Smakelijke kostuumfilm om van te watertanden verbeeldt (met het nodige korreltje zout) het ontstaan van het eerste restaurant, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Ontslagen door de hertog wegens culinair geëxperimenteer, zoekt kok Pierre een nieuwe uitweg voor zijn zintuigelijke talenten. Een vrouwelijke leerling (met verborgen agenda) schenkt hem nieuw élan, leert hem klanten te verleiden en verzint daarbij ‘het dessert’. Gastronomische feelgood-film met een vleugje humor en snufje hedendaagse maatschappijkritiek.
------Het Parool â??â??â??“Een film om bij te watertanden”------Trouw â??â??â??”Mooi, om via eten – als voeding, cultuur, sociaal bindmiddel – iets te vertellen over historische verschuivingen”------de Volkskrant â??â??â??“Mooi verzorgde eetfilm”------De Telegraaf â??â??â?? 1/2”Een culinaire feelgoodfilm met een serieuze ondertoon”------VPRO Gids â??â??â??”Deze culinaire feelgood film zit vol schilderachtige plaatjes en personages met wie je makkelijk meeleeft. En niet onbelangrijk in dit genre: de opgevoerde delicatessen wekken de eetlust prima op”------De Filmkrant“Lichthartige feelgoodfilm die ongetwijfeld het best genuttigd kan worden met een goed glas wijn en een kakelvers stokbrood”------Cinemagazine.nl â??â??â?? 1/2“De aankleding is meer dan fraai, de acteurs overtuigen, [...] prachtige omgeving van het Franse platteland”
cast
Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Grégory Gadebois
duur
112 min.