijgen hun geld terug. Als u online  of aan de kassa kaarten heeft gekocht voor deze periode, stuur dan een bericht via het webformulier [www.filmhuisgouda.nl/formulieren/contact.php] o.v.v. bestelnummer of kaartnummer(s) en IBAN.
  
Dank voor uw begrip. Wij hopen u op korte termijn weer te mogen verwelkomen in ons Filmhuis.

DE HOLLANDSCHE MAAGD
tot en met za. 4 april

MOVING 2020

MOVING 2020: DAISY KOMEN, WILLEM VAN OIJEN, RACHEL DAENG NGALLE, ANITA GAASBEEK
Daisy Komen fotografeerde de dansers van het NDT in actie en presenteert haar werk groot op dibond. Willem van Oijen maakt zijn glasobjecten en vazen in verschillende technieken. Hij is gefascineerd door (verdwenen) culturen en patronen. Rachel Daeng Ngalle presenteert geblazen glasobjecten en gegoten objecten. Anita Gaasbeek schetste tijdens repetities bij Introdans in Arnhem en schilderde naar model in Gouda. Ook zijn er sieraden van glas en porselein met zilver, kunstboeken en kleine kunstcadeaus voor bijzondere gelegenheden.

OPENINGSTIJDEN do. en vr. 13-17u00, za. 11-17u00.

Meer info op: www.dehollandschemaagd.nl

GALERIE DE HOLLANDSCHE MAAGD Oosthaven 28 tel. 06-15386063.

KUNSTUITLEEN GOUDA
van 7 maart tot en met 25 april

VINCENT MENTZEL: FOTOGRAFIE

Ruim vijftig jaar is Vincent Mentzel een beeldbepalende factor in de Nederlandse journalistieke fotografie. Als parlementaire fotograaf ontwikkelde hij een informele manier van werken, die de mens achter de politicus zichtbaar maakte. Met de indringende en verrassende portretten van machthebbers en politici won hij talloze prijzen. Zijn portret van koningin Beatrix werd de basis voor een postzegel en met een portret van Joop den Uyl won hij de World Press Photo. Omdat Mentzel vond dat zijn journalistieke onafhankelijkheid in gevaar kwam, nam hij afscheid van de politieke arena en verlegde hij zijn werkterrein naar internationale reportages. China, Japan en Tibet werden belangrijke onderwerpen. Hij richtte zich op het alledaagse en terloopse, en wist zo de sfeer van het menselijke over te brengen. Mentzel is ook een betrokken bestuurder: van 1980 tot en met 2005 was hij bestuurslid van World Press Photo, van 1980 tot 1985 bestuurslid van de Rotterdamse Kunststichting en van 2000 tot en met nu van het Amsterdamse FOAM. Zijn foto's worden wereldwijd in kranten en tijdschriften gepubliceerd. Hij portretteerde ook talloze kunstenaars, waaronder Man Ray, Jan Wolkers en Klaas Gubbels.

Vincent Mentzel, portret van koningin Beatrix, foto.

OPENINGSTIJDEN KUNSTUITLEEN
Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-18u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Je kunt je auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.